Polski

Zbiza się kolejna recesja i kolejne załamanie gospodarcze.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ihtius Witam
Na to wygląda, że znowu światowa i europejska gospodarka będą miały poważne problemy już jesieni tego roku. Czy do cholery nie może być spokojnie na tym świeci, chyba komuś zależy żeby ciągle społeczeństwo się bało. W Polsce już tak jest ciągłe recesja szczególnie na wschodzie kraju a tu kolejny kryzys się zbliża, który jak to bywało na tak wielkie kryzysy może zakończyć się kolejna wojna, oby nie.

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rynki ... katastrofy

-- 21 Lip 2012, 02:22 --

W Polsce już są tego symptomy. Mój kolega pracuje w branży budowlanej widzi jak padają kolejne firmy z sektora budowlanego a to dopiero początek.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/zbiza-sie-kolejna-recesja-kolejne-zalamanie-gospodarcze-t2092.html
2012-07-21T01:22:50+01:00
Witam
Na to wygląda, że znowu światowa i europejska gospodarka będą miały poważne problemy już jesieni tego roku. Czy do cholery nie może być spokojnie na tym świeci, chyba komuś zależy żeby ciągle społeczeństwo się bało. W Polsce już tak jest ciągłe recesja szczególnie na wschodzie kraju a tu kolejny kryzys się zbliża, który jak to bywało na tak wielkie kryzysy może zakończyć się kolejna wojna, oby nie.

http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rynki ... katastrofy

-- 21 Lip 2012, 02:22 --

W Polsce już są tego symptomy. Mój kolega pracuje w branży budowlanej widzi jak padają kolejne firmy z sektora budowlanego a to dopiero początek.

2012-07-21T08:46:25+01:00

Re: Zbiza się kolejna recesja i kolejne załamanie gospodarcz

Nie będzie żadnej wojny, na pewno nie w Europie. O to możesz być spokojny. Kryzys jest po to by mądrzy się bogacili a reszta stała się jeszcze biedniejsza.

2012-07-21T10:47:04+01:00

To co tam jeszcze zostało do prywatyzacji?

2012-07-21T15:05:12+01:00

sprywatyzujmy całą TC :D
niestety kryzysy gospodarcze spowodowane są wysokimi obrotami gospodarki rynkowej, tak więc zawsze po wzroście gospodarczym nadchodzi spadek, lecz kiedy rynki światowe przegną pałę wtedy mamy kryzys, zwróćcie uwagę że lata 1997-2008 to lata wielkiego bumu gospodarek wielu krajów, otwarcie się na świat wielkich rynków np. Chin, jednym słowem czasy wielkich inwestycji, tylko niestety część tych inwestycji była robiona na kredyt stąd szambo jakie mamy teraz

2012-07-21T20:11:02+01:00

No, ale przeca polska pnie się w górę, PKB wzrasta, więc czym się martwić? :hee:

2012-07-21T23:11:59+01:00

TC to przecież prywatka, a nie państwówka :hee:

2012-07-22T13:23:49+01:00

trochę źle się wyraziłem - wiem że TC to prywatka, ale miałem namyśli prywatyzację w sensie wypuszczenia akcji na rynek :D

2012-07-22T14:31:33+01:00

Chyba, że tak :tuptup1:

2012-07-23T09:17:54+01:00

Za dużo pieprzenia było z wypuszczeniem akcji, ale pomysł dobry :mrgreen:

Return to Pogaduszki wszelakie