Polski

Kosmiczne klimaty

Nie możesz przypomnieć swojego ulubionego tytułu, ale kojarzysz jego znaki szczególne?
Napisz temat, pomożemy Ci odnaleźć tę grę.
borias Poszukuję tytułu gry, która była na Amigę, coś w klimatach Wing Commandera. Wydaje mi się, że nigdy nie została wydana, ale jej wersja demo często była zamieszczana np. w Amiga Computer Studio. Pełen trójwymiar, chyba nawet render, dość wysokie wymagania. Strzały z broni laserowej to chyba były takie długie czerwone "krechy", coś jak działa strumieniowe w drugiej części Freespace. Tyle pamiętam (albo wydaje mi się, że pamiętam) :-E Jeżeli ktoś z forumowiczów coś kojarzy, proszę o pomoc. Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/poszukiwane-gry/kosmiczne-klimaty-t3901.html
2015-04-18T14:07:14+01:00
Poszukuję tytułu gry, która była na Amigę, coś w klimatach Wing Commandera. Wydaje mi się, że nigdy nie została wydana, ale jej wersja demo często była zamieszczana np. w Amiga Computer Studio. Pełen trójwymiar, chyba nawet render, dość wysokie wymagania. Strzały z broni laserowej to chyba były takie długie czerwone "krechy", coś jak działa strumieniowe w drugiej części Freespace. Tyle pamiętam (albo wydaje mi się, że pamiętam) :-E Jeżeli ktoś z forumowiczów coś kojarzy, proszę o pomoc.

2015-04-18T14:47:55+01:00

Re: Kosmiczne klimaty

Pamietam. Było cos takiego.
Będę musiał przegladnąć gazetę i CD

2015-04-18T15:23:36+01:00

Hmmm kilka tytułów można po to podpiąć :

Academy: Tau Ceti 2
Aquaventura
Eagle's Rider
Encounter
Guardian
Simulcra
Star Crusader
Starglider 2
Stellar 7
T-Bird

2015-04-18T22:38:41+01:00

Nic z powyższych. Gra była wypasiona graficznie jak na tamte czasy, bez karty turbo i AGA ani rusz. Symulator z prawdziwego zdarzenia: widok z kokpitu albo różne widoki zewnętrzne itd. (prawdopodobnie tak na 80%, bo może mi się mylić z czymś innym).

2015-04-19T09:52:48+01:00

Descent: FreeSpace – The Great War

2015-04-26T08:14:33+01:00

Na pewno nie Freespace.

-- 25 Kwi 2015, 22:41 --

Poszedłem za radą Norbiego i przeszukałem numery Amiga Computer Studio. okazało się, że opisywałem dwie gry. Niedokończona i nigdy nie wydana gra to Lambda, można zdobyć tylko "technologiczne" demo:

Natomiast gra, o którą mi chodziło to Star Fighter : D'Yammen's Reign, pełna wersja wydana w 1999 roku:

@Norbi - dzięki za "naprowadzenie" w poszukiwaniach.

2015-04-26T13:38:46+01:00

No patrz, demo Star Fightera było na tej samej płycie co Descenta i myślałem o nim, ale jednak nie pasował do Twojego opisu :-P

Return to Poszukiwacze