Polski

Rosja zażąda przeprosin od Polski za "materiały buchowe"

Rozmowy o sprawach związanych z Naszą ukochaną Rzeczpospolitą.
Anthrox

Tekst podesłała mi Bebcia.
Jeśli chodzi o moje zdanie, to Rosja byłaby zdolna przynajmniej do zlecenia założenia materiałów wybuchowych.
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/polityka/rosja-zazada-przeprosin-od-polski-za-materialy-wybuchowe-t2232.html
2012-11-01T15:24:37+01:00

Tekst podesłała mi Bebcia.
Jeśli chodzi o moje zdanie, to Rosja byłaby zdolna przynajmniej do zlecenia założenia materiałów wybuchowych.

2012-11-01T15:26:30+01:00

Re: Rosja zażąda przeprosin od Polski za "materiały buchowe"

Sprawa prawie jak z roku 1941 gdy pewien generał spadł do morza i ponoć kapitan włoskiej łodzi podwodnej widział jak ktoś dobija tych co przeżyli...

Ach ci źli rosjanie! :tuptup1:

2012-11-01T15:28:40+01:00

Przezornego Pan Bóg strzeże.

2012-11-01T15:43:43+01:00

Przeprosić Rosję ? To co widzieliśmy w Smoleńsku to tylko końcowy efekt doskonale zaplanowanego morderstwa tych co udawali się na uroczystość. Samolot sam z siebie nie mógł się tak rozwalić, coś mu pomogło , to coś do dnia dzisiejszego wypuszcza seryjnego samobójcę , który to likwiduje niewygodnych ludzi dla nierządu ze stolicy.

Czy ktoś zastanawiał się na tym dlaczego sp. Kaczyński 8 kwietnia nie pojawił się na spotkaniu z Polonią na Litwie ?, dlaczego 9 nie był na spotkaniu z tym co jest mieszkańcem baraku w USA ? a był w Czechach ? Gdzie są taśmy z odlotu z Okęcia , czy nikt, kto odprowadzał swoje rodziny na punkt zborny nie robił zdjęć ? dlaczego dziennikarze nie lecieli z prezydentem ? Tych dlaczego jest dużo, myślę że pewne kręgi w Rosji i w Polsce są umoczone w to morderstwo i robią wszystko by prawda nie wyszła na wierzch. Ten zamach to taka sama ściema jak to że al-kaida stała za atakiem na WTC.

Samolot coś rozerwało i na pewno nie było osławione drzewo - ktoś w samej Rosji musiał mieć wiedzę o tym , choć może być tak że zamachu dokonano tak by wplątać Sowietów w ten czyn.

Końcowe pytanie, dlaczego władze Polskie oddały śledztwo Rosji ? i współpracują z nimi w dalszym ciągu ? czy my nie mamy zdolnych śledczych ?

2012-11-01T15:48:21+01:00

Naprawdę Rosja musiała usuwać prezydenta Kaczorowskiego? Przecież i tak mają cały rząd w kieszeni od lat.

Nawet jak to było zaplanowane to coś się zmieniło? Polska wypowie wojnę Rosji? :-)

2012-11-01T15:54:12+01:00

Gdyby to udowodniono Rosji, to liczyłbym na Unię :gatorlove:

2012-11-01T15:55:38+01:00

Nic by się nie stało, zresztą i tak tego nikt nie udowodni. Jak już pisałem, cały rząd jest w rękach innych państw. Tak jak było przed rozbiorami.

2012-11-01T15:55:54+01:00

Są pewne siły którym zależy na zaognieniu stosunków z Sowietami, wojny im nie wypowiemy, ale dojść do prawdy trzeba. Jeżeli były jakieś ślady to na pewno nie są to pozostałości po drugiej wojnie światowej, które znalazły się gdy samolot uderzył w ziemię.

Czy Waści Państwo przypominacie sobie materiał filmowy, gdzie pokazano jak "ratownicy" rozbijają ocalałe okna w szczątkach kadłuba samolotu ?

Dlaczego to robili ? ponoć szkło doskonale zatrzymuje ślady obcych substancji, więc ktoś wydał rozkaz by ślady zatrzeć .

2012-11-01T16:13:17+01:00

Możemy założyć, że to był zamach. Może okaże się tak samo jak z Katyniem, gdzie próbowano wcisnąć to Niemców podczas Norymbergi, a gdy okazało się, że ten numer nie przejdzie sprawa nagle ucichła i winnych nigdy nie znaleziono.

Nikogo na zachodzie czy w Ameryce ani Katyń ani Smoleńsk nie obchodziły i nie będą obchodzić, a naprawdę w Polsce odchodzą takie afery, że Smoleńsk nie powinien być w centrum uwagi.

2012-11-01T16:37:24+01:00

Za Katyń byli odpowiedzialni Stalin i jego pomagierzy, a kim oni tak naprawdę byli, kogo reprezentowali to już sobie sam dośpiewaj, bo gdybym napisał to w tym poście to naczalstwo TC miałoby duże problemy z pewną grupą jaka żyje w naszym kraju.

-- 01 Lis 2012, 16:37 --

Dośpiewaj sobie kto finansował rewolucję i jej głównych organizatorów.

2012-11-01T16:45:02+01:00

Wydaje mi się, że Seryjny Samobójca nie jest zainteresowany moją śmiercią :tuptup1:

2012-11-01T17:15:55+01:00

Uff, po co takie tematy na tym forum? Człowiek unika wiadomości w tv, wyłącza radio i nie wchodzi na różnego typu portale, aby se humoru nie psuć , a tu proszę - masakra :foch1:

2012-11-01T19:01:06+01:00

Na tym forum żaden temat nie jest straszny :)

Dziwię się, bebokus, że tego obrazka nie wstawiłeś:
Image

2012-11-02T00:49:42+01:00

Was to chyba moi mili do reszty pogrzalo zeby i u nas na forum glosic takie herezje o masowych mordach, jak czolowy specpsychopata Macierewicz.

2012-11-02T07:51:48+01:00

Rekkimaru - lepiej sobie dyskutować, niż dać sobie wbijać do głowy jedyną słuszną prawdę z TVNu czy Gazety Ży... Wyborczej. Kto uważa inaczej ten od razy jest nazywany psychopatą, idiotą... A czy idiotami nie jest stado lemingów, które ślepo wierzy to co zobaczą w TV ? Idealny przykład Kuba Wojewódzki - wieszcz narodowy, idol nastoletnich lemingów, opluwacz wszystkiego co polskie. Tak później młodzi ludzie patrzą na świat: "Kaczyński to totalny kretyn" -"a dlaczego?" - "eee noo eee wiesz Wojewódzki się z niego śmieje, Majewski też to musi być kretynem". Dodam, że nie jestem zwolennikiem PISu, PO, PSL, Ruchu Poparcia Gasipsa czy innego gówna jakie aktualnie próbuje dorwać się do koryta, ja po prostu widzę jak silne jest narzucanie zdania młodym ludziom przez telewizję. Niestety Bebokus, ma rację nasza elyta rządząca to marionetki w rękach służb różnych mocarstw.

2012-11-02T11:09:06+01:00

:czytam: popieram!

2012-11-02T12:39:06+01:00

Problem w tym ze mi nikt swojego zdania nie narzuca, jak i jestem daleko od sympatyzowania z jakakolwiek partia. A mimo to uwazam Kaczynskiego za kretyna z powodu tego co robil a nie z powodu jego istnienia. A paranoja ze strony PiS-u istniala jeszcze na dlugo przed ta katastrofa. Jestesmy teraz swiadkami jak jeden zakompleksiony kurdupel msci sie na wszystkich za to ze jego brat mial wypadek. Smutne i przykre.

2012-11-02T13:09:19+01:00

Rekkimaru wrote:A mimo to uwazam Kaczynskiego za kretyna z powodu tego co robil a nie z powodu jego istnienia.

A dokładniej? Wymień trochę dla potomnych

2012-11-02T20:25:49+01:00

Marsz Pis-U. Ponoć 100 tys zawitało by czcić ojca dyrektora (swoją drogę podajemy namiary na konto gdzie można wpłacać dolary :hee: ) i TV Trwam. Przy okazji dowiedziałem się, że niejaki Jezus Chrystus jest królem Polski; nie wiedziałem, że mamy dalej monarchię.

Mało to wspólnego miało z buntem. Franzuci pokazali jak robić rewolucję, z rozmache hee. Tak samo powinno się postąpić w roku 1989, ale jako, że i tak była dalej sztama z USSR do niczego nie doszło.

Dlatego twierdzę, że zajmowanie się Smoleńskiem to temat zastępczy (jakby polacy i tak myśleli o poważnych sprawach) by o czymś gadano. Tak jak sprawa matki madzi hehe, obie historie powracają niczym żywe trupy i nikt nie wspomina, że polacy muszą zasuwać praktycznie do końca swojego życia, czy też o przekrętach OFE.

Ważne żeby się dowiedzieć czy to był zamach czy nie. Dla mnie to bez znaczenia (powtarzam się), tak samo jak Katyń, zejście J.F, generał na Gibraltarze czy Smoleńsk.

2012-11-02T22:16:06+01:00

Ja nie jestem za żadną partią polityczną i polityką się nie interesuje. Jednak za pewne jakby stało się tak, że zginał by na przykład Tusk i dużo osób z PO, to było by super. A jak zginął Kaczyński to wielkie halo i media będą ten wątek wałkować wiele lat. Co nie zmienia faktu, że to oczywiście tym ludziom co zgineli życia już nie wróci. Dlatego należało by się skupić na innych problemach kraju i .

Return to Polityka