PiS - temat ogólny
Teraz trochę w temacie ostatniej krótkiej dyskusji na naszym SB w sprawie cen paliw, stare i pewnie dobrze znane, ale przypomnę (uwaga będzie trochę polityki):
Re: PiS - temat ogólny
Nie będę bronił PiSiorów, ale za rządów PO, paliwo było już ok. 6zł, mówiłem, że ten kto się spodziewa dobrych zmian, ten jest frajerem.
Hardy wrote:Nie będę bronił PiSiorów, ale za rządów PO, paliwo było już ok. 6zł, mówiłem, że ten kto się spodziewa dobrych zmian, ten jest frajerem.
Tu nie o to chodzi Piotrze, tylko o to co wtedy srał Kłamczyński i spółka i co teraz? Też nie bronię PO, ale to nie PO twierdziło, że wystarczy obniżyć podatki w paliwie i cena spadnie, ale do tego trzeba odwagi. Obniżą, mają tą odwagę? Tu chodzi o wykazanie ich hipokryzji. Pewnie wiesz, że planują już kolejny podatek do paliwa, co jest dobrym pretekstem dla wielu stacji żeby już dzisiaj podnosić ceny i to nieproporcjonalnie do wzrostów cen ropy i dolara. Co będzie jak już ten nowy pisowski podatek wprowadzą?
PS.Nowy temat niepotrzebny myślę, ale jak tam uważasz.
PS2.KRK nawet nie próbują ruszyć i opodatkować jak zwykłej firmy/korporacji którą tak naprawdę są, a tam jest dopiero kasa, zresztą czarnych to się każda partia w Polsce zawsze bała i boi nadal.
Z czegoś 500+ musi zostać sfinansowane, zastanawiam się, czy prezes kaczyński będzie siedział w szpitalu do czasu, aż protest niepełnosprawnych zakończy się w sejmie?
Lepiej mu było chyba w opozycji - cieszył się lepszym zdrowiem i nawet rączki całował protestującym matkom:
Lepiej mu było chyba w opozycji - cieszył się lepszym zdrowiem i nawet rączki całował protestującym matkom:
Czemu wy w ogóle to oglądacie? ten filmik o niepełnosprawnych - 0 szczerości, pi***olenie żeby pokazać się w jak najlepszym świetle, tu przynajmniej suflera nie ma hehehe.
To są ku*** i tyle i w sumie zawsze śmieszą mnie ludzie którzy na podstawie jakiś śmiesznych materiałów wideo toczą jakieś śmieszne wojny po czy pis hehe.
Szkoda że z braciszkiem do rosji nie leciał z 8 lat temu, myślę że jego wizyta tam mogłaby wiele zmienić dla polski.
Jak te stare śmiecie pozdychają i młodsi przejmą władze to będzie pierwszy moment żeby móc zacząć się łudzić na jakieś lepsze zmiany.
Tusku niech dalej liże dupe merkelowej
Kaczyński niech dalej merkelową tyra o odszkodowanie za warszawe
Ja dalej w polsce spędzam tylko weekendy.
To są ku*** i tyle i w sumie zawsze śmieszą mnie ludzie którzy na podstawie jakiś śmiesznych materiałów wideo toczą jakieś śmieszne wojny po czy pis hehe.
Szkoda że z braciszkiem do rosji nie leciał z 8 lat temu, myślę że jego wizyta tam mogłaby wiele zmienić dla polski.
Jak te stare śmiecie pozdychają i młodsi przejmą władze to będzie pierwszy moment żeby móc zacząć się łudzić na jakieś lepsze zmiany.
Tusku niech dalej liże dupe merkelowej
GoliBroda wrote:To są ku*** i tyle i w sumie zawsze śmieszą mnie ludzie którzy na podstawie jakiś śmiesznych materiałów wideo toczą jakieś śmieszne wojny po czy pis hehe.
Tutaj nikt nie toczy wojny politycznej PO czy PiS, tutaj raczej wszyscy są ogólnie wkurvieni i nie cierpią PiSu, PO zresztą też.

GoliBroda wrote:Szkoda że z braciszkiem do rosji nie leciał z 8 lat temu, myślę że jego wizyta tam mogłaby wiele zmienić dla polski.
A szkoda, szkoda, cóż teraz począć? Nie musiałby wtedy bratu przez telefon dyspozycji o lądowaniu za wszelką cenę wydawać, tylko mógłby osobiście mu powiedzieć.

GoliBroda wrote:Tusku niech dalej liże dupe merkelowej
Liże, nie liże, na pewno lepiej mieć z wszystkimi dobre stosunki, a już na pewno z bogatymi, niż być z wszystkimi skłóconym. Z kim obecnie z ważnych europejskich i światowych graczy Polska PiSu się jeszcze nie pokłóciła?
PS.Rozumiem, że żyjesz właśnie na codzień na tym zgniłym zachodzie, któremu Tusku liżu żopę.

PS2.Nie nie jestem fanem ani PO ani PiS, wina PO jest wielka, bo pozwolili wygrać takiemu populiście karaczanowi.
-- 25 Maj 2018, 07:59 --
Anthrox wrote:Z czegoś 500+ musi zostać sfinansowane, zastanawiam się, czy prezes kaczyński będzie siedział w szpitalu do czasu, aż protest niepełnosprawnych zakończy się w sejmie?
Antek dokładnie w punkt, dzięki za przypomnienie tego wystąpienia, ja już o tym zapomniałem, to jest podobne jak z tym paliwem. No cóż punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Też się obawiam, że będzie chciał przetrzymać ten protest w szpitalu, podczas gdy jego wierne pieski na smyczy, zrobią porządek z tymi niepełnosprawnymi w jakiś mniej delikatny sposób.
Dodam jeszcze jedną podobną wypowiedź prezesa z czasów jego bycia w opozycji, a pasującą jak ulał do rządów PiS, Misiewicze, spółki skarbu państwa etc.
PS.Hardy jednak się przyda ten nowy wątek, dzięki.

Liże, nie liże, na pewno lepiej mieć z wszystkimi dobre stosunki
W sumie trochę jak w życiu, dobre stosunki ze wszystkimi mówią jak słaby jesteś

Może i dobrze ale nie za wszelką cenę, nie wiem na czym bazował decyzje o przyjeciu imigrantow ale mam wrażenie że merkelowa długo go namawiac nie musiala.
Z kim obecnie z ważnych europejskich i światowych graczy Polska PiSu się jeszcze nie pokłóciła?
Chyba z ameryką się bardzo kochają z tego co mi wiadomo, i co z tego? Jakoś wątpię, że w nagłej sytuacji choć kiwneliby palcem.
Owszem, żeyjem na zachodzie ale nie u merkelowej, bardziej tak że mam knedle na obied

Ps. Nie mówię że to wy się kłócicie, chodzi o ogół.
GoliBroda wrote:W sumie trochę jak w życiu, dobre stosunki ze wszystkimi mówią jak słaby jesteś
Skłócenie ze wszystkimi to oznaka siły? Pierwsze słysze, wszystko zależy jak się te dobre stosunki wykorzysta dla swoich celów, a to już jest polityka, której PiS i Kłamczyński po prostu nie rozumieją i nie umią robić (zresztą mało kto w Polsce to tak na prawdę potrafi).
GoliBroda wrote:Może i dobrze ale nie za wszelką cenę, nie wiem na czym bazował decyzje o przyjeciu imigrantow ale mam wrażenie że merkelowa długo go namawiac nie musiala.
Sam nie przepadam za ciapkami, ale przestań już ten wyświechtany slogan PiSu powtarzać, załóżmy, że Polska przyjęła by te 7000 zakontraktowanych "uchodźców" i to nie przez Tuska, a już przez Kopacz, pieniądze na ich utrzymanie i tak miały pochodzić z UE. Polska zrobiła by sobie tym dobry pijar na forum Europy, a po jakimś czasie oni pewnie i tak by zwiali ma zachód i problem z głowy. Zamiast tego ma przyprawioną gębę nietolerancyjnego kraju (mimo hodowania 2mln Ukraińców), zmniejszone dopłaty z UE (pozornie tylko uzasadniane Brexitem), a i tak jak się ostatnio okazało po wypowiedzi bodajże marszałka senatu Karczewskiego około 4000 "uchodźców" po cichu przyjęli, więc taki to jest zysk z tego stawiania się okoniem w tej sprawie. Kaczyński użył tego po prostu jako hasła wyborczego trafiającego w najniższe instynkty "ciemnego" jak to określił kiedyś Kurski, ludu, a teraz i tak robią swoje. Polaków jest (przynajmniej na papierze) 38mln, naprawdę te 7 czy nawet 10 tys zrobiłoby taką różnicę? Poza tym chciałem tylko przypomnieć, że to właśnie Polacy, są jedną z najliczniejszych grup emigrantów ekonomicznych na świecie (sam mówisz że mieszkasz i pracujesz w Czechach), krótko mówiąc wszędzie ich pełno w większości krajów i co to dobrze? Ja uważam, że tak, ale dlaczego sami tak egoistycznie myślą. Żeby brać trzeba też coś od siebie dać. Żeby było jasne powtórzę jeszcze raz, sam jestem przeciwnikiem sprowadzania hord islamistów do Europy i to bez znaczenia czy zachodniej czy wschodniej, ale nie demonizujmy i nie róbmy z tych 7 tys jakiejś tragedii.
GoliBroda wrote:Chyba z ameryką się bardzo kochają z tego co mi wiadomo, i co z tego?
No np. ustawa 447 podpisana niedawno przez Trampka, dająca teoretycznie pomoc spadkobiercom żydowskim w odzyskiwaniu majątków w Polsce.

PS.Też czasem bywam w Czechach z racji bliskości Śląska, dokładnie na Śląsku cieszyńskim. Wiesz, że Czesi mają dobre stosunki z Niemcami i tą jak Ty to określasz Merkelową? No w każdym razie lepsze niż obecnie Polska i Kaczyński.

PS2.Uchodźców z Czeczeni, też muzułmanów oczywiście to już PiS i Jaro przyjmują aż miło, no bo to chyba na złość Putinowi, który ich "uciska", a oni w zamian w Polsce organizują się w grupy przestępcze, aż strach do ich ośrodków podchodzić.
PS3.Z tego co wiem "Twoje" Czechy przyjęły sporo więcej islamskich emigrantów, za pobyt których w ośrodkach mają płacone od łebka z funduszy UE, za to mają niskie kontrakty, w tym roku chyba coś ok 20tys na przyjmowanie Ukraińców.
Po pierwsze mam w dupie to czy czechy lubią merkelową czy nie i czy przyjmują uchodźców. To nie są moje czechy ja tu pracuje i ogarniam coś na boku żeby nie żyć za 2500 z czego 2 idzie na mieszkanie i rachunki.
Po drugie teraz to rozwaliłeś mi głowę tym co powiedziałeś.
Bo jak się przejmujesz jakimiś frajerami z uni że mówią że jesteśmy nietolerancyjni to ja nie wiem co mam Ci powiedzieć. (bardziej bym marudził na to jak skutecznie psujemy sobie stosunki z rosją i w sumie wcale się nie dziwie że putin ma rakiety na nas wycelowane a gazociągami nas omija, jak na każdym kroku go próbujemy wk***ić)
Może zacznijmy tolerować pedalstwo, metroseksualizm itd żeby nie było że polska zła.
Kurde ja zawsze myślałem że możemy być dumni z tego że tu nie wpuściliśmy "7000" (wierz jak chcesz) i że to inne kraje nam spokoju zazdroszczą. I choć dla mnie wyglądało to tak że kaczorek zobaczył że wsyzscy znienawidzili po za uchodzcow wiec dla piaru zrobił rzecz odwrotną to właśnie takich ruchów potrzeba więcej. Nie że robimy to co wszyscy i nie mamy własnego zdania po to żeby lepiej wypaść w czyiś oczach.
Za nakaz przyjmowania uchodźców powinniśmy śmiać się im w twarz a za kary które chcieli nam za nich dawać powinniśmy im w nią pluć, pokazać 2 środkowe palce i obrazić jak się da, bo takie zagrywki to zwykłe ku***two.
A dotacjami uni bym się nie martwił, raczej z tej uni uciekał jak najszybciej.
Gigantyczne kary za emisje spalin (czemu niemcy ich nie dostaja skoro ich emisja jest znaczącą większa i rośnie a oni wycinają lasy na kopalnie węgla i planują budować elektrownie węgla)
Gdzieś wyczytałem że chińczcy samym oddychaniem produkują wiecej co2 niż cały polski przemysł. Ile w tym prawdy to nie wiem ale coś w tym może być.
Albo choć błachostka jak kara za nadmierną produkcje mleka.
Czaisz. mleko jakieś cenne nie jest. Ale ku***, kara za to że produkujemy zbyt dużlo jakiegoś dobra? to nie brzmi trochę jak cheć zachamowania rozwoju. Bo jaki to ma cel, w czym to ma pomóc?
Wracając do po.
Stocznie, Lot, Kopalnie, Cukrownie, Banki. - poczytaj se
Jak to jest że nagle to wszystko zamiast milionów strat przynosi miliony zysków, tak nagle. A już myślałem że nic z tego nie będzie i wszystko za grosze będziemy musieli sprzedać Niemcom bo przynosi straty a potem od niemców będziemy nasz własny węgiel kupować hehe.
Ja tu pracuję, nie siedzę na socialu, i nie odjebałem 2 dni przed wyjazdem głowy maczetą swojej kobiecie bo włożyła zły ubiór.
I nie przeszkadzają mi ukraińcy których w sumie mi jest szkoda (choć jako narodu za wiadomo co nie cierpię) to jakoś płakać mi się chce jak taki mi mówi, że u siebie na CNC zarabia 300-400 eur gdzie ja za to samo mam ponad tysiaka. Oni tu pracują, po 12 czasami 16 godzin dzięki czemu w sumie nasz kraj bardzo dużo zyskuje.
I nie wiem jakie pis ma slogany bo mam to w dupie, nie interesuję się polityką, nie słucham co oni mają do powiedzenia, jakie mają slogany i postulaty, jak i nie głosuję.
Patrzę co jedni i drudzy zrobili kiedyś lub robią teraz, a pis ostatnio akurat u mnie duże plusy zbiera.
Pewnie gadam bzdury wg was bo chyba bardziej jesteście w to zagłębieni jak sypiecie jakimiś cyframi i szczegółowymi danymi więc olejcie hehe, ja już się raczej tu nie wypowiadam bo nie nawidzę rozmów na tematy polityczne - choć wciągają jak jeden i drugi sypie argumenty to są bez sensu i trochę żałosne jak sie na zabój kłócą ludzie o to co to to nie ten a ten powiedział a i tak mu przemowe napisali ludzie od tego.
Po drugie teraz to rozwaliłeś mi głowę tym co powiedziałeś.
Polska zrobiła by sobie tym dobry pijar na forum Europy, a po jakimś czasie oni pewnie i tak by zwiali ma zachód i problem z głowy. Zamiast tego ma przyprawioną gębę nietolerancyjnego kraju (mimo hodowania 2mln Ukraińców), zmniejszone dopłaty z UE
Bo jak się przejmujesz jakimiś frajerami z uni że mówią że jesteśmy nietolerancyjni to ja nie wiem co mam Ci powiedzieć. (bardziej bym marudził na to jak skutecznie psujemy sobie stosunki z rosją i w sumie wcale się nie dziwie że putin ma rakiety na nas wycelowane a gazociągami nas omija, jak na każdym kroku go próbujemy wk***ić)
Może zacznijmy tolerować pedalstwo, metroseksualizm itd żeby nie było że polska zła.
Kurde ja zawsze myślałem że możemy być dumni z tego że tu nie wpuściliśmy "7000" (wierz jak chcesz) i że to inne kraje nam spokoju zazdroszczą. I choć dla mnie wyglądało to tak że kaczorek zobaczył że wsyzscy znienawidzili po za uchodzcow wiec dla piaru zrobił rzecz odwrotną to właśnie takich ruchów potrzeba więcej. Nie że robimy to co wszyscy i nie mamy własnego zdania po to żeby lepiej wypaść w czyiś oczach.
Za nakaz przyjmowania uchodźców powinniśmy śmiać się im w twarz a za kary które chcieli nam za nich dawać powinniśmy im w nią pluć, pokazać 2 środkowe palce i obrazić jak się da, bo takie zagrywki to zwykłe ku***two.
A dotacjami uni bym się nie martwił, raczej z tej uni uciekał jak najszybciej.
Gigantyczne kary za emisje spalin (czemu niemcy ich nie dostaja skoro ich emisja jest znaczącą większa i rośnie a oni wycinają lasy na kopalnie węgla i planują budować elektrownie węgla)
Gdzieś wyczytałem że chińczcy samym oddychaniem produkują wiecej co2 niż cały polski przemysł. Ile w tym prawdy to nie wiem ale coś w tym może być.
Albo choć błachostka jak kara za nadmierną produkcje mleka.
Czaisz. mleko jakieś cenne nie jest. Ale ku***, kara za to że produkujemy zbyt dużlo jakiegoś dobra? to nie brzmi trochę jak cheć zachamowania rozwoju. Bo jaki to ma cel, w czym to ma pomóc?
Wracając do po.
Stocznie, Lot, Kopalnie, Cukrownie, Banki. - poczytaj se
Jak to jest że nagle to wszystko zamiast milionów strat przynosi miliony zysków, tak nagle. A już myślałem że nic z tego nie będzie i wszystko za grosze będziemy musieli sprzedać Niemcom bo przynosi straty a potem od niemców będziemy nasz własny węgiel kupować hehe.
Poza tym chciałem tylko przypomnieć, że to właśnie Polacy, są jedną z najliczniejszych grup emigrantów ekonomicznych na świecie (sam mówisz że mieszkasz i pracujesz w Czechach)
Ja tu pracuję, nie siedzę na socialu, i nie odjebałem 2 dni przed wyjazdem głowy maczetą swojej kobiecie bo włożyła zły ubiór.
I nie przeszkadzają mi ukraińcy których w sumie mi jest szkoda (choć jako narodu za wiadomo co nie cierpię) to jakoś płakać mi się chce jak taki mi mówi, że u siebie na CNC zarabia 300-400 eur gdzie ja za to samo mam ponad tysiaka. Oni tu pracują, po 12 czasami 16 godzin dzięki czemu w sumie nasz kraj bardzo dużo zyskuje.
I nie wiem jakie pis ma slogany bo mam to w dupie, nie interesuję się polityką, nie słucham co oni mają do powiedzenia, jakie mają slogany i postulaty, jak i nie głosuję.
Patrzę co jedni i drudzy zrobili kiedyś lub robią teraz, a pis ostatnio akurat u mnie duże plusy zbiera.
Pewnie gadam bzdury wg was bo chyba bardziej jesteście w to zagłębieni jak sypiecie jakimiś cyframi i szczegółowymi danymi więc olejcie hehe, ja już się raczej tu nie wypowiadam bo nie nawidzę rozmów na tematy polityczne - choć wciągają jak jeden i drugi sypie argumenty to są bez sensu i trochę żałosne jak sie na zabój kłócą ludzie o to co to to nie ten a ten powiedział a i tak mu przemowe napisali ludzie od tego.
No to PiS może otwierać szampana. Osoby niepełnosprawne pękły po 40 dniach i kończą protest 
Zaraz Chory cudownie wyzdrowieje i wszystko wróci do "normalności"
Też tak pomyślałem i na 90% tak będzie... 
Ode mnie:
https://oko.press/smierdzace-babska-won ... u-w-sieci/
Resztę zostawiam bez komentarza.

Ode mnie:
https://oko.press/smierdzace-babska-won ... u-w-sieci/
Resztę zostawiam bez komentarza.

Bonus - o najgłośniejszym niepełnosprawnym przeciwniku protestu niepełnosprawnych, któremu lepiej w życiu poszło "dzięki ciężkiej, solidnej pracy, który za dziecka może i cieszyłby się z dodatkowego (darmowego) 500 zł za niepełnosprawność, ale dzisiaj twierdzi, że dobrze się stało, że tych pieniędzy nie dostał i mógł uczciwie na nie zapracować i mieć ogromną satysfakcję":

Inspiracje prezesa PiS:

Kiv_Master wrote:Inspiracje prezesa PiS:
o kur.wa

sory za offtop, ale nie dałem rady się powstrzymać.
Wzmacnianie i modernizacja polskiej armii wg Macierewicza i teraz Błaszczaka:
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-nie-bedzie-nowych-samochodow-dla-wojska-zostaja-honkery,nId,2599549

Nie będzie nowych samochodów dla wojska. Zostają Honkery
To już pewne. Wojsko przez co najmniej dwa kolejne lata będzie musiało czekać na następcę wysłużonych i niezbyt lubianych przez żołnierzy (głównie ze względu na awaryjność) Honkerów. Inspektorat Uzbrojenia unieważnił drugi już przetarg mający wyłonić następcę polskiej terenówki.
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny-sprzedaz/news-nie-bedzie-nowych-samochodow-dla-wojska-zostaja-honkery,nId,2599549

Stare, ale na czasie i na temat:

Przydałaby się wersja Rammsteina ze zdradzieckimi mordami.
-- 11 Wrz 2018, 18:10 --

-- 11 Wrz 2018, 18:10 --

Po premierze Kleru Smarzowskiego