ZGADNIJ TYTUŁ GRY AMIGOWEJ PO 1 ZDANIU OPISU
Scorpions'i śpiwewali, że coś się zmieniło. Ale gdzie?
Re: ZGADNIJ TYTUŁ GRY AMIGOWEJ PO 1 ZDANIU OPISU
Raid Over Moscow ?
Nie, coś nowszego.
Takie nasze
Takie nasze

Behind the Iron Gate ?
Tak jest, Lenin jest wieczny i pryszcz Ci w oko
Dawaj mi planszę!

Dawaj mi planszę!
Zagadka:
- Panie komisarzu zgarnęliśmy całą ekipę tych cosplayowców. Organizowali jakiś dziwny sport, podobno były nawet ofiary śmiertelne. Jedną wyłowiono, trudna do rozpoznania, nasi eksperci próbują zrekonstuować jej wygląd, ale to bardzo trudne, bo został sam nadpalony szkielet.
Ich szef się nawet odgrażał i mówił - "umrzesz! umrzesz!", ale zgarnęliśmy go i to z samego szczytu, na który się wdrapał.
- To jakiś bal przebierańców ?? Te ofiary śmiertelne to był powód wezwania ?
- Nie Panie komisarzu, wezwano nas dlatego, że część osób z tego zgromadzenia nie zachowywała norm sanitarnych, antykowidowych - nie nosiła maseczek i przez to przyczyniała się do rozwoju śmiertelnej epidemii dziesiątkującej świat, na szczęście część z nich zachowała rozsądek i posiadała maseczki - tych puścimy po wszystkim.
- Część posiadała jak widzę broń, na szczęście żadnej palnej, to byłaby dopiero rozzzzpierducha.
- Jeden próbował uciekać rowerkiem, ale zapomniał rowerka, wyglądało to bardzo komicznie.
- Ten od rowerka nic nam nie powie, na każde pytanie wykrzykuje jak indor.
- Z jednego nie możemy do tej pory zedrzeć stroju, wydziera się strasznie jak próbujemy, wyrywa się i próbuje skakać, chyba potrzebna będzie dla niego dodatkowa para kajdanek.
- Zróbcie im testy kowidowe, bo u wszystkich z nich widać duży spadek energii, a część z nich wygląda tak jakby prosiła aby ktoś ich wykończył.
- Tamten czarnoskóry dalej wali jak oszalały w podłogę!
- Zgarniać ich wszystkich, zdejmij tym dwóm kretynom kapelusze, mogą tam ukrywać broń, a te trzy aresztowane panie proszę do mnie do gabinetu ... osobiście je przesłucham !
- Panie komisarzu zgarnęliśmy całą ekipę tych cosplayowców. Organizowali jakiś dziwny sport, podobno były nawet ofiary śmiertelne. Jedną wyłowiono, trudna do rozpoznania, nasi eksperci próbują zrekonstuować jej wygląd, ale to bardzo trudne, bo został sam nadpalony szkielet.
Ich szef się nawet odgrażał i mówił - "umrzesz! umrzesz!", ale zgarnęliśmy go i to z samego szczytu, na który się wdrapał.
- To jakiś bal przebierańców ?? Te ofiary śmiertelne to był powód wezwania ?
- Nie Panie komisarzu, wezwano nas dlatego, że część osób z tego zgromadzenia nie zachowywała norm sanitarnych, antykowidowych - nie nosiła maseczek i przez to przyczyniała się do rozwoju śmiertelnej epidemii dziesiątkującej świat, na szczęście część z nich zachowała rozsądek i posiadała maseczki - tych puścimy po wszystkim.
- Część posiadała jak widzę broń, na szczęście żadnej palnej, to byłaby dopiero rozzzzpierducha.
- Jeden próbował uciekać rowerkiem, ale zapomniał rowerka, wyglądało to bardzo komicznie.
- Ten od rowerka nic nam nie powie, na każde pytanie wykrzykuje jak indor.
- Z jednego nie możemy do tej pory zedrzeć stroju, wydziera się strasznie jak próbujemy, wyrywa się i próbuje skakać, chyba potrzebna będzie dla niego dodatkowa para kajdanek.
- Zróbcie im testy kowidowe, bo u wszystkich z nich widać duży spadek energii, a część z nich wygląda tak jakby prosiła aby ktoś ich wykończył.
- Tamten czarnoskóry dalej wali jak oszalały w podłogę!
- Zgarniać ich wszystkich, zdejmij tym dwóm kretynom kapelusze, mogą tam ukrywać broń, a te trzy aresztowane panie proszę do mnie do gabinetu ... osobiście je przesłucham !
Wygląda mi to na Mortal Kombat.
Bardzo fajnie napisane.
Bardzo fajnie napisane.
Super pomysł!
A konkretnie to Mortal Kombat 2
A konkretnie to Mortal Kombat 2
salvatore77 wrote:Wygląda mi to na Mortal Kombat.
Łysy0800 wrote:A konkretnie to Mortal Kombat 2
Tak to Mortal Kombat 2 - w odpowiedzi wskazana została część pierwsza, ale zasady zagadek ustalone przez Anthroxa po historii z grą Turrikan (strona 34 tego tematu) zakładają, że podanie dowolnej gry z danej serii spełnia warunek zwycięstwa, więc pomimo, iż prawidłową odpowiedź doprecyzował Łysy, to Salvatore wskazał jako pierwszy serię Mortal Kombat, a więc wygrywa zagadkę.

Cięszę się, że się podobał pomysł, nic nie stoi na przeszkodzie wymyśleniu czegoś podobnego

Znacie może Return of Obra Dinn? Jeśli nie, to bardzo polecam.
Przypomniało mi to grę na Amigę - choć bez tej paranormalnej otoczki - to jest tu jakiś wspólny mianownik.
Przypomniało mi to grę na Amigę - choć bez tej paranormalnej otoczki - to jest tu jakiś wspólny mianownik.
Może wspólnym mianownikiem jest tytul- Return of the Jedi?
Łysy0800 wrote:Return of the Jedi
salvatore77 wrote:choć bez tej paranormalnej otoczki
Miało być bez paranormalnej otoczki

No ale duch zielonej żaby i dwóch seniorów nie jest w dzisiejszych czasach niczym paranormalnym 
Pirates!

Pirates!
Nie, Jedi nie jest tu wspólnym mianownikiem, raczej zegar (czas) i marynistyczne klimaty. I morderstwo.
Cruise for a corpse?
... banany w tym roku smakują dużo lepiej.
Ale to nie zdekoncentruje mnie, żeby znaleźć Miho...
Ale to nie zdekoncentruje mnie, żeby znaleźć Miho...
salvatore77 wrote:Toki ?
Prawda

Zagadka:
Tydzień na działce, zbieram te cholerne warzywa, zioła i inne chwasty, o czasem obco brzmiących nazwach.
Czy da się z tego ugotować coś ciekawego? Może prawdziwy ogrodnik coś podpowie? Ale gdzie tam - on już sztywny od kilku dni, już się do niego muchy dobrały. I co ja z tym zielskiem mam teraz zrobić? To jakiś horror!
Tydzień na działce, zbieram te cholerne warzywa, zioła i inne chwasty, o czasem obco brzmiących nazwach.
Czy da się z tego ugotować coś ciekawego? Może prawdziwy ogrodnik coś podpowie? Ale gdzie tam - on już sztywny od kilku dni, już się do niego muchy dobrały. I co ja z tym zielskiem mam teraz zrobić? To jakiś horror!