Wczoraj przyszedł Joystick.
Po krótkich testach stwierdzam, że wszystko było by ok gdyby nie te upierdliwe auto-fire (znowu). Otóż przyzwyczajony byłem w Joystickach python, że przy przycisku fire zmieniałem sobie przesuwakiem w tryb AF i dopiero gdy nacisnąłem fire zaczęły się strzały seriami. Tutaj niestety jest inaczej - wystarczy przesunąć suwak na opcje autofire i od razu wali seriami - jak dla mnie to nie wygodne. Drugi lekki minus to to, że ten joystick bardzo lekko chodzi, byłem przyzwyczajony do tych "twardszych" tu czasami zdarza mi się iść w prawo i przypadkowo nacisnę "dół". Generalnie jest OK.
Co do allegrowicza, to polecam - zamówiłem dżoj w środę koło 15 zapłaciłem w systemie PAY U, na drugi dzień został wysłany (kurierem siódemka) i w piątek był u mnie. Chyba kupie innego Joya, może w końcu trafie na takiego o jaki mi chodzi. Który polecacie?
http://allegro.pl/listing/user.php?stri ... d=16619151 - tu link dla odświeżenia
ihtius wrote: Autofire można włączyć w winuae.
Wiem wiem, ale jak chcę wyłączyć to znów trzeba wchodzić do opcji. Chyba, że jest możliwość zaprogramowania na klawiaturze dwóch przycisków i w jednym ustawić AF w drugim nie, i grając np w Wings Of Fury, chcąc strzelać z karabinku naciskam jeden przycisk np ALT a jak chcę rzucać bomby to np CTRL? Jest taka możliwość?
Niestety opcja ta nie da mi nic przy używaniu dżojstika bo są co prawda dwa przyciski Fire ale oba działają jako ten sam.
Teraz przyglądałem się ponownie tym Joystickom na jego aukcji i wydaję mi się, że ten będzie miał to o co mi chodzi:
JOYSTICK LOGIC3 ALPHA-RAY LG727Po wypłacie kupie również i tego - zobaczymy.