My znowu przegraliśmy mecz, tym razem z Republiką Irlandii. Moje główne przyczyny klęski to:
1. Presja reprezentacyjna. Dlaczego presja, bo uważam, że nasi piłkarze mimo, że grają w wielu klubach zagranicznych to wydawać by się mogło, że z presją maja na co dzień do czynienia. Jednak moim zdaniem presja reprezentacyjna a presja klubowo to całkiem dwie różne pary kaloszy. W reprezentacji kiedy się gra na przykład o punkty w eliminacjach to nie można zagrać meczu słabo bo to strata punktów, którą czasami już można nie nadrobić. Jednak jest to tym bardziej dziwne, że nasi odczuwali presje w meczu towarzyskim. Mam wrażenie, że ci piłkarze nie dorośli aby grać w reprezentacji. Kibice, społeczeństwo czeka na sukcesy jednak to nie pomaga naszym pilarzom co jest dosyć dziwne. Ludzie powinni zrozumieć, że z takim poziomem futbolu nie jesteśmy w stanie osiągnąć żadnego sukcesu. Powinien to zrozumieć ten gówniany i pazerny PZPN, że jeśli nie zacznie inwestować w futbol to nic nie osiągniemy w tej dyscyplinie sportowej nigdy.
2. W kadrze się źle dzieje bo są nieporozumienia i niesnaski między zawodnikami, szczególnie para Obraniak i Perquins kompletnie nie dogadują się z resztą zespołu. Wydaje mi się, że uważają się, że są tacy wielcy i niezastąpieni i to reszta zespołu powinna się do nich dostosować a nie oni do większej części zespołu. Kadrze by się przydała dłuższa praca z jakimś dobrym psychologiem sportowym aby wyjaśnili sobie te zaszłości i nieporozumienia bo to nie wróży dobrze dalszym postępom reprezentacji. Jak na razie (za Smudy i Fornalika) jest to zbieranina graczy, która nijak do siebie nie pasuje. Każdy gra co innego. Podczas ostatniego meczu miałem wrażenie, że nikt nie realizuje taktyki nakreślonej przez trenera tylko miota się po boisku (Lewandowski itd).
3. Powinni zacisnąć zęby i walczyć i przede wszystkim starać się realizować tektykę nakreśloną przez trenera a nie rozbijać zespół wewnętrznie.
Sorry za off top, ale nie chciałem zakładać nowego tematu, żeby kilka słów napisać, jak uważasz Anthrox, że to powinien być nowy temat to wydziel ten post i zrób nowy temat.