Polski

Nigel Farage masakruje Donalda Tuska -- 13.01.2015

Rozmowy o sprawach związanych z Naszą ukochaną Rzeczpospolitą.
roki76

:-E
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/polityka/nigel-farage-masakruje-donalda-tuska-2015-t3852.html
2015-01-17T10:16:44+01:00

:-E

2015-02-21T21:07:31+01:00

Re: Nigel Farage masakruje Donalda Tuska -- 13.01.2015

Do gópich się nie nadaje ten filmik -- od tego mamy dział polityki.
No cóż mogę powiedzieć -- głęboka przemowa! :hee:

2015-02-22T11:33:33+01:00

POlaczki i tak wybierają PO a potem narzekają że źle się żyje u nas. :lol2:

2015-02-22T15:01:33+01:00

Może sam zostań politykiem?

2015-02-22T15:36:38+01:00

Anthrox wrote:Może sam zostań politykiem?

Mendą i kłamcą nie mam zamiaru być. Co nie zmienia faktu że tępym lemmingiem również nie w odróżnieniu od niektórych. :P

2015-02-23T00:57:10+01:00

Hardy wrote:Mendą i kłamcą nie mam zamiaru być.

Proponowałem Ci zostanie DOBRYM politykiem, a nie ZŁYM :)

2015-02-23T06:25:11+01:00

Czy tylko ja odniosłem wrażenie, że Tusk się gubi jeśli chodzi o angielski i nie potrafi konkretnego zdania szybko, płynnie i zwięźle sformuować ? Bo jeśli tak, to przepraszam ale nie wiem kto go uczył przez te kilka miesięcy tego języka zanim został przewodniczącym. Miał więc albo słabego nauczyciela (w co wątpię za taką kasę jaką tam zgarniają) albo co bardziej prawdopodobne - Tusk jest po prostu upośledzony językowo....

Ja się nie dziwię, że brytole się bronią przed imigrantami. Mają ich naprawdę spory napływ. Jednak to chyba Polacy wykombinowali jak wyprowadzać kasę z ich systemu legalnie, bo jest w nim dziupla umożliwiająca pobieranie zasiłku na dzieci, które nie przebywają z rodzicami w UK.

2015-02-23T18:35:17+01:00

W mojej ocenie aby opanować technikę oratorską, stosować gry słowne, odpowiednio się zwracać wymaga czasu, jeżeli nie mieliśmy do czynienia z językiem. Nawet najlepszy nauczyciel angielskiego tutaj nie pomoże -- trzeba osobiście szlifować. No, ale Tusk wiedział na co się porywa -- szacun za odwagę :tuptup1:

2015-02-23T19:53:23+01:00

Anthrox wrote:Proponowałem Ci zostanie DOBRYM politykiem, a nie ZŁYM

A kto to jest dobry polityk ? Taki typ istnieje, istniał kiedykolwiek w demokracji ?

Anthrox wrote:No, ale Tusk wiedział na co się porywa -- szacun za odwagę

Wydaje mi się. że politykiem jest już od dawna więc takie rzeczy jak znajomość innych języków, jak angielski powinien mieć już dawno opanowane. No tak nie miał czasu bo myślał intensywnie jak okradać Polaków przez ten czas a później jak ułożyć sobie dalszą karierę w unii gejropejskiej. :lol2:

Za jaką odwagę !!! Co ty Antek gadasz. To się nazywa brak obiektywnej samooceny ze strony Tuska. Na to cierpi większość polityków w Polsce i nie tylko.

2015-02-23T20:00:30+01:00

Rozumiem, że kolega za Korwinem jak Bober?

2015-02-23T20:37:45+01:00

Hardy wrote:POlaczki i tak wybierają PO a potem narzekają że źle się żyje u nas.

Jak nie wybiorą PO to wybiorą PIS. A po czterech czy ośmiu latach znowu PO. I tak w kółko do czasu jak nie umrą z głodu i z nędzy, chorób, raków itp. Wtedy rozpasieni politycy sami będą siebie wybierać. W sumie już to robią bo do wyborów chodzą: sami urzędnicy i ich rodziny oraz politycy i fanatyczne babcie i dziadkowie. Małe sprostowanie, jak wymrze te pokolenie dziadków do tylko będą chodzić urzędnicy i politycy no i kler oraz reptilianie w ludzkiej skórze :lol2:

-- 23 Lut 2015, 20:12 --

Anthrox wrote:Rozumiem, że kolega za Korwinem jak Bober?

Czy byłem za Korwinem ? I tak i nie. Mało interesuje się polityką. ;) Jednak popieram Kukiza. Jeszcze nie wiem kto to jest ten Duda, bo mam elementarne braki w tej materii. ;)

W ogóle demokracja to strasznie zły system, który został stworzony aby pewni ludzi czerpali olbrzymie zyski z machlojek i rozkradania państwa. Czyli system, który w założeniach wygląda wręcz pięknie i sielankowo. Jednakże z czasem szybko się zdegenerował.
Zakłada on moim zdaniem, że ludzie tzn. przeciętni obywatele znają się na polityce i rządzeniu krajem więc powinni w wyborach decydować o losie państwa wybierając swoich kandydatów, gdyż maja do tego wiedzę i wybiorą najlepsza dla państwa opcję. To całkowita bzdura ! Ludzie nie znają się na wszystkim super tylko na wybranej dziedzinie co najwyżej i na wielu sprawach bardzo powierzchownie czy wręcz przeciętnie.
W monarchii było znacznie inaczej/lepiej? Król miał syna, który od najmłodszych lat był szkolony/uczony takich rzeczy, jak na przykład: władanie szpadą, mieczem, innych sztuk wojennych, taktyki, administrowania państwem, itp. Fakt to też nie był najlepszy system. Jednak krajem rządziła osoba do tego celu uczona od najmłodszych lat, która pobierała nauki od najlepszych nauczycieli. :-) ;)

2015-02-23T20:49:32+01:00

W sumie to fakt, że Tusk zrobił z siebie idiotę, nie znając totalnie języka przeczytał co mu wczesniej napisali nie wiedząc chyba co sam czyta i jak mu Farage pr***ebał, zamiast poprostu spróbować się dobrze po polsku wygadać na te zarzuty a tłumacze i tak tam wszystkim na europejskie języki przecież tłumaczą, ale jak wielokrotnie można było zobaczyć/usłyszeć to on nawet po polsku na temat nie umie się wypowiedzieć. Z drugiej strony jaką Polska ma realną alternatywę do rządzenia? PiS??? No to dopiero śmiech na sali, widziałem jak wielu pisorów rechotało z tych tuskowych "angielskich wypowiedzi" a jakby poradził sobie ich wielki "monsz" stanu Jarosław zawsze dziewica? Facet bez prawa jazdy, bez rodziny, bez dzieci, bez baby nawet na boku, bez konta w banku, chcący 38mln krajem rządzić?

PS. I niech nikt nie przytacza jako alternatywy dla Polski Kurwina, bo to jest dopiero totalny debil i kretyn.

2015-02-23T22:21:37+01:00

Kiv_Master wrote:PS. I niech nikt nie przytacza jako alternatywy dla Polski Kurwina, bo to jest dopiero totalny debil i kretyn.

To, że chce zlikwidować ZUS oraz wszystkie chore podatki to znaczy, że jest debilem i totalnym kretynem ? Chce aby państwo nie wtrącało się w życie prywatne Polaków i w życie ich rodzin i nie odbierało im dzieci, decydowało co jest lepsze dla rodziców, wiedziało lepiej czy dzieci powinny pójść do szkoły w tym i tym wieku. Żeby rodzice nie mogli stanowić o losie swoich pociec. Czy chcą posłać dziecko do szkoły bądź czy jak są nauczycielami chcą sami ich uczyć w domu. Czy chcą szczepić dzieci itp. Państwo, które uważa, że to one ma prawo tylko pomagać ludziom potrzebującym a wszelka pomoc ze strony zwykłych ludzi jest przestępstwem i musi być karana itp, itp ....
Wszyscy, którzy mówią prawdę o systemie i się mu w jakikolwiek sposób sprzeciwiają są przez prostytuujące się media przedstawiani jako wariaci i psychicznie chorzy. Właśnie o to chodzi w manipulacji.
Wiadomo Korwin jak każdy nie jest złotym człowiekiem też ma swoje wady i pewne dziwactwa.
Oczywiście kłócic sie o Korwina i gównianą polityke nie mam ochoty bo to nie chodzi w tym. Wyrazam tylko swoje zdanie. ;) Im (politykom, mediom-resortowym dzieciom) zalezy na tym aby naród był słaby bo skłócony między sobą i agresywny. Za komuny wydaje mi się, że była większa jedność. Chociaz ludziom mylnie wydawało się, że Kośćół jest po ich stronie. Jakby chcieli to Kościół i Wąłęse by w jeden dzień uciszyli. Zreszta w PRl'u w swoich piwnicach Kościół miał takie dobra, że żaden zwykły Polak takich rzeczy na oczy nie widział: magnetowidy całe kupy takiego sprzet itp.

2015-02-23T22:45:35+01:00

Kiv_Master wrote:(...) a tłumacze i tak tam wszystkim na europejskie języki przecież tłumaczą, (...)

tyle, że tłumacz przetłumaczy po najprostszej linii oporu

2015-02-23T23:24:29+01:00

@ihtius

Nie będę wchodzić w szczegóły, ale wszelkie wypowiedzi Korwina to czysty populizm. Przykładowo dla niego wszelka pomoc państwa dla najsłabszych to jak mówi "socjalizm" a ludzie którzy to proponują to "lewacy". Czyli krótko mówiąc: nie masz na opiekę medyczną, jakiś zabieg, operację to zdychaj bo w innym wypadku jak ci państwo sfinansuje to bedzie socjalizm. Pół biedy jeśli chodzi o proste wizyty u lekarza czy nawet tańsze badania typu rezonans/tomograf. Gorzej jeśli ktoś potrzebuje opieki onkologiczniej, kardiologiczej - stenty, baypasy, zastawki no to są kwoty idące w tysiące, dziesiątki tysięcy i co mówi w takiej sytuacji Korwin zbawiciel? Zapłać sobie sam albo zdychaj, bo każda pomoc państwa to socjalizm! Tak, tak to jego słowa. Korwn to kolejna kukiełka wyciągnięta przez stare komunistyczne służby specjalne w konkretnym momencie, pojawia się od czasu do czasu i mąci i tak już zmąconą polską politykę. Zauważ pewną prawidłowość, ostatnio dobry wynik osiągnął Palikot ze swoimi zbokami pokroju Biedronia czy Grodzkiego, szybko poparcie stracił, to sie Korwina wyciągnęło z szafy i juz coś tam przejął głosów, to nie przypadek ze wśród młodych i niedoświadczonych głównie.
Co do szczepień to absolutny sprzeciw z mojej strony, szczepienia mają najwiekszą wartość kiedy szczepiona jest cała populacja, wtedy się konkretne choroby zakaźne likwiduje, a przez takich fanatyków, wyznawców teori spiskowych one powracają.
Na koniec powiem tak, zainteresuj się tym swoim Korwinem, kim jest skąd pochodzi, bo dziwne ze w tej polskiej chorej rzeczywistości, gdzie dla szarego człowiek bieda jest przeznaczona, on co wybory się pojawia i stać go na kampanię wyborczą i tak od 89 roku!!!

PS. Nie, nie jestem fanem Jarosława, nie martw sie ;)

-- 23 Lut 2015, 23:22 --

Anthrox wrote:
Kiv_Master wrote:(...) a tłumacze i tak tam wszystkim na europejskie języki przecież tłumaczą, (...)

tyle, że tłumacz przetłumaczy po najprostszej linii oporu

To też fakt, ale daj spokój, co takiego niesamowitego i wyszukanego powiedziałby kretyn Tusk żeby tłumacz musiał upraszczać? :-P

2015-02-23T23:25:59+01:00

ihtius wrote:
Kiv_Master wrote:PS. I niech nikt nie przytacza jako alternatywy dla Polski Kurwina, bo to jest dopiero totalny debil i kretyn.

To, że chce zlikwidować ZUS oraz wszystkie chore podatki to znaczy, że jest debilem i totalnym kretynem ? Chce aby państwo nie wtrącało się w życie prywatne Polaków i w życie ich rodzin i nie odbierało im dzieci, decydowało co jest lepsze dla rodziców, wiedziało lepiej czy dzieci powinny pójść do szkoły w tym i tym wieku. Żeby rodzice nie mogli stanowić o losie swoich pociec. Czy chcą posłać dziecko do szkoły bądź czy jak są nauczycielami chcą sami ich uczyć w domu. Czy chcą szczepić dzieci itp. Państwo, które uważa, że to one ma prawo tylko pomagać ludziom potrzebującym a wszelka pomoc ze strony zwykłych ludzi jest przestępstwem i musi być karana itp, itp ....
Wszyscy, którzy mówią prawdę o systemie i się mu w jakikolwiek sposób sprzeciwiają są przez prostytuujące się media przedstawiani jako wariaci i psychicznie chorzy. Właśnie o to chodzi w manipulacji.
Wiadomo Korwin jak każdy nie jest złotym człowiekiem też ma swoje wady i pewne dziwactwa.
Oczywiście kłócic sie o Korwina i gównianą polityke nie mam ochoty bo to nie chodzi w tym. Wyrazam tylko swoje zdanie. ;) Im (politykom, mediom-resortowym dzieciom) zalezy na tym aby naród był słaby bo skłócony między sobą i agresywny. Za komuny wydaje mi się, że była większa jedność. Chociaz ludziom mylnie wydawało się, że Kośćół jest po ich stronie. Jakby chcieli to Kościół i Wąłęse by w jeden dzień uciszyli. Zreszta w PRl'u w swoich piwnicach Kościół miał takie dobra, że żaden zwykły Polak takich rzeczy na oczy nie widział: magnetowidy całe kupy takiego sprzet itp.

No niestety nie ma idealnej alternatywy, ale przecież lepiej nadal być ignorantem i lemmingiem niczym Antek i głosować na tych samych stajnio-jebców. Problem w tym że większość Polaków to tacy właśnie zombie którzy nie są do myślenia tylko do oddawania głosów. Dlatego sądzę że niestety dla naszej Ojczyzny nie ma już ratunku i czas powoli się stąd wynieść bo na rewolucję się nie zanosi żadną. ;]

2015-02-23T23:32:12+01:00

Kiv_Master wrote:Na koniec powiem tak, zainteresuj się tym swoim Korwinem, kim jest skąd pochodzi, bo dziwne ze w tej polskiej chorej rzeczywistości, gdzie dla szarego człowiek bieda jest przeznaczona, ona co wybory się pojawia i stać go na kampanię wyborczą i tak od 89 roku!!!

I zawsze ponosił sromotne klęski ! Nie czytałem o jego pochodzeniu ani rodzicach. Na to wyglada, że trzeba bedzie zasiegnąć głębszych informacji o tym.

2015-02-23T23:35:09+01:00

@Hardy

O tym właśnie piszę i to mam na myśli, dla Polski nie ma alternatywy, albo złodziejska PO albo tępa i zacofana PiS, albo oszołom i dzieło służb specjalnych Palikot/Korwin, no o czerwonych z SLD czy ku*** politycznych z PSL nie wspomne. Tutaj nie ma dobrego rozwiązania.

-- 23 Lut 2015, 23:35 --

@ihtius

No to jest dosyć istotne kto z skąd pochodzi, co i po co robi.

2015-02-24T01:41:40+01:00

Takie wysokie zasiłki jakie są na przykład w Szwecji ciagną państwo na samo dno. Szwecja jak i Niemcy to bardzo bogate państwa lecz ich polityka socjalna zgubi je wreszcie. W Polsce niby są jakieś zasiłki, ale po pierwsze trudno je dostac na dłuższy okres a po drugie są potwornie niskie i krótko terminowe. Jak by nie ZUS, podatki i fatalne prawo oraz państwo, które wtrąca sie do gospodarki to gospodarka prawdopodobnie by kwitła. Jakby nie zlikwidowali/rozkladli zakładów przemsłowych i były dobrze gospodarowane/zarzadzane to było by sporo pracy i pensje były by sporo większe, oczywiście gdy podatki byłyby niskie, gdyz pracodawcy nie byli tym obciązeni i tworzyli by miejsca pracy i tym samym interes by im sie "kręćił". Pracodawca musiałby konkurowac z innymi pracodwacami i tym samym musiałby płacic więcej, itp. Przybyłoby ludzi zamożniejszych. Mozna by sie leczyc w razie powazniejszych chorób bo społeczeństwo by było zamozniejsze. Powstałoby duzo zakładów opieki zdrowotnej prywatnych, które by ze soba konukrowały i ceny by byłyby nizsze itp. W sumie tak mi sie wydaje, ale moge sie mylić i rzeczywiście podatki powinny byc olbrzymie bo dzieki temu państwo funkcjonuje i po 10 latach może doczekam się operacji. :mysli:
Przecież aby dostać sie na skomplikowaną opercję serca to czeka sie za pewne latami. Jak sie okaże, że jesteś za stary czy z powodu swoich innych ułomnosci nie rokujesz tzn. nie możesz pracować i tym samym płacić podatków to lekarze odmawiają ci takiej operacji i idziesz do piachu. I to ma byc opieka państwa ! Czyli nadal mam uważać, że socjalizm w takim wydaniu jest dobry ? :hmm:
Żona mojego wójka ma raka w bardzo poważnym stadium i ... lekarze wypisali ją ze szpitala. Nadal mam uwazać, że to dobrze iz takie państwo decyduje kto przeżyje a kto nie. Jak w Rzymie na arenie wszyscy czekają na znak cesara.

W sumie Polski nie ma co porównywać pod wieloma wzledami do Szwecji czy Niemiec, ale wydaje mi się, że też w tych państwach "darmowa" słuzba zdrowia działa podobnie jak w Polsce - długie kolejki i lekarze, którym na niczym niezależy i kolejki na zabiegi.
Kiv proszę wypowiedz sie jak to jest w Niemczech bo nie chce mi sie wierzyc, że tam "darmowa" słuzba zdrowia jest tak dobra. ;)

Dobra koniec, finito nie mam zamiaru wiecej na ten temat dyskutowac bo to strata czasu. :-)
Moim zdaniem dział polityka powinien zniknąć z tego forum bo forum się bardzo rozdrobniło. Wiem, że po to to aby zachęcic wiecej ludzi do pisania i wiekszej aktywnosć, ale polityka z tych 50000 tys postów to chyba 1/3 zajmuje a tak nie powinno byc i co niekórym już buzuje w żyłach krew. :-P :haha:

-- 24 Lut 2015, 01:13 --

Hardy wrote:być ignorantem i lemmingiem niczym Antek i głosować na tych samych stajnio-jebców.

Nie każdy zna się na politycę i NIE MUSI, jak pisałem wczesniej. Jednak demokracja zakłada, że kazdy zna sie na wszytskim "perfectly" i każdy może być politykiem jak Adamek. W sumie sam jakiś czas temu "lekko"? hejtowałem Antka za platformę jednak teraz rozumiem, że za ostro potraktowałem chłopinę. Zrozumiałem że każdy?/większość? z nas dojrzewa do pewnych wniosków wynikajacych z przemyśłeń w swoim odpowiednim czasie. Jedni wczesniej, drudzy pózniej, inni w cale?. Więc sorry Antek. :-D ;)

Wyłaczyła mi sie poprawa pisowni w Firefoxie to skandal ! :hee:

Kiv_Master wrote:zainteresuj się tym swoim Korwinem

A ty zainteresowałeś sie swoimi apdejtami ? :-P
Zainteresowałeś sie co robi Merkel w bezsenną noc kiedy nie myśłi o Kaczyńskim ?
Mają ponoć wznowić druk Main Kampf, jest tylko jeden szkop/uł: Merkel'ówna chce wnieść swoje poprawki do tekstu. Czyli kolekny apdejt ze strony unii gejropejskiej w natarciu. Rodowity Niemiec może to przetrzyma, ale Polak chyba nie. :haha:

2015-02-24T02:24:22+01:00

ihtius wrote:Nie każdy zna się na politycę i NIE MUSI

Ja się niestety nie znam, chciałem wyjechać parę dobrych lat temu do Holandii, ale zatrzymała mnie tutaj obecna żona. Powiem szczerze, że gdybyśmy mieli dzieci to przez politykę rządową nie mielibyśmy za co żyć. Teraz pozwalamy sobie na wiele, ale kiedy i czy kiedykolwiek będziemy mieli dzieci to nie wiem. Zapewne prędzej będę miał sławną świnkę i będę bezpłodny, ale żona sama stwierdziła, że chyba nie ma po co rodzić dzieci dla takiego durnego kraju. Jakby się coś jednak przydarzyło to chyba bym się cieszył :D Pożyjemy zobaczymy.

Return to Polityka