Polski

Ktokolwiek zna, ktokolwiek wie...

Nie możesz przypomnieć swojego ulubionego tytułu, ale kojarzysz jego znaki szczególne?
Napisz temat, pomożemy Ci odnaleźć tę grę.
Daron89 Poszukuję tytułów trzech gier (jak narazie), które grałem kiedyś na Amidze, gierki pożyczone od kumpla, nie było dyskietek, żeby przegrać.

1. Gierka o czerwonej kuleczce, która radośnie podskakiwała, turlała się i przemierzała, o ile mnie pamięć nie myli, dom, omijając przeróżne pułapki. Taki platformer nietypowy i dość trudny. Kuleczka była dość mała jak na ekran gry, cała plansza widoczna. Nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba miała żółty uśmieszek.

2. Gra, w której grało się dwiema postaciami na przedzielonym poziomo ekranie. Jedna postać chodziła, druga latała i w głównej mierze oczyszczała drogę tej pierwszej. Kolorowa, bajkowa nawet.

3. Lot czymś w rodzaju statku kosmicznego w korytarzach jaskiń wśród dinozaurów. Statek był czerwony/pomarańczowy.

To tak narazie. Dużo gier się grało, ale te jakoś specyficznie siedzą mi w pamięci (bo pamiętam, że były, nie pamiętam jakie one były, a miło byłoby sobie przypomnieć.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/poszukiwane-gry/ktokolwiek-zna-ktokolwiek-wie-t1419.html
2011-08-29T14:32:50+01:00
Poszukuję tytułów trzech gier (jak narazie), które grałem kiedyś na Amidze, gierki pożyczone od kumpla, nie było dyskietek, żeby przegrać.

1. Gierka o czerwonej kuleczce, która radośnie podskakiwała, turlała się i przemierzała, o ile mnie pamięć nie myli, dom, omijając przeróżne pułapki. Taki platformer nietypowy i dość trudny. Kuleczka była dość mała jak na ekran gry, cała plansza widoczna. Nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba miała żółty uśmieszek.

2. Gra, w której grało się dwiema postaciami na przedzielonym poziomo ekranie. Jedna postać chodziła, druga latała i w głównej mierze oczyszczała drogę tej pierwszej. Kolorowa, bajkowa nawet.

3. Lot czymś w rodzaju statku kosmicznego w korytarzach jaskiń wśród dinozaurów. Statek był czerwony/pomarańczowy.

To tak narazie. Dużo gier się grało, ale te jakoś specyficznie siedzą mi w pamięci (bo pamiętam, że były, nie pamiętam jakie one były, a miło byłoby sobie przypomnieć.

2011-08-29T15:53:57+01:00

Re: Ktokolwiek zna, ktokolwiek wie...

1. Fury Of The Furries? Cool Spot?

2011-08-29T16:03:53+01:00

1. Czy to ta gra?

http://hol.abime.net/93

2011-08-29T16:17:47+01:00

Daron89 wrote:1. Gierka o czerwonej kuleczce, która radośnie podskakiwała, turlała się i przemierzała, o ile mnie pamięć nie myli, dom, omijając przeróżne pułapki. Taki platformer nietypowy i dość trudny. Kuleczka była dość mała jak na ekran gry, cała plansza widoczna. Nie dam sobie ręki uciąć, ale chyba miała żółty uśmieszek.

Po mojemu to bardziej Putty.

Edit: mój fail, Putty był niebieski.

2011-08-29T20:54:03+01:00

Nie nie, to nie żaden z tych tytułów. Sterowało się maleńką kuleczką. Kilka(naście) pikseli.

A jak z pozostałymi gierkami? Jakieś pomysły?

2011-08-29T21:02:51+01:00

Co do numeru 2 to pamiętam coś podobnego. Nie pamiętam tylko, czy grało się na podzielonym ekranie. Jeden gracz sterował postacią chodzącą, a drugi latającym ptakiem (bardzo pomocny dla gracza chodzącego). Tytuł gry to Death Trap był. Może to o tą grę chodzi. Grafika była dosyć kolorowa. Może nie bajkowa, ale dosyć...

2011-08-30T00:08:00+01:00

Poszedłeś na łatwiznę! :hee:

2011-08-30T14:50:51+01:00

Zaczynam się zastanawiać w jakie ja niszowe gierki grałem...

Ok, po wielogodzinnych poszukiwaniach znalazłem pozycję numer 3. Future Shock. Urzekła mnie muzyczka w tym tytule.

2011-11-26T13:10:18+01:00

@Daron89

nr 2
mi się wydaje się że ta gra o kuleczce który wygląda na czerwono to jest gra morph no chyba na 100% tylko sugeruję

Return to Poszukiwacze