Polski

Zamówienie publiczne: Joysticki

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Nie każdy jednak je ma :hee: Page 5 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/zamowienie-publiczne-joysticki-t1895.html
2012-08-29T21:29:51+01:00

Re: Zamówienie publiczne: Joysticki

Nie każdy jednak je ma :hee:

2012-09-19T14:50:01+01:00

Zamówiłem od tego typa dzisiaj:
Joystick Supercharger SV-123

Jak przyjdzie opiszę czy warto czy nie, ale znając moje szczęście do Joystkic'ów na stówę coś będzie spierdolone ;)
Mam w aktualnym dżojstiku problem z autofire'em, i nie wiem czy to wina dżojstika czy adaptera na USB, w najbliższym czasie się przekonam.

Właśnie tam dzwoniłem , Pani powiedziała że na bank będę miał go w piątek - może będzie to pierwszy udany dżojstik w moich rękach po latach? - zobaczymy

2012-09-19T23:25:47+01:00

biegu wrote:Zamówiłem od tego typa dzisiaj:
Joystick Supercharger SV-123

Jak przyjdzie opiszę czy warto czy nie, ale znając moje szczęście do Joystkic'ów na stówę coś będzie spierdolone ;)
Mam w aktualnym dżojstiku problem z autofire'em, i nie wiem czy to wina dżojstika czy adaptera na USB, w najbliższym czasie się przekonam.

Właśnie tam dzwoniłem , Pani powiedziała że na bank będę miał go w piątek - może będzie to pierwszy udany dżojstik w moich rękach po latach? - zobaczymy

życzę udanego zakupu. Jak przyjdzie do ciebie to napisz czy dział oraz swoje wrażenia. Ten joystick mam już w swojej kolekcji i na razie działa, ale Megastar nie do końca jest w 100 % sprawny, ale też działa. :-)

2012-09-20T14:37:25+01:00

ihtius wrote:
życzę udanego zakupu. Jak przyjdzie do ciebie to napisz czy dział oraz swoje wrażenia. Ten joystick mam już w swojej kolekcji i na razie działa, ale Megastar nie do końca jest w 100 % sprawny, ale też działa. :-)

Jasne jak jutro przyjdzie to przez sobotę przetestuję, martwię się jedynie o autofire, bo nie wiem czy z moim adapterem coś nie tak czy z aktualnym dżojstikiem. U ciebie przy adapterze jak sie sprawuję funkcja autofire? Ja Ci powiem że bez tej funkcji ciężko mi się gra w wings of fury czy choćby magic pockets. Tam AF jest po prostu konieczny.

2012-09-20T23:59:08+01:00

Ja mam adapter na ten długi port LPT. W Windowsie 7 64 bit żeby skorzystać z tych sterowników do tego portu muszę uruchomic windowsa w trybie testowym bo inaczej nie bedą działały. W planach mam zakup portu na usb bo jest bardziej praktyczniejszy i mniej upierdliwy. Autofire można włączyć w winuae.

2012-09-21T07:16:19+01:00

W trybie testowym? Chodzi Ci o tryb awaryjny?
Co jest problemem? Bo jeśli to że sterowniki nie są podpisane cyfrowo to tu masz jeszcze kilka rozwiązań: http://www.raymond.cc/blog/loading-unsi ... 4-bit-x64/ może coś zadziała natywnie ;)

2012-09-21T09:56:40+01:00

ihtius wrote:Ja mam adapter na ten długi port LPT. W Windowsie 7 64 bit żeby skorzystać z tych sterowników do tego portu muszę uruchomic windowsa w trybie testowym bo inaczej nie bedą działały. W planach mam zakup portu na usb bo jest bardziej praktyczniejszy i mniej upierdliwy. Autofire można włączyć w winuae.
ja mam cały czas tryb testu, żeby mi pg2 chodził.. nie mam w tym trybie żadnych problemów z innymi aplikacjami czy sys..

2012-09-21T11:00:10+01:00

AdamZeku wrote:ja mam cały czas tryb testu, żeby mi pg2 chodził..
PeerGuardian2? :-|
OMG, wiesz o tym że następna wersja która nazywa się PeerBlock wyszła kilka lat temu i bez problemu chodzi na Viście/W7/W8? ;)

2012-09-22T00:32:39+01:00

Shoonay wrote:W trybie testowym? Chodzi Ci o tryb awaryjny?
Co jest problemem? Bo jeśli to że sterowniki nie są podpisane cyfrowo to tu masz jeszcze kilka rozwiązań: http://www.raymond.cc/blog/loading-unsi ... 4-bit-x64/ może coś zadziała natywnie ;)

Od poczatku kiedy mam tego nowego pceta to używam tego programu: Driver Signature Enforcement Overrider.
Ale dzięki za inne rozwiązania ;)

2012-09-22T09:02:46+01:00

Wczoraj przyszedł Joystick.
Po krótkich testach stwierdzam, że wszystko było by ok gdyby nie te upierdliwe auto-fire (znowu). Otóż przyzwyczajony byłem w Joystickach python, że przy przycisku fire zmieniałem sobie przesuwakiem w tryb AF i dopiero gdy nacisnąłem fire zaczęły się strzały seriami. Tutaj niestety jest inaczej - wystarczy przesunąć suwak na opcje autofire i od razu wali seriami - jak dla mnie to nie wygodne. Drugi lekki minus to to, że ten joystick bardzo lekko chodzi, byłem przyzwyczajony do tych "twardszych" tu czasami zdarza mi się iść w prawo i przypadkowo nacisnę "dół". Generalnie jest OK.
Co do allegrowicza, to polecam - zamówiłem dżoj w środę koło 15 zapłaciłem w systemie PAY U, na drugi dzień został wysłany (kurierem siódemka) i w piątek był u mnie. Chyba kupie innego Joya, może w końcu trafie na takiego o jaki mi chodzi. Który polecacie?

http://allegro.pl/listing/user.php?stri ... d=16619151 - tu link dla odświeżenia

ihtius wrote: Autofire można włączyć w winuae.

Wiem wiem, ale jak chcę wyłączyć to znów trzeba wchodzić do opcji. Chyba, że jest możliwość zaprogramowania na klawiaturze dwóch przycisków i w jednym ustawić AF w drugim nie, i grając np w Wings Of Fury, chcąc strzelać z karabinku naciskam jeden przycisk np ALT a jak chcę rzucać bomby to np CTRL? Jest taka możliwość?
Niestety opcja ta nie da mi nic przy używaniu dżojstika bo są co prawda dwa przyciski Fire ale oba działają jako ten sam.

Teraz przyglądałem się ponownie tym Joystickom na jego aukcji i wydaję mi się, że ten będzie miał to o co mi chodzi:
JOYSTICK LOGIC3 ALPHA-RAY LG727
Po wypłacie kupie również i tego - zobaczymy.

2012-09-22T14:10:59+01:00

biegu wrote:[..] jest możliwość zaprogramowania na klawiaturze dwóch przycisków i w jednym ustawić AF w drugim nie, i grając np w Wings Of Fury, chcąc strzelać z karabinku naciskam jeden przycisk np ALT a jak chcę rzucać bomby to np CTRL? Jest taka możliwość?
Tylko jeśli gra to umożliwia.

2012-09-22T15:55:34+01:00

Shoonay wrote:Tylko jeśli gra to umożliwia.

Bardzo proszę o instrukcję, teraz nawet nie umiem ustawić jednego przycisku na AF, wybieram i nie działa. Mam na myśli żeby w każdej grze działało a nie w dwu przyciskowej. Chciałbym mieć dwa te same przyciski fire ustawione na klawiaturze pod innym klawiszem, ale żeby jednemu zaprogramować AF a drugiemu nie. Nie rozumiem kompletnie tych opcji input. Kiedyś udawało mi się to na padzie ustawić, miałem ustawione tak: Joy2 fire ustawiłem na przycisku A, niżej ustawiłem to samo na przycisku B, z tym że w jednym zaznaczyłem AF a w drugim nie i grając np w wings of fury w momencie gdy chciałem rzucać bomby naciskałem b, a gdy strzelać z karabinku A - wtedy działało. Teraz nie potrafie tego ustawić.

2012-09-22T16:27:58+01:00

A, sorki, źle zrozumiałem że mówiłeś o dwóch różnych przyciskach fire.

2012-09-22T18:30:52+01:00

Shoonay wrote:A, sorki, źle zrozumiałem że mówiłeś o dwóch różnych przyciskach fire.

Ok udało się:
W zakładce GAME PORT, w porcie 1 ustawiłem na "none". Przeszedłem do zakladki INPUT tam w "configuration 1" Mysz zmieniłem na klawiatura. Z listy znalazłem ALT i było my przypisane JOY2 fire, zachaczyłem AutoFire i potwierdziłem ok. Aha Autofire rate (frame) ustawiłem na 2. Teraz pod lewym ctrl mam normalny fire a na lewym alcie fire z funkcja AF - dokładnie o to mi chodziło.

Sorki za oftop. zamieściłem tego posta bo ktoś może tak jak ja nie do końca rozumiał opcje input, i może się przydać.

2012-09-28T15:32:04+01:00

Ok, właśnie zamówiłem ten Joystick:

JOYSTICK LOGIC3 ALPHA-RAY LG727 - porównam go z tym co już nabyłem, może tym razem funkcja auto fire będzie działać jak należy. Zdam relację.

2013-03-11T05:02:20+01:00

Przejściówka umożliwiająca podłączenie pada od psx do Amigi, atari i innych tego typu komputerów:
http://allegro.pl/psx-pad-adapter-do-at ... 56103.html

Tylko koleś trochę przegiął z ceną, lepiej się samemu pomęczyć bo schematy są na internecie.

2013-03-11T08:39:02+01:00

Schemat to moze jest na sieci (np. Aminet - Appe ), ale adapter ma mniejsze mozliwosci.
Ten z Allegro ma lepsze oprogramowanie.
Do "normalnej pracy" wystarczy jednak interface z Aminetu

Return to Pogaduszki wszelakie