Polski

Będzie nowy podatek od szybkiego Internetu !

Rozmowy o sprawach związanych z Naszą ukochaną Rzeczpospolitą.
ihtius "Będzie nowy podatek od szybkiego Internetu. Sorry, taki mamy rząd"

"Ministerstwo Finansów i część samorządów chcą opodatkować kable i światłowody znajdujące się w studzienkach. Dla państwa oznacza to dodatkowe miliony w budżecie, a dla Polski to, że cyfrowe wykluczenie jeszcze długo będzie u nas smutną rzeczywistością. Serwis NaTemat donosi, że nasz "liberalny" rząd planuje nałożyć kolejny podatek na szerokopasmowy Internet. Podatek, który wygląda co prawda nieco absurdalnie, ale to bez znaczenia, skoro ma pomóc w łataniu budżetowych dziur..."

Dalsza część artykułu na:
http://gadzetomania.pl/533,bedzie-nowy- ... -mamy-rzad

Zachęcam gorąco do zapoznania się z nim i do dyskusji ! :-)
Ode mnie:
Ukryta treść:
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/polityka/bedzie-nowy-podatek-od-szybkiego-internetu-t3268.html
2014-01-23T22:08:30+01:00
"Będzie nowy podatek od szybkiego Internetu. Sorry, taki mamy rząd"

"Ministerstwo Finansów i część samorządów chcą opodatkować kable i światłowody znajdujące się w studzienkach. Dla państwa oznacza to dodatkowe miliony w budżecie, a dla Polski to, że cyfrowe wykluczenie jeszcze długo będzie u nas smutną rzeczywistością. Serwis NaTemat donosi, że nasz "liberalny" rząd planuje nałożyć kolejny podatek na szerokopasmowy Internet. Podatek, który wygląda co prawda nieco absurdalnie, ale to bez znaczenia, skoro ma pomóc w łataniu budżetowych dziur..."

Dalsza część artykułu na:
http://gadzetomania.pl/533,bedzie-nowy- ... -mamy-rzad

Zachęcam gorąco do zapoznania się z nim i do dyskusji ! :-)
Ode mnie:
Ukryta treść:

2014-01-23T23:25:57+01:00

Re: Będzie nowy podatek od szybkiego Internetu !

Jak dla mnie to prowokacja, ale na pewno tego nie wprowadzą. Czytałem artykuł na ten temat też na Interii. Jeśli by mieli to zrobić cofnęlibyśmy się w porównaniu do Europy o kilkanaście lat znowu.

2014-01-24T01:39:46+01:00

@Ihtius - przecież słowo polityk to synonim złodzieja :D więc co się tak kolega zbulwersował :D

2014-01-24T08:54:21+01:00

Pojebało ich !! !! Pisałem kiedyś niedługo od wytarcia dupy będzie podatek we własnym mieszkaniu. A może ch*je z rządu sami oddadzą kasę na takie rzeczy a nie będą ciągnąc od ludzi którzy i tak już nie mają jak żyć?

2014-01-24T14:28:24+01:00

Będzie tylko gorzej dopóki będziemy bawić się w demokrację i głosować na topowych złodziei i morderców z SLD,PO i PiSu...

2014-01-24T18:14:41+01:00

Czy to aby nie ma być tematem zastępczym odciągających nas od innych spraw?
Mnie bardziej od kwestii opodatkowania interesują sprawy nałożenia samego "kagańca" i np. próby wprowadzania możliwości blokowania stron zasłaniając się pedofilią w sieci.

2014-01-25T01:39:18+01:00

tauri5 wrote:@Ihtius - przecież słowo polityk to synonim złodzieja :D więc co się tak kolega zbulwersował :D

Ja się nie zbulwersowałem tylko tym tematem, tylko całokształtem. :-)

Hardy wrote:Będzie tylko gorzej dopóki będziemy bawić się w demokrację i głosować na topowych złodziei i morderców z SLD,PO i PiSu...

Racja. :ok1:

Anthrox wrote:Czy to aby nie ma być tematem zastępczym odciągających nas od innych spraw?
Mnie bardziej od kwestii opodatkowania interesują sprawy nałożenia samego "kagańca" i np. próby wprowadzania możliwości blokowania stron zasłaniając się pedofilią w sieci.

Też mi się tak wydaje. Bo internet w Polsce jest bardzo drogi więc już tak podatku nie będą podnosić bo to byłoby prawdopodobnie dla nich tylko stratą. Widocznie chcą wprowadzić jakieś "gówno" i chcą się czymś zasłonić ?

2014-01-25T04:19:39+01:00

Hardy wrote:Będzie tylko gorzej dopóki będziemy bawić się w demokrację i głosować na topowych złodziei i morderców z SLD,PO i PiSu...

Wiesz, mam za mało doświadczenia na razie, abym zakładał partię TC :hee:

2014-01-25T12:22:39+01:00

Anthrox wrote:Wiesz, mam za mało doświadczenia na razie, abym zakładał partię TC :hee:

Ale jakby co to ja się piszę :P Mam gadane i nie obce są mi wystąpienia przed duża ilością zgromadzonych osób :-D
Zawsze chciałem legalnie zarabiać i jako bonus dostawać dietę poselską oraz za***rdalać 200 na godzinę autostradą a w przypadku zatrzymania pokazać panom policjantom legitymację i zasłaniając się immunitetem wesoło po***rdalać dalej ]:->

2014-02-10T09:20:29+01:00

santa13 wrote:Jeśli by mieli to zrobić cofnęlibyśmy się w porównaniu do Europy o kilkanaście lat znowu.

To jest właśnie głównym celem działania unii tfu europejskiej. Osłabić nasz kraj maksymalnie jak się tylko da - przykład? Przepisy pozwalają zagraniczniakom wykupywać nasze przedsiębiorstwa bez ograniczeń. Sprawdźcie ile dobrze prosperujących firm zostało zlikwidowanych po wykupie. Wspomnę tylko o cukrowni w Otmuchowie, który to przypadek znam bardzo dobrze. Jestem sceptycznym zwolennikiem teorii spiskowych, ale umiem czytać ze zrozumieniem. Jesteśmy polem doświadczalnym dla ue, a Polacy są zbyt głupi - za dużo gimbusów tych po 50-tce i przed - i uznają, że jest fajnie.

2014-02-10T19:27:35+01:00

Kradną ile się da i będą kradli, dopóki ludzie nie wyjdą na ulicę i nie zrobią rozpierdolu jak w innych państwach.

2014-02-11T00:00:26+01:00

Elmek13 wrote:Kradną ile się da i będą kradli, dopóki ludzie nie wyjdą na ulicę i nie zrobią rozpierdolu jak w innych państwach.

Zgadzam się. Zmiany pokroju "Okrągłego Stołu" nic nie dadzą trzeba tych polityków wy...olić na zbity pysk.

2014-02-13T22:57:12+01:00

ihtius wrote:trzeba tych polityków wy...olić na zbity pysk.

tak naprawdę to trzeba by wymienić wszystkich rządzących ludzi na maszyny, bo młodzi widząc rozpasanie, arogancję i bezczelność starych robią dokładnie tak samo - znam ten model postępowania od podszewki - a maszyna nie zna funkcji "lenistwo, łapówka, może jutro".

2014-02-13T23:40:51+01:00

xittam wrote:a maszyna nie zna funkcji "lenistwo, łapówka, może jutro".

Tak Ci się marzy realizacja Mechanicznej Pomarańczy w realu?

2014-02-14T08:41:35+01:00

Nie wiem czy wiecie, ale my mamy od hu** podatków, drogowy, w paliwie, za to za tamto...no qwa ile tak można żyć? Oni się rozpierdalają za naszą kasę, nie płacą za paliwo, za nic, ( no może za czynsz za chatę, ale za to jakie je mają)

Sami kłamcy i złodzieje. Ciekawe czy jak bym mu dał 1500 zeta na utrzymanie miesięcznie czy by wytrzymał. Ale z tego: Opłacić biuro (czynsz, światło itp) Sekretarkę (jak ma) Paliwo do auta (jak ma) i wszystkie inne rzeczy związane z życiem codziennym (żarcie, piciu, itp) Wtedy by się zobaczyło, o internecie nie wspomnę, bo wiadomo że trzeba zapłacić. :mrgreen: Więc jak by co to życzę mu powodzenia lub im.

2014-02-14T15:33:42+01:00

Elmek, to pytanie brzmi: jak politycy mają tak dobrze, dlaczego sami się nimi nie stajemy?
To tak jakby mechanik samochodowy miał pretensje, że mniej zarabia od lekarza.

2014-02-14T18:46:44+01:00

Anthrox wrote:To tak jakby mechanik samochodowy miał pretensje, że mniej zarabia od lekarza.

BIngo. Sedno. Brawo.

1. Sąsiad jest po studiach medycznych ze specjalnością i około 20 lat temu się przekwalifikował na mechanika/lakiernika właśnie. Trzepał taką okrutną kapustę na zachodzie, że teraz jest przedstawicielem Subaru na Polskę w Krakowie i ma warsztat z oficjalnym błogosławieństwem mercedesa.

2. Ciotka 'przyszywana' zarabiała dobrą kasę jako wysoki rangą urzędnik w administracji na UJ w Krakowie, ale pieprzneła tym, wyjechała do Wiednia, zatrudniła się w knajpie, a teraz ma ich 7 w każdym liczącym się bezirku i biedną willę w Doblingu za 2.5 mln euro.

Że nie wspomnę o "moim" nauczycielu historii ze szkoły średniej, który został bardzo nowoczesnym rolnikiem. Też miałem dobrą pracę, ale stwierdziłem że zarabiam za mało w porównaniu do obdarzonym mnie zaufaniem czyt. odpowiedzialności w tym materialnej.

2014-02-14T21:51:11+01:00

Anthrox wrote:dlaczego sami się nimi nie stajemy?

To się zgłoś ja poprę twoją kandydaturę, życzę powodzenia. Nie masz znajomości nie masz nic.

2014-02-14T22:28:26+01:00

Elmek13 wrote:To się zgłoś ja poprę twoją kandydaturę, życzę powodzenia. Nie masz znajomości nie masz nic.

Nie odwracaj kota ogonem, skoro narzekasz na nich, to moja sugestia jest prosta: sam stań się politykiem.
A obecni politycy skąd mają poparcie?
W latach '90 Tusk występował w Szansie na Sukces - czy uwierzyłbyś, że tyle kadencji będzie w przyszłości na szczycie władzy?
Kontakty również idzie załatwić, ale fakt - od samego pierdzenia w stołek się raczej nie pojawią :lol2:

2014-02-14T23:01:08+01:00

Ja bym chętnie, ale nie jestem takim osłem jak oni.

Return to Polityka