Było takie demko z flachą gorzały w centrum ekranu. O ile pamiętam na etykiecie Absolut. Przewijały się chyba do tego jakieś scrolle i było z 5 modów do odegrania (głównie o nie mi chodzi). Jeśli komus cos świta proszę o pomoc.
Demo z flaszką
Re: Demo z flaszką
To na pewno demo Amigowe? Coś nie kojarze. Na A500 czy na AGE? Było na dyskietce czy na twardziela? Polskie czy zagraniczne? Chociaż polskie bym znał. No i mniej więcej rok.
Na bank amigowe. 1 dyskietka. Kiedyś pożyczył mi to kumpel który miał CDTV. I nie wiem czy nie musiałem wtedy wgrywać je przez dyskietkowy Kickstart 1.3 (miałem wtedy A1200). Demko raczej zagraniczne. Było to w latach 97-99 (tzn. wtedy to odpalałem).
Absolut Vodka - tak chyba było na etykietce, ale za cholerę nie mogę teraz tego w necie znaleźć. Muzyczki mocno różniły się od siebie ale wszystkie były spoko - jeden z numerów (pierwszy lub drugi na liście) utkwił mi głowie na kilkanaście lat. Miał taką mocną elektro-perkusję. W innym numerze (chyba ostatnim) był taki spokojny motyw, z fujarkami (sampel bliski temu z Full Contact), afro-bębenkami i charakterystycznym odgłosem spadającej kropli (jakby w jaskini).
--- EDIT ---
Dobra już znalazłem. To było Magic Sounds szwedzkiej grupy Vogue (tą nazwę podsunął mi koleżka). Gdyby ktoś był zainteresowany:
http://arabuusimiehet.com/break/amiga/d ... hp?id=8406
Sama flacha jest tylko podczas loadingu (i jak na razie tyleż widzę bo "dyskietka" stoi w miejscu i jakoś ciężko to poprawnie zemulować).
Absolut Vodka - tak chyba było na etykietce, ale za cholerę nie mogę teraz tego w necie znaleźć. Muzyczki mocno różniły się od siebie ale wszystkie były spoko - jeden z numerów (pierwszy lub drugi na liście) utkwił mi głowie na kilkanaście lat. Miał taką mocną elektro-perkusję. W innym numerze (chyba ostatnim) był taki spokojny motyw, z fujarkami (sampel bliski temu z Full Contact), afro-bębenkami i charakterystycznym odgłosem spadającej kropli (jakby w jaskini).
--- EDIT ---
Dobra już znalazłem. To było Magic Sounds szwedzkiej grupy Vogue (tą nazwę podsunął mi koleżka). Gdyby ktoś był zainteresowany:
http://arabuusimiehet.com/break/amiga/d ... hp?id=8406
Sama flacha jest tylko podczas loadingu (i jak na razie tyleż widzę bo "dyskietka" stoi w miejscu i jakoś ciężko to poprawnie zemulować).
Dziwne też nie mogę tego odpalić. Myślałem że może dyskietka jest przegrana z błędem ale na http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=7333 są screeny przy demie. Później jeszcze się pobawię.
-- 24 Lut 2014, 15:41 --
Pod Winfellow uruchamia się bez problemu
-- 24 Lut 2014, 15:41 --
Pod Winfellow uruchamia się bez problemu
Magic Sounds dziala na winuae.
Nalezy ustawic "Fastest possible"
Nalezy ustawic "Fastest possible"
Dzięki norbi! Działa! Rada przyda się na przyszłość w razie W.
Dzięki Panowie za cynę.
Sprawdzałem pod Winfellow i jest prawie OK bo zamiast kolorowych literek w górnej części ekranu mam graficzną maziaję - kręgi jakieś (czy wybiorę OCS czy ECS). Z WinUAE potestuję w domu.
Najważniejsze że po latach odsłuchałem Ultimate Day - o ten numer mi najbardziej chodziło. Technique też jest niezły. Tylko w obu przypadkach filtr warto wyłączyć. A co do moich wcześniejszych wynurzeń odnośnie kawałka z fujarkami i bębenkami - ulotna pamięć pomieszała mi najwyraźniej demka...
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Sprawdzałem pod Winfellow i jest prawie OK bo zamiast kolorowych literek w górnej części ekranu mam graficzną maziaję - kręgi jakieś (czy wybiorę OCS czy ECS). Z WinUAE potestuję w domu.
Najważniejsze że po latach odsłuchałem Ultimate Day - o ten numer mi najbardziej chodziło. Technique też jest niezły. Tylko w obu przypadkach filtr warto wyłączyć. A co do moich wcześniejszych wynurzeń odnośnie kawałka z fujarkami i bębenkami - ulotna pamięć pomieszała mi najwyraźniej demka...
Jeszcze raz dzięki za pomoc.