Polski

Rooster

Nie możesz przypomnieć swojego ulubionego tytułu, ale kojarzysz jego znaki szczególne?
Napisz temat, pomożemy Ci odnaleźć tę grę.
Saykando witam.

może nie na temat dokładnie, ale poszukuję gry Rooster w wersji PL.
dokładna recenzja:
http://www.ppa.pl/artykul-Rooster-7_15_1212.html

miałem oryginał z książeczka z mapami do gry. Poszukuję tej gierki od 2 lat bezskutecznie:(

Jeśli ktoś ją ma, to prosiłbym o podzielenie się tą perełką:)
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/poszukiwane-gry/rooster-t372.html
2010-08-18T18:10:30+01:00
witam.

może nie na temat dokładnie, ale poszukuję gry Rooster w wersji PL.
dokładna recenzja:
http://www.ppa.pl/artykul-Rooster-7_15_1212.html

miałem oryginał z książeczka z mapami do gry. Poszukuję tej gierki od 2 lat bezskutecznie:(

Jeśli ktoś ją ma, to prosiłbym o podzielenie się tą perełką:)

2010-08-18T18:35:58+01:00

Re: Rooster

znalazlem cos tutaj
http://www.amigafuture.de/downloads.php ... df_id=3001
wersja PL i nawet sie uruchamia ale po podaniu kodu zabezpieczajacego wywala ze nie ma dysku w stacji df0:. ktos bardziej polapany ode mnie to ogarnie, ponoc trzeba sie pobawic assign itd ale to nie dla mnie, moze olesio da rade

2010-08-18T20:44:33+01:00

Jesteś wielki :) Bo to oznacza że nie jest gra stracona (gdzieś po internecie krąży). szukałem jej i znalazłem tylko 2 część która jest wg.mnie beznadziejna (fanów gry przepraszam ;) )

Podziękować

2010-08-18T21:19:26+01:00

Gra faktycznie jest po polsku i u mnie pod Classic WB uruchomiła się bez problemów. I gra
nie powinna narzekać na brak stacji DF0: bo assignuje ją odpowiednio przy uruchomieniu.

2010-08-18T21:21:01+01:00

no mi nie udalo sie jej odpalic
wiem ze to nie dzial na to, ale czy mozna prosic o wydanie ? jak juz udalo ci sie ja doprowadzic do dzialania

-- 18 Sie 2010, 22:38 --

udalo mi sie odpalic na classic workbech 3.1. gra dziala jak siema.
a jak sie tu otwiera drzwi ?

2010-08-18T22:22:32+01:00

Przecie gra od miesięcy siedzi na FTP EAB, najpierw moim katalogu (Users>Shoonay>Games>...) a teraz w GAME > DISK > POLISH GAMES ;]

2012-06-04T02:33:11+01:00

Shoonay wrote:Przecie gra od miesięcy siedzi na FTP EAB, najpierw moim katalogu (Users>Shoonay>Games>...) a teraz w GAME > DISK > POLISH GAMES ;]

Nie mogę jakoś wejść do twojego katalogu bo go nie widzę. Mógłbyś podać pełną ścieżkę do niego tzn. adres na tego ftpa. Dzięki :-)

2012-06-04T03:31:06+01:00

FTP EAB zmienił adres i strukturę. Ja mam Rooster, ale w plikach mfm i jako lama, która nigdy wcześniej nie używała MFMWarp mam problem aby to zapisać do adf'a. Tworzę niestandardowy dysk adf, ale wkurzające jest to mozolne potwierdzanie czy zapisać ścieżkę XXX jako DOSową, co przy około 9 ścieżce i tak skutkuje wysypaniem się MFMWarp.exe z propozycją Suspend / Reboot. Mozę mnie lamę ktoś oświecić jak przekonwertować mfm do bardziej zjadliwej postaci? Albo mozę Shoonay podzieli się zcrackowaną wersją HD tej gry, bo taka ponoć istnieje, ale nie szukałem dokładnie.

2012-06-04T07:21:19+01:00

@ihtius: To chyba to.

@olesio: Nie spodziewałbym się wiele po prymitywnym formacie ADF, MFM nie powstał bez powodu ale jako JEDYNY format który poprawnie zapisuje 100% poprawny obraz dysku, więc pewnych rzeczy z lepszego do gorszego formatu nie przeniesiesz.

2012-06-04T08:08:10+01:00

Najlepiej byłoby przekonwertować do IPF, ale to niestety stosunkowo zamknięty format.
A nie możesz po prostu obraz MFMWarp podczepić w WinUAE pod DF0? Wydawało mi się, że WiUAE wspiera ten format.

2012-06-04T08:27:41+01:00

Jasne że można MFM zamontować i normalnie używać w napędzie, przecie to format amigowy a WinUAE jest emulatorem amigowym. ;)
Nie ma za to czegoś takiego jak konwerter do IPF. Obrazy IPF pochodzą z fizycznych amigowych dysków.

Przy użyciu różnych narzędzi można chyba wszystko skonwertować do adf, poczytajcie sobie ten temat.
Nie wiem po co tak chcecie konwertować do ADF, wspominałem już że to prymitywny format i wiele oryginalnych/zabezpieczonych rzeczy może nie działać, ale proszę bardzo.

2012-06-04T09:18:05+01:00

Shoonay wrote:Jasne że można MFM zamontować i normalnie używać w napędzie, przecie to format amigowy a WinUAE jest emulatorem amigowym. ;)

Tak myślałem, bo wydawało mi się, że grałem w "Za Żelazną Bramą" i drugi dysk był w formacie MFN. Podejrzewam, że olesio nie sprawdził, czy emulator obsługuje te obrazy i modzi niepotrzebnie.

2012-06-04T12:10:31+01:00

Ech, oczywiście jak zwykle Antek ma mnie za debila i myśli, że tego nie sprawdziłem. Wersja 2.4.0 WinUAE nie pozwala w zakładce Floppy Drives "włożyć" *.mfm - nie ma takiego filtra, a więc proszę oświeccie mnie - jakim cudem Wam otwiera mfm WinUAE lub jak to przekonwertować na *.ipf, który oczywiście WinUAE może wczytać.

2012-06-04T12:21:00+01:00

Nie mam teraz żadnego obrazu MFM pod ręką, ale ostatnim razem jak sprawdzałem to po prostu przeciągnąłem go na okno WinUAE i sam się zamontował.

2012-06-04T12:33:24+01:00

@Shoonay: to sprawdź proszę jak okiełznać te obrazy "Roostera", które wrzuciłem na: http://olesio.eu/rooster_mfm.rar - dodam, że przeciąganie nic nie daje u mnie, ale może coś nie tak robię, bo posiadam w katalogu WinUAE tylko dllkę capsimg.dll, więc może jeszcze jakiejś innej potrzeba. Ale pomijając to, jeśli się już dowiem jak używać formatu MFM pod WinUAE to może i tak istnieje wersja Rooster możliwa do odpalenia z HDD, którą posiadasz i w nie @ihtius móglby zagrać.

2012-06-04T12:48:16+01:00

Mógłbym przysiąc że odpalałem gry w formacie MFM... ale chyba jednak mi się przyśniło. Przepraszam za wprowadzanie w błąd. :(

2012-06-04T16:42:32+01:00

Shoonay wrote:Mógłbym przysiąc że odpalałem gry w formacie MFM... ale chyba jednak mi się przyśniło. Przepraszam za wprowadzanie w błąd. :(

Nie przyśniło Ci się, sam odpalałem za Żelazną Bramą.

olesio wrote:Ech, oczywiście jak zwykle Antek ma mnie za debila (...)

:serious_cat: nie wiem dlaczego Ty bez przerwy uważasz, że mam Cię za debila. Może uznałem, że nie sprawdziłeś najbardziej trywialnej rzeczy?

2012-06-05T00:07:48+01:00

Dzięki shoonay za linka do twojego ftpa za pewne obadam co tam masz ciekawego ;)

@olesio
W swoich przepastnych zbiorach amigowych :haha: znalazłem jakąś wersje Rostera HD tylko nie wiem czy jest scrakowana, musisz sam obadać. Ja nie mam teraz na to czasu zbytnio. Wrzuciłem ją na darmowy serwer mediafire.
Proszę o to link:
http://www.mediafire.com/?wejytwr9je1vuod
Przyjemnego giercowania :-)

-- 05 Cze 2012, 01:07 --

Jeśli potrzebujesz jeszcze jakieś gry na HD to napisz może będę miał :-)

2012-06-06T02:24:05+01:00

Anthrox wrote:nie wiem dlaczego Ty bez przerwy uważasz, że mam Cię za debila. Może uznałem, że nie sprawdziłeś najbardziej trywialnej rzeczy?

Spoko, no właśnie w tym przypadku to to samo, ale nieważne. Przecież wiadomo, ze zanim zaczałem googlowac, sprawdzać co i jak z MFMWarpem się uda zrobić cokolwiek to sprawdziłem czy WinUAE otworzy taki plik. Jeżeli faktycznie otwierała je jakaś wersja to może oświeccie mnie która albo jakiej dllki może mi brakować aby to robił. Informacja taka przyda się na przyszłość. Bo w google szukając WinUAE mfm nie ma za wiele konkretów, a może nie chciało mi się aż tyle stron przeglądać, skoro w pierwszej dziesiątce nie ma nic konkretnego jak odczytać, jest tylko jakiś temat na EAB o tym jakj zapisać w ipfów.

2012-06-06T11:14:06+01:00

Na EAB jest kilka tematów o MFM, w jednym np. proszą Toniego o wsparcie dla tego formatu a on niewzruszony odpytuje "po co?"

Return to Poszukiwacze