Polski

Zamówienie publiczne: Joysticki

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ihtius No i muszę powiedzieć, że ten joystick QuickJoy Supercharger ma trochę słabe przyssawki. Po kilku chwilach ich siła słabnie i trzeba ponownie docisnąć joystick do podłoża. Ten joystick z lat 90 miał o wile mocniejsze przyssawki. Ogólnie mam wrażenie, że te przyssawki w tym nowym joy'u są wykonane z gorszej gumy. Ogólnie nie ma w tym temacie tragedii, ale mogłoby być lepiej. Dawniej próbując oderwać joystick od blatu stołu niemalże można było podnieść z nim stół. Może celowo zrobili takie przyssawki żeby można było łatwiej oderwać go od blatu ? Page 4 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/zamowienie-publiczne-joysticki-t1895.html
2012-07-19T00:59:52+01:00

Re: Zamówienie publiczne: Joysticki

No i muszę powiedzieć, że ten joystick QuickJoy Supercharger ma trochę słabe przyssawki. Po kilku chwilach ich siła słabnie i trzeba ponownie docisnąć joystick do podłoża. Ten joystick z lat 90 miał o wile mocniejsze przyssawki. Ogólnie mam wrażenie, że te przyssawki w tym nowym joy'u są wykonane z gorszej gumy. Ogólnie nie ma w tym temacie tragedii, ale mogłoby być lepiej. Dawniej próbując oderwać joystick od blatu stołu niemalże można było podnieść z nim stół. Może celowo zrobili takie przyssawki żeby można było łatwiej oderwać go od blatu ?

2012-07-19T08:39:44+01:00

A próbowałeś je najzwyczajniej poślinić?
To najskuteczniejsze lekarstwo na słabe przyssawki.
Zresztą, zawsze możesz w firmie MATT zamówić przyssawki od Scorpiona.

2012-07-19T11:04:15+01:00

Anthrox wrote:A próbowałeś je najzwyczajniej poślinić?
To najskuteczniejsze lekarstwo na słabe przyssawki.
Zresztą, zawsze możesz w firmie MATT zamówić przyssawki od Scorpiona.

Rzeczywiście kiedyś śliniło się przyssawki, zapomniałem o tym. Stara metoda aczkolwiek przynosiła korzyści. Widziałem w sklepie Matt przyssawki chyba zakupie kiedyś z kilka dla armii moich starych joysticków :-)

2012-08-24T13:31:38+01:00

Mam pytanie odnośnie tego dżojstika:

http://allegro.pl/joystick-megastar-mod ... 58372.html

niech mi ktoś powie czy te trzy przyciski fire są niezależne czy jest to tak jak w pythonach i innych dżojach, że wybieramy który wygoniej nam wcisnąć dając tą samą komende? Wiecie co mam na myśli? czy działa jak dżojpad z kilkoma przyciskami?
Jak są to trzy niezależne guziki no to taki dżoj to ekstra sprawa.

2012-08-24T13:57:41+01:00

Mam identyczny, fabrycznie wszystkie trzy odpowiadają za jeden fire, a w moim przerobiłem je sobie tak że ten na samym dole to główny fire, środkowy to drugi fire, a górny to trzeci fire (prawy przycisk myszy).

2012-08-24T14:10:57+01:00

Shoonay wrote:Mam identyczny, fabrycznie wszystkie trzy odpowiadają za jeden fire, a w moim przerobiłem je sobie tak że ten na samym dole to główny fire, środkowy to drugi fire, a górny to trzeci fire (prawy przycisk myszy).

Hmm to po jaką cholerę dają 3 przyciski fire, jak każdy robi to samo?

2012-08-24T14:15:25+01:00

No tak, jak w przypadku joyów z rączką to jeszcze miało sens że był jeden fire na samym szczycie pod kciuk a drugi pod palec wskazujący to każdy grał sobie jak mu sie podobało, tak tutaj wszystkie po jednej stronie nie mają większego sensu... no ale jak mówie, zawsze można przerobić, kwestia przelutowania kabelków ;)

2012-08-24T14:19:19+01:00

Ok to jak zakupię, znów zawitam na Twoje rancho, bo ktoś mi zajebał lutownice. Coś mi się zdaję, że zamieszane w to były jakieś koty. Byle tylko po tych zabiegach z lutownicą, kierunki w dżoju się nie pozmieniały :)

2012-08-24T14:25:33+01:00

LOL, spoko (euro) rokoko, Twoja lutownica jest w dobrych rękach i nadal czeka na odebranie. :mrgreen:

2012-08-24T14:32:09+01:00

Shoonay wrote:LOL, spoko (euro) rokoko, Twoja lutownica jest w dobrych rękach i nadal czeka na odebranie. :mrgreen:

Lutuj sobie lutuj, jak widzisz na razie mi za nią nie tęskno. Niewątpliwie, jak zakupie dżoja to zawitam na zabiegi upiększające. Niestety koleś od dżojstików ma urlop. No i mam nadzieję że mama znów zrobi jakiś dobry gulasz ;]

2012-08-24T18:18:48+01:00

Kupiłem ten joystick, ale niestety jak to z moimi zakupami bywa są niezbyt udane. Dlaczego ? Ponieważ kierunek w lewo działa jakoś kiepsko. Działa, ale słabiej klika. Pytanie tylko kiedy przestanie działać ?
Rzeczywiście te trzy fire są tak umieszczone tylko dla picu i ładniejszego designu. Ja raczej naciskam ten górny najmniejszy bo tak jest najwygodniej. W konstrukcji zmieniłbym jedna jeszcze rzecz. Gałka powinna być z jakiejś twardszej gumy a nie z plastiku. Chociaż nie ślizga się na tym plastiku, ale ja bym wolał w tym miejscu gumę.

-- 24 Sie 2012, 19:18 --

Do mojej kolekcji brakuje mi jeszcze Pythona, który bym z chęcią nabył.

2012-08-26T08:33:05+01:00

ihtius wrote:upiłem ten joystick, ale niestety jak to z moimi zakupami bywa są niezbyt udane. Dlaczego ? Ponieważ kierunek w lewo działa jakoś kiepsko. Działa, ale słabiej klika. Pytanie tylko kiedy przestanie działać ?

CHyba jest na jakiejś gwarancji? Odeślij mu go.

2012-08-26T13:28:40+01:00

Ja zrozumiałem, że ten joystick jest używany - bo taka możliwość jak kupienie nowych Pythonów jest prawie, że nierealna ;)
Oczywiście inna sprawa z joystickami Scorpion - one nadal są produkowane.

2012-08-27T01:00:32+01:00

Anthrox wrote:Ja zrozumiałem, że ten joystick jest używany - bo taka możliwość jak kupienie nowych Pythonów jest prawie, że nierealna ;)
Oczywiście inna sprawa z joystickami Scorpion - one nadal są produkowane.

Może jakaś Chińska firma wykupiła licencje na produkcje tych quickshotów ?

2012-08-27T07:54:30+01:00

Antek ale kto chciałby używać tych scorpionów...Przecież to nie porozumienie... :mrgreen:

2012-08-27T13:09:34+01:00

Anthrox wrote:[...] Scorpion - one nadal są produkowane.
Nie przesadzałbym z tym produkowaniem.
Jak z wszystkimi innymi dżojami - są dostępne "nówki magazynowe", to napewno:
http://www.matt.com.pl/show.php?poz_kl= ... klasid=134

Jest też wersja PC, ciekawe jak zrobiona bo stawiam że znowu dało by się łatwo ją wzbogacić o wejściówkę na joy amigowy.
http://www.matt.com.pl/oferta.php?nkate ... pl&waluta=

ihtius wrote:Może jakaś Chińska firma wykupiła licencje na produkcje tych quickshotów ?
Jeden dzień produkcyjny i zaspokoiła by potrzeby Naszej garstki amigowców na 50 lat. :mrgreen:

2012-08-27T22:49:49+01:00

Ale te joysticki z tym wejściem można podłączyć nie tylko do Amigi, więc zaspokoiła by potrzeby także commodorowców, atarowców itp. :hee:

2012-08-28T15:34:22+01:00

Image

2012-08-28T19:30:54+01:00

oh, znam to pudełko!

2012-08-29T07:23:56+01:00

Antek nie tylko Ty. Połowa forum też. :mrgreen:

Return to Pogaduszki wszelakie