Polski

Zamówienie publiczne: Joysticki

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
Anthrox Shoonay swego czasu pokazał mi, że nadal są sprzedawane nowe Scorpiony z fabryki MATT.

Image

Pytanie - ja bym wziął sobie dwa i jeden dla znajomego - czy ktoś chce razem ze mną kupić?
Gdyby nazbierała się odpowiednia ilość osób można by targować się o jakiś rabat.

Istnieje możliwość udzielenia zniżek, ale pod warunkiem zakupu w ilościach hurtowych. Najprostszym rozwiązaniem jest złożyć parę zamówień i powołanie się na dany portal, a wtedy pojedyncze zamówienia będziemy realizować w cenach hurtowych.

Tutaj macie ofertę:
http://www.matt.com.pl/show.php?poz_kl= ... 134&keep=1

Jak widac można kupić joystick do Amigi albo do PC - niestety na razie w ofercie nie mają przejściówek na USB - powiedzieli, że może się znajdą jak byłoby zainteresowanie.

Cena "zwykłego" Scorpiona to 67 zł.
Czekam na posty... :tuptup1:
Page 1 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/zamowienie-publiczne-joysticki-t1895.html
2012-03-17T14:27:19+01:00
Shoonay swego czasu pokazał mi, że nadal są sprzedawane nowe Scorpiony z fabryki MATT.

Image

Pytanie - ja bym wziął sobie dwa i jeden dla znajomego - czy ktoś chce razem ze mną kupić?
Gdyby nazbierała się odpowiednia ilość osób można by targować się o jakiś rabat.

Istnieje możliwość udzielenia zniżek, ale pod warunkiem zakupu w ilościach hurtowych. Najprostszym rozwiązaniem jest złożyć parę zamówień i powołanie się na dany portal, a wtedy pojedyncze zamówienia będziemy realizować w cenach hurtowych.

Tutaj macie ofertę:
http://www.matt.com.pl/show.php?poz_kl= ... 134&keep=1

Jak widac można kupić joystick do Amigi albo do PC - niestety na razie w ofercie nie mają przejściówek na USB - powiedzieli, że może się znajdą jak byłoby zainteresowanie.

Cena "zwykłego" Scorpiona to 67 zł.
Czekam na posty... :tuptup1:

2012-03-17T20:34:53+01:00

Re: Zamówienie publiczne: Joysticki

to się nie nadaje do niczego tym bardziej do grania.

2012-03-18T10:22:27+01:00

Miałem takiego skorpiona kiedyś, to go ku*** zbanowałem bo się do grania nie nadawał :hee:

2012-03-18T10:25:37+01:00

Właśnie, nazwa taka po wuju i źle się kojarzy że aż obciach kupować... ale zawsze można przykleić go do ściany i okładać codziennie rano na polepszenie humoru.

2012-03-18T14:17:02+01:00

To mnie zniechęciliście i przypomnieliście, że jednak najwygodniejszy i niezniszczalny był:

quick-shot-ii-turbo-deluxe2.jpg

Do dzisiaj mam jeden zupełnie sprawny, jedynie pourywane przyssawki - bo skubałem :-E

Ale szukałem po necie i nie widzę, żeby był produkowany :(

2012-03-18T14:30:58+01:00

Phi, co wy wiecie o dobrych pancernych dżojstikach które wytrzymią nawet bande nawalonych zlotowiczy siedzących w namiocie z qzwa pierdzielonych gałęzi i trząchających nimi tak że wszystko się trzęsie... to są w stanie wydzierżeć tylko "gałkowe" (prawy dolny róg)
Image

2012-03-18T14:39:21+01:00

Pięknie. Zielony Scorpion :hee:

2012-03-18T14:41:12+01:00

To nie mój, nie przyznaje się... chociaż sam takiego miałem. I mu "żądełko" na przycisku fire wzięło i złamało sie i potem "kropelką" kleić musiałem ale już nigdy nie był w dotyku taki sam... to wyrzuciłem. W każdym razie ten to nie mój.

2012-03-19T03:31:05+01:00

Mam taki sam czerwony przezroczysty joystick co shoonay. Wytrzymał wszystkie próby, nawet upadek z szafy na parkiet. W sensibla dzięki niemu zdobyłem wiele mistrzostw. Chociaż trzeba przyznać, że pewna ładna pani w sklepie w Lubinie o nazwie "XYZ" (to jest prawdziwa nazwa) odradzała mi go bardzo bo mówiła, ze ciężko chodzi i ludzie na niego bardzo narzekają dlatego. Ale ja wiedziałem co dobre i się na niego uparłem. Fakt początkowo ciężko chodził, ale z czasem było coraz lepiej. Może nie jest strasznie precyzyjny i do symulatorów się nie nadaje aż tak bardzo, jednak mimo tego grałem w kilka symulatorów lotu na nim i nie było tak tragicznie, jak początkowo myślałem. Słowem świetny joy. Świetny do bijatyk i platformówek.
Co do tego skorpiona to nawet nie wziął bym go za darmo jakby dawali i to jeszcze z dopłatą. :haha:
Ja ze zdrowiem mojej Amigi nie eksperymentuje i kiedy wkracza Antek ze swoimi pomysłami na forum, to mojej amidze podaję QuickJoya Megastara :haha:
Widać u shoonaya na biurku artystyczny nieład, lubię taki porządek bo jest mi on nieodłączny w moim codziennym życiu :-) .
Kiedyś kupiłem nowa wersje tego drugiego joysticka gałkowego co ma shoonay wyprodukowanego przez firmę speedlink, ale jest on trochę jebnięty bo często nie działa wajcha w prawo. Próbowałem naprawiać, ale tylko pogorszyłem sprawę bo przestał działać prawy fire. :-) Mam zadziwiającą umiejętności do psucia rzeczy, które próbuję naprawić. Mój pecet tez ledwo co dyszy. Mam także joystick Topstar kupiony na allegro w ilości dwie sztuki, ale obydwa też nie są w najlepszym stanie. Jednak w tym przypadku nie dotykam się do nich, żeby nie pogorszyć sprawy bardziej :haha:
Czyli jak widzisz shoonay mamy wiele wspólnego... na amigowym biurku ... no poza amiga 1200. :-)

2012-03-19T08:25:32+01:00

Python jest i był najlepszym joyem przynajmniej dla mnie. A firma Matt jest w Łodzi nawet wiem gdzie się mieści, jak byście bardzo chcieli te joye. :mrgreen:

2012-03-19T10:01:25+01:00

@ihtius: to nie jest moje biurko, na tym zdjęciu jedynymi rzeczami które są w moim posiadaniu są te dwa joye. ;)
To zdjęcia z Amizaduszek 2k8.
U mnie na biurku panuje w rzeczywistości jeszcze większe burdello-bum-bum. :mrgreen:

Ten pomarańczowy "gałkowy" joy arcade posiadam od 1995 roku, i lepszego joya do bijatyk, platformerów, samochodówek czy bombermanów nie ma, chodzi do dziś.

Mam na sumieniu kilka Pythonów i QuickJoyów, ale to żadne osiągnięcie, plastykowy kijek owinięty w plastykową rączkę przymocowany do plastykowej podstawy, tam zawsze coś padnie chyba że byś nie grał w nic...

Nie wspominając o Skorpionie, było parę gier w które fajnie się na nim grało a sama obudowa nie jest tak łamliwa jak w Pythonach/QuickShotach, ale... pada przycisk fire, po prostu odłamuje się.

2012-03-19T13:22:02+01:00

2012-03-19T14:35:10+01:00

Adam...ale ceny tych joyów... powalają ceną... :mrgreen: Ale jest kilka wartych kupienia.

Ps. Python jest już mój. :amen:

2012-03-19T14:51:22+01:00

cholera a chciałem 10 szt kupić ;)

nom, nie które są z przegięciem.. ale mimo wszystko ciekawy "sklepik"..

2012-03-19T17:10:38+01:00

Ja też bym zamówił.
Tylko pytanie:
http://allegro.pl/joystick-quickshot-py ... 27124.html
czy
http://allegro.pl/joystick-quickshot-ap ... 88929.html ?

O takie coś mi chodziło, ale czy są w miarę solidne?

2012-03-19T17:31:12+01:00

Pythona masz na mikrostykach, a ten drugi to gumki.. ten pierwszy miałem wiele lat, aż do opylenia mojej pierwszej Ami..

2012-03-19T17:51:24+01:00

To jakaś starsza wersja quickshot 2 turbo?
Póki co jestem zainteresowany - polećcie mi też dobrą przejściówkę ze sterownikami na win 7 x64 i mogę kupować. Aczkolwiek wolałbym, żeby system sam mi wykrywał tę przejściówkę. w EXEki też chcę grać :>

2012-03-19T20:06:54+01:00

Bierz Pythona, nie jest taki zły, ale ten drugi problem z dostaniem gumek. Chociaż to jego brat.

2012-03-19T20:33:47+01:00

Kupił bym sobie tego nowego joya, http://allegro.pl/joystick-megastar-mod ... 07416.html, ale na razie brak kasy w śwince :haha: Fakt cena powalająca tego joya. Ale Będzie długo służył.
Miałem kiedyś tego pythona http://allegro.pl/joystick-quickshot-py ... 27124.html, ale ułamała się stopka naciskająca na sprężynkę. Moim zdaniem bardzo delikatny joystick, przy szybkich grach wymięknie, szczególnie jak mocniej grasz Antek.
U mnie w Lublinie takich imprez niema, nie było i raczej już na pewno nie będzie jak na przykład takie Amizaduszki. Mieszkam w Polsce C a nawet D. Fajnie Ci. :-)

-- 19 Mar 2012, 20:33 --

Anthrox wrote:To jakaś starsza wersja quickshot 2 turbo?
Póki co jestem zainteresowany - polećcie mi też dobrą przejściówkę ze sterownikami na win 7 x64 i mogę kupować. Aczkolwiek wolałbym, żeby system sam mi wykrywał tę przejściówkę. w EXEki też chcę grać :>

Zerknij tutaj, myślę, ze warto tylko trochę cena duża :(.
http://allegro.pl/amiga-adapter-usb-dzo ... 76203.html

2012-03-20T00:33:38+01:00

Jak ta przejściówka działa na Win 7 x64?
Wspominałeś, że sterowniki trzeba specjalne instalować i to mnie martwi...
Wolałbym coś plug and play na standardowych sterownikach...

Return to Pogaduszki wszelakie