SethurialZ takich 2 bibliotek to jest na youtube filmik o wszystkich (prawie) grach amigowych - trwa ok 7 godzin, no i Lemon Amiga ma bazę w zakładce GAMES. SethurialPage 90 of 9696https://forum.thecompany.pl/pomysly-problemy/zgadnij-tytul-gry-amigowej-zdaniu-opisu-t7282-1780.htmlhttps://forum.thecompany.pl/pomysly-problemy/zgadnij-tytul-gry-amigowej-zdaniu-opisu-t7282.html
Bardziej mi chodziło o szczegółową przeglądarkę. Dość często człowiekowi zapomni się tytuł i szuka potem. Przeglądarka z lemona jest jeszcze słabsza niż ta z HOL raczej. Mniej zapytań w niej. A przeglądanie 7 godzinnego filmu raczej mija się z celem
Na youtubie są filmiki poświęcone grom określonego gatunku, typu: strzelaniny, platformówki, takie filmiki nie są długie jak już się zna gatunek poszukiwanej gry.
Nawet znalazłem ciekawy cykl "obscure amiga games" - tam są prezentowane gameplaye bardzo mało znanych gier amigowych - jest chyba już 18 część tego cyklu
dodatkowa podpowiedz: strona tytułowa jest bardzo ruchliwa: sprite-y tworzą paralaksę, na tle której widnieje pełno-kolorowy tytuł gry. Do tego skrolowany text w pionie i wspaniała muzyka. Gra jest Wam wszystkim bardzo dobrze znana. Istnieje wersja na SNES i Genesis (Sega Mega Drive) - ale się różnią. Gra to platformówka, ale i strzelanina.
p.s. Teraz już na pewno zgadniecie.
salvatore77 wrote:Shadow of the Beast?
ta gra trochę pasuje, jest nawet paralaksa, ale gra z zagadki jest bardziej kolorowa, zwłaszcza tytuł.
Ok to ja zgadłem wczoraj, że to Space Ace, więc zadaję jeszcze raz swoją zagadkę
Mam wspólnika w zadaniu jednak w akcję wyruszam sam trzymając w mych kończynach miotacz pocisków i przedmiot służący do przemieszczania się. A zadanie mam całkiem sympatyczne, bo powodujące bardzo duży uśmiech na twarzach
Nasz wielki, choć mały bohater lubi poruszać się w przykucu, ale nie jest to broń boże jakiś ruski typ. Gra trochę zręcznościowa i raczej trudna, ale wymaga też pracy szarych komórek.
Fajne jest to, że każdy z poziomów ma swoją nazwę i że nazwy te są.. fajne