Polski

Platforma / Koalicja Obywatelska - ogólna dyskusja

Rozmowy o sprawach związanych z Naszą ukochaną Rzeczpospolitą.
Anthrox No to Donald zostaje na 2 i pół roku nowym szefem Rady Europejskiej.
Co Wy na to?
Część osób twierdzi, że to uciekanie szczura z tonącego okrętu.
Może wreszcie spełni się sen Bobra i próżnię w polityce z powodu odejścia Donalda wypełni Korwin-Mikke? :hee:

http://swiat.newsweek.pl/donald-tusk-sz ... 728,1.html
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/polityka/platforma-koalicja-obywatelska-ogolna-dyskusja-t3651.html
2014-08-30T19:57:11+01:00
No to Donald zostaje na 2 i pół roku nowym szefem Rady Europejskiej.
Co Wy na to?
Może wreszcie spełni się sen Bobra i próżnię w polityce z powodu odejścia Donalda wypełni Korwin-Mikke? :hee:

2014-08-31T00:12:18+01:00

Re: Donald Tusk - ogólna dyskusja

Anthrox wrote:No to Donald zostaje na 2 i pół roku nowym szefem Rady Europejskiej.
Co Wy na to?

Ucieczka szczura? Raczej zmiana koryta na lepsze. Korwin-Mikke? Jakoś nie wierzę mimo bycia Patriotą że ten naród zmądrzeje choć jak podkreślam wcale nie jestem jakimś fanem Janusza. Najlepiej świadczy o tym przełom lat 80 i 90, wszyscy krzyczeli "precz z komuną" i wybrali SLD... pogratulować logiki. :-E

2014-08-31T05:22:10+01:00

Tusk (głosowałem na buca) nic nie robi, niech spierdziela.
Korwin ma mój głos, ale i tak ma za małe poparcie żeby wygrać.

Sytuacja bez wyjścia. Nie ma demokracji.

2014-08-31T08:46:57+01:00

Hardy wrote:
Anthrox wrote:No to Donald zostaje na 2 i pół roku nowym szefem Rady Europejskiej.
Co Wy na to?

Ucieczka szczura? Raczej zmiana koryta na lepsze. Korwin-Mikke? Jakoś nie wierzę mimo bycia Patriotą że ten naród zmądrzeje choć jak podkreślam wcale nie jestem jakimś fanem Janusza. Najlepiej świadczy o tym przełom lat 80 i 90, wszyscy krzyczeli "precz z komuną" i wybrali SLD... pogratulować logiki. :-E

Nic dodać nic ująć, f**k logic ! :-E

2014-08-31T10:04:37+01:00

ku***.

2014-08-31T21:43:28+01:00

Ja mam krótką pioseneczkę dla pan premiera i jego kolegów zasiadających w ławach sejmowych. Proszę pogłośnić aby efekt terapeutyczny i relaksujący był bardziej widoczny. :haha: :lol2:

http://www.mediafire.com/listen/5b8up9s ... 8/1111.mp3

2014-09-01T04:50:24+01:00

Brakuje prawdziwych patriotow w polenlandzie. Taki wuja Jaruzelski to by wiedzial co robic by polske przywrocic do granic sprzed XIX wieku :hee:

2014-09-02T16:07:45+01:00

Ponoć nie powinno się nikomu źle życzyć , ale rudego i komara powinna wciągnąć otchłań dziejów.

To że tego typka o kaprawych ślepiach awansowano na na wspomniany przez Anthrox - a urząd , to tylko jest swego rodzaju nagroda za dobrą posługę następcą Trzeciej Rzeszy co wprawdzie przegrali wojnę militarnie ale wygrali ją gospodarczo.

2023-11-21T19:44:47+01:00

Re: Platforma / Koalicja Obywatelska - ogólna dyskusja

Czas napisać coś... ostatnia wiadomość z 2 września 2014 roku.
Wspólnie popatrzmy co tam w Sejmie się dzieje z nowym marszałkiem pieszczotliwie nazywanym "rotacyjnym":

2023-11-21T23:08:14+01:00

Rzekłbym, że Hołownia nie jest z KO tylko z jego ruchu Polska 2050, więc trochę nie na temat ;) Ale jeśli mierzyć jedną miarą, to wszyscy teraz dążą do wywalenie wszelkiej aktywności Pisu czy innych jego sprzymierzeńców. Wiadomo co się dzieje. Obecna "opozycja", która próbuje coś powiedzieć zostaje tłamszona w sejmie. Nic nowego, za cztery lata znowu będzie to samo, no chyba, że coś w końcu na dobre się zmieni. Ani Pis, ani obecnie władająca sejmem władza nie jest moim wyborem niestety... Tylko obstawianie stanowisk i kolesiostwo. Każdy poseł powinien odpowiadać za swe czyny, ale nie u nas. To jest Polska, gdzie każdy każdemu robi pod górkę :ok1:

2023-11-23T00:16:22+01:00

santa13 wrote:Rzekłbym, że Hołownia nie jest z KO tylko z jego ruchu Polska 2050, więc trochę nie na temat

Słuszna uwaga. Zdecydowałem się na umieszczenie filmów z nim tutaj, ponieważ w mojej opinii Polska 2050 jest ściśle powiązana z KO na dzień dzisiejszy, bo stanowi ich uzupełnienie.

Jednak jak najbardziej mogę wydzielić Hołownię na osobny temat - wystarczy poprosić :tuptup1:

2023-11-23T21:53:13+01:00

W obecnej chwili wygląda na podział obozów na rządzących i opozycję. Od dłuższego raczej czasu jest tak, że SLD, PSL, KO [PO, Nowoczesna, Zieloni i ktoś tam jeszcze], Polska 2050 i Lewica to jedna strona, a PiS, Solidarna [suwerenna?] Polska, Kukiz druga. Zmieniają się tylko stronami jako opozycja i kierujący rządem :ok1: Do tego jeszcze dochodzi Agrounia, Nowa Nadzieja i parę innych, których nazw obecnie nie wymieniłem. O Unia Pracy, czy chyba Demokraci. Więc Hołownię zaliczałbym do tego tematu jak najbardziej. A przynajmniej na razie.

Spora ilość polityków, gdy "pali im się grunt pod nogami" przechodzi do innych zrzeszeń i dopóki nie zaczną w państwie rządzić osoby, którym na sercu leży rzeczywiście dobro państwa to nie będzie zgody. Tylko, że nasz naród jest od zawsze kłótliwy i chyba tego nie dożyjemy :) A inna sprawa, że każdemu na czymś innym zależy, jedni chcą wprowadzić euro do Polski, drudzy nie np. Część chce ogólnego "dobra", a część tylko przywilejów dla swojej grupy wyborców. Każdemu się nie dogodzi. Ale mam nadzieję, że ta zmiana wyrówna chociaż część tym poprzednio "pominiętym". Ale oby to było sensowne i nie polegało na "nachapaniu się" dla siebie, a działaniu jak wcześniej pisałem dobru każdego obywatela.

Return to Polityka