Polski

Znowu afera korupcyjna w piłkarskim światku.

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.
ihtius
Afera korupcyjna: Liverpool FC na celowniku!
"​Europejski Urząd Policji Europol donosi, że jednym z 680 meczów, które są podejrzewane o ustawienie wyniku, było spotkanie eliminacje Ligi Mistrzów, w którym Liverpool pokonał u siebie 1-0 VSC Debrecen"

http://sport.interia.pl/premier-league/ ... nId,892672

-- 05 Lut 2013, 23:28 --

Futbol na całym świecie zaczyna robić się przegniły korupcją i tego typu układami. Pomału zaczyna odechciewać mi się ogladać mecze.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/pogaduszki/znowu-afera-korupcyjna-w-pilkarskim-swiatku-t2491.html
2013-02-05T23:28:16+01:00
Afera korupcyjna: Liverpool FC na celowniku!
"​Europejski Urząd Policji Europol donosi, że jednym z 680 meczów, które są podejrzewane o ustawienie wyniku, było spotkanie eliminacje Ligi Mistrzów, w którym Liverpool pokonał u siebie 1-0 VSC Debrecen"

http://sport.interia.pl/premier-league/ ... nId,892672

-- 05 Lut 2013, 23:28 --

Futbol na całym świecie zaczyna robić się przegniły korupcją i tego typu układami. Pomału zaczyna odechciewać mi się ogladać mecze.

2013-02-06T11:57:30+01:00

Re: Znowu afera korupcyjna w piłkarskim światku.

Zaczyna robić się? Dobre. :lol2:

Wszędzie gdzie jest kasa tam jest korupcja, wystarczy wspomnieć ostatnią awanturkę z Lancelotem Armstrongiem, jak szczycił się ile lat ruchał system bo i tak wszyscy to robili.

2013-02-06T12:41:35+01:00

@ ihtius - nie zaczyna się teraz robić przegniły --- obawiam się że przegnił już dawno temu, teraz po prostu zielony grzyb zepsucia wylazł na wierzch :)

2013-02-09T00:14:26+01:00

My znowu przegraliśmy mecz, tym razem z Republiką Irlandii. Moje główne przyczyny klęski to:
1. Presja reprezentacyjna. Dlaczego presja, bo uważam, że nasi piłkarze mimo, że grają w wielu klubach zagranicznych to wydawać by się mogło, że z presją maja na co dzień do czynienia. Jednak moim zdaniem presja reprezentacyjna a presja klubowo to całkiem dwie różne pary kaloszy. W reprezentacji kiedy się gra na przykład o punkty w eliminacjach to nie można zagrać meczu słabo bo to strata punktów, którą czasami już można nie nadrobić. Jednak jest to tym bardziej dziwne, że nasi odczuwali presje w meczu towarzyskim. Mam wrażenie, że ci piłkarze nie dorośli aby grać w reprezentacji. Kibice, społeczeństwo czeka na sukcesy jednak to nie pomaga naszym pilarzom co jest dosyć dziwne. Ludzie powinni zrozumieć, że z takim poziomem futbolu nie jesteśmy w stanie osiągnąć żadnego sukcesu. Powinien to zrozumieć ten gówniany i pazerny PZPN, że jeśli nie zacznie inwestować w futbol to nic nie osiągniemy w tej dyscyplinie sportowej nigdy.
2. W kadrze się źle dzieje bo są nieporozumienia i niesnaski między zawodnikami, szczególnie para Obraniak i Perquins kompletnie nie dogadują się z resztą zespołu. Wydaje mi się, że uważają się, że są tacy wielcy i niezastąpieni i to reszta zespołu powinna się do nich dostosować a nie oni do większej części zespołu. Kadrze by się przydała dłuższa praca z jakimś dobrym psychologiem sportowym aby wyjaśnili sobie te zaszłości i nieporozumienia bo to nie wróży dobrze dalszym postępom reprezentacji. Jak na razie (za Smudy i Fornalika) jest to zbieranina graczy, która nijak do siebie nie pasuje. Każdy gra co innego. Podczas ostatniego meczu miałem wrażenie, że nikt nie realizuje taktyki nakreślonej przez trenera tylko miota się po boisku (Lewandowski itd).
3. Powinni zacisnąć zęby i walczyć i przede wszystkim starać się realizować tektykę nakreśloną przez trenera a nie rozbijać zespół wewnętrznie.
Sorry za off top, ale nie chciałem zakładać nowego tematu, żeby kilka słów napisać, jak uważasz Anthrox, że to powinien być nowy temat to wydziel ten post i zrób nowy temat. :-)

2013-02-10T07:31:52+01:00

temat jest źle sformułowany. Nie powinien brzmieć: "Znowu afera korupcyjna w piłkarskim światku." Tylko "Nie kończące się afery korupcyjne w piłkarskim światku.", nie wiem czy posiadacie wiedzę, ale mecze się korumpuje już na poziomie juniorów lig okręgowych. 12-13 letnim gówniarzom podsyła się kokę i dziwki w zamian za ładny wynik na boisku. Świat piłki nożnej to jest takie gówno, że włosy stają dęba i są przepieprzane tak niewyobrażalne pieniądze, że nigdy byście nie uwierzyli, że w naszym pięknym kraju jest to możliwe. Napiszę tylko, że moglibyśmy kupić każdą gwiazdę piłki nożnej.

2013-02-10T16:14:59+01:00

xittam wrote:temat jest źle sformułowany. Nie powinien brzmieć: "Znowu afera korupcyjna w piłkarskim światku." Tylko "Nie kończące się afery korupcyjne w piłkarskim światku.",

dobrze powiedziane :)

2013-02-10T22:52:31+01:00

xittam wrote:Napiszę tylko, że moglibyśmy kupić każdą gwiazdę piłki nożnej.

Tylko, że żadna gwiazda światowego futbolu nie chciała by w naszej siermiężnej lidze grać. :-)
Cały świat to jedno wielkie gówno. Tak naprawdę światem rządzi szatan. :-)

xittam wrote:temat jest źle sformułowany.

Fakt. Nie potrafię fajnie konstruować nazw tematów, jak chcecie możecie zmienić. :-)
Miałem na myśli co innego.

2013-02-11T02:33:14+01:00

ihtius wrote:Cały świat to jedno wielkie gówno. Tak naprawdę światem rządzi szatan. :-)

A imię jego: PINIĄNDZ

2013-02-11T07:53:42+01:00

szatan ma wiele imion: mamona, żona (ale to w późnej wersji 70.0.1) lub teściowa (te wirusy, trojany, flickery, wormy są najgorsze, chociaż trafiają się bezbłędnie działające wersje po liftingu typu teść), w późniejszej wersji małe szatanki.

2013-02-16T20:26:38+01:00

ihtius wrote:Fakt. Nie potrafię fajnie konstruować nazw tematów, jak chcecie możecie zmienić. :-)
Miałem na myśli co innego.

Zbyt dosłownie interpretujesz - to nie wiersz Miśkiewicza :]
Raczej miałem na myśli, że afery korupcyjne nigdy się w tym bagnie nie skończyły (nie mylić z 'zakończyły')

Return to Pogaduszki wszelakie