Polski

Wymarzone gry na miarę XXI wieku

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Shoonay O jakich motywach z gier marzycie żeby zostały pokazane na większą skalę, na miarę XXI wieku?

1. Rozpierdziucha całego levelu jak w Red Faction.
Gra była słaba, ot taki sobie efpeesik z kolejną marną fabułą i masą strzelania, ale efekty niszczenia otoczenia miała przegenialne, i to rok przed założeniem firmy Ageia która opracowała PhysX.
Co prawda tutaj nie było czegoś takiego jak fizyka zniszczeń, rozwalone kawałki poprostu znikały, ale mi to nie przeszkadzało, niesamowitym było wpływać na "wygląd" i torować sobie przejście praktycznie wszędzie.
W pewnym sensie jedyna współczesna gra która ma coś takiego to MineCraft, ale wiecie, kanciate sześciany to żadna sztuka rozwalać, a fabuły tam nawet za grosz.

Marzeniem byłoby zobaczyć coś takiego w jakości grafiki Crysisa 3, tylko wyobraźcie sobie takie misje, rozwalamy jakieś kopalnie żeby uratować zawalonych górników czy w grze stealth osadzonej w WW2 spierdzielamy z obozu koncentracyjnego robiąc podkop. :mrgreen:
Do tego bajery PhysX i... efpees zamienia się w strategię turową niż biedny procek obliczy upadek całego rozwalonego syfu... :hee:

2. Rozprzestrzenianie się choroby, jak w... Stubbs the Zombie. ;)
Nie było takiej gry wcześniej ani potem, w której by zarażanie mas zombizmem było tak rajcujące. W grze wcielamy się w biednego zombiaka który musi zarażać podwładnych aby ci walczyli dla niego.
Niesamowitym jest widzieć jak nasi podwałdni zarażają następnych, a ci kolejnych, i kolejnych, i tak dalej.
Oczywiście gra miała spore ograniczenia, ludzi do zarażenia było co najwyżej kilkunastu na poziom, ale jak żadna inna symulowała świetnie rozchodzenie się zarazy.
Szkoda że zombie są używani w grach głównie jako przeciwnicy, chętnie bym zobaczył część drugą tej gry ale z masą, powtarzam, MASĄ ludu do zarażenia.

EDIT: A, no i byłbym zapomniał...
3. Multiplayer na światową skalę.
Jak dotychczas jedynie PlanetSide 2 zbliżył się do tego, ze swoimi 6k graczy na serwer, podzielonych między 3 kontynenty, po 2k na kontynent, ale to nadal za mało. ;)
Ja chcę jeden serwer i wszystkich graczy świata! :lol2:
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/wymarzone-gry-xxi-wieku-t2533.html
2013-02-26T15:00:49+01:00
O jakich motywach z gier marzycie żeby zostały pokazane na większą skalę, na miarę XXI wieku?

1. Rozpierdziucha całego levelu jak w Red Faction.
Gra była słaba, ot taki sobie efpeesik z kolejną marną fabułą i masą strzelania, ale efekty niszczenia otoczenia miała przegenialne, i to rok przed założeniem firmy Ageia która opracowała PhysX.
Co prawda tutaj nie było czegoś takiego jak fizyka zniszczeń, rozwalone kawałki poprostu znikały, ale mi to nie przeszkadzało, niesamowitym było wpływać na "wygląd" i torować sobie przejście praktycznie wszędzie.
W pewnym sensie jedyna współczesna gra która ma coś takiego to MineCraft, ale wiecie, kanciate sześciany to żadna sztuka rozwalać, a fabuły tam nawet za grosz.

Marzeniem byłoby zobaczyć coś takiego w jakości grafiki Crysisa 3, tylko wyobraźcie sobie takie misje, rozwalamy jakieś kopalnie żeby uratować zawalonych górników czy w grze stealth osadzonej w WW2 spierdzielamy z obozu koncentracyjnego robiąc podkop. :mrgreen:
Do tego bajery PhysX i... efpees zamienia się w strategię turową niż biedny procek obliczy upadek całego rozwalonego syfu... :hee:

2. Rozprzestrzenianie się choroby, jak w... Stubbs the Zombie. ;)
Nie było takiej gry wcześniej ani potem, w której by zarażanie mas zombizmem było tak rajcujące. W grze wcielamy się w biednego zombiaka który musi zarażać podwładnych aby ci walczyli dla niego.
Niesamowitym jest widzieć jak nasi podwałdni zarażają następnych, a ci kolejnych, i kolejnych, i tak dalej.
Oczywiście gra miała spore ograniczenia, ludzi do zarażenia było co najwyżej kilkunastu na poziom, ale jak żadna inna symulowała świetnie rozchodzenie się zarazy.
Szkoda że zombie są używani w grach głównie jako przeciwnicy, chętnie bym zobaczył część drugą tej gry ale z masą, powtarzam, MASĄ ludu do zarażenia.

EDIT: A, no i byłbym zapomniał...
3. Multiplayer na światową skalę.
Jak dotychczas jedynie PlanetSide 2 zbliżył się do tego, ze swoimi 6k graczy na serwer, podzielonych między 3 kontynenty, po 2k na kontynent, ale to nadal za mało. ;)
Ja chcę jeden serwer i wszystkich graczy świata! :lol2:

2013-02-26T17:42:15+01:00

Re: Wymarzone gry na miarę XXI wieku

Moja propozycja to oczywiście a'la GTA - coraz bardziej realistyczne <3
Jak najbardziej byłbym za punktem od Ciebie - żeby można było wszystko niszczyć.
Bardzo mi też zależałoby, żeby w taki sposób można było demolować pojazdy i żeby zniszczone miały te same, realistyczne problemy - np. zatarcie silnika, bo urwaliśmy miskę olejową :gatorlove:

2013-03-02T08:26:29+01:00

Red Faction i silnik Geo-Mod....mniam, mniam. Nie masz klucza do drzwi? się nie przejmuj, masz ładunki wybuchowe/granaty i zrobisz sobie tunel obok tych drzwi :) Ciekawe, że żadna gra później nie wykorzystałą tej technologii.
Natomiast gra XXI na którą czekam to gta5, co prawda może trochę zajeżdzać simsami (san andreas), ale powinienem to przeboleć.
Multiplayer: zapowiadane połączenie WoT z WoW z WoB :)

2013-06-07T14:12:09+01:00

Znam tę grę - było o niej na wykopie.
Developerzy na kickstarcie zbierali $$$
http://www.kickstarter.com/projects/358 ... -challenge

2013-06-07T14:18:50+01:00

Super, tylko teraz jest tech-demo do sprawdzenia.

2013-06-09T16:28:26+01:00

Hardkorowy sandbox o Zombie. Z gigantycznymi terenami do przebycia, różnymi organizacjami, gdzie sterowałoby by się grupą etc

Myślę, że jest to jeszcze nie do wykonania; nawet w takim GTA 4, nie ma za bardzo co do roboty. Już w San Andreas było ciekawiej, ze względu na siłownię, fryzjera czy inny stuff który można było robić pomiędzy misjami.

Kolejna gra to masowy FPS, gdzie jest więcej żołnierzy na ekranie niż 5 jak to przeważnie bywa. Wciąż czekam na grę z Niemieckimi żołnierzami, którymi się steruje :)

2013-06-09T16:35:23+01:00

bebokus wrote:Hardkorowy sandbox o Zombie. Z gigantycznymi terenami do przebycia, różnymi organizacjami, gdzie sterowałoby by się grupą etc
http://undeadlabs.com/stateofdecay/

2013-06-10T06:24:52+01:00

bebokus wrote:Już w San Andreas było ciekawiej, ze względu na siłownię, fryzjera czy inny stuff który można było robić pomiędzy misjami.

ten element smierdział smimsami ;/ i omijałem go szerokim łukiem. krew Panie, szczelanie Panie, jazda i rozjeżdzanie Panie - to jest zabawa :P

2013-06-11T02:47:11+01:00

Oooo tak - jak fajnie jeździć nieuszkodzonym wozem, albo ukraść jakiś ładny i wywołać stłuczkę <3
Jednak parę rzeczy brakowało mi w SA - np. możliwość podczepienia naczepy do trucka.

2013-06-16T12:55:09+01:00

xittam wrote:
bebokus wrote:Już w San Andreas było ciekawiej, ze względu na siłownię, fryzjera czy inny stuff który można było robić pomiędzy misjami.

ten element smierdział smimsami ;/ i omijałem go szerokim łukiem. krew Panie, szczelanie Panie, jazda i rozjeżdzanie Panie - to jest zabawa :P

Mnie tam się podobało. Nie samym strzelaniem człowiek żyje :-)

2013-06-16T13:53:57+01:00

No tak. Czasem musi pójść do fryzjera i na siłownię :hee:

2013-06-20T00:00:23+01:00

Dokładnie :) Zrobić coś, co zwykle się nie robi w grach.

Ok, za 10 lat rynke gier musi się zmienić. Jeśli dalej będą te same gry z lepszą grafiką to ja wysiadam. Z drugiej strony, za 10 lat już pewnie nie będe grał w gry he

2013-07-01T14:02:08+01:00

1. Rozpierdziucha całego levelu jak w Red Faction. - a nawet lepsza była w gierce na PS2 pod nazwą Otogi ;>
Multiplayer na światową skalę jest w wielu grach MMO i nie popieram tego ;>

2013-07-01T15:23:52+01:00

scorpeus wrote:Multiplayer na światową skalę jest w wielu grach MMO i nie popieram tego ;>

Możesz mi rozwinąć dlaczego nie popierasz?

2013-07-01T15:27:06+01:00

pewnie dlatego ze 80% graczy to rozwydrzone, zakompleksione, szukajace "wladzy" dzieci neo :D

2013-07-01T15:36:21+01:00

Ukryta treść:

2013-07-01T15:40:41+01:00

hehehe ;)

2013-07-01T16:03:40+01:00

Już Pancio odpowiedział na zadane mi pytanie :) nic dodać nic ująć :P

2013-07-01T19:21:59+01:00

Ukryta treść: