Polski

szukam gotowego workbencha na prawdziwa ami

Nie możesz przypomnieć swojego ulubionego tytułu, ale kojarzysz jego znaki szczególne?
Napisz temat, pomożemy Ci odnaleźć tę grę.
Pancio witam
czy ktos moglbyh mi polecic jakis godny uwagi predefiniowany amigaos co by go mozna na prawdziwa ami wrzucic.
oczywiscie najlepiej pl. uzywam classicwb z aminetu, niby fajne ale wole cos innego. jakies pomysly ?

ps
nie mam jeszcze prawdziwej ami
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/poszukiwane-gry/szukam-gotowego-workbencha-prawdziwa-ami-t2335.html
2012-12-08T01:15:20+01:00
witam
czy ktos moglbyh mi polecic jakis godny uwagi predefiniowany amigaos co by go mozna na prawdziwa ami wrzucic.
oczywiscie najlepiej pl. uzywam classicwb z aminetu, niby fajne ale wole cos innego. jakies pomysly ?

ps
nie mam jeszcze prawdziwej ami

2012-12-08T03:19:57+01:00

Re: szukam gotowego workbencha na prawdziwa ami

Olesio Ci wrzuci jako link albo załącznik.
A co chciałbyś na takim Osie przede wszystkim?

2012-12-08T03:24:48+01:00

mam oliesiowy tiny launcher ;) jest zajebisty
chcialem sie pobawic, a noz kiedys bede mial ami to bede wiedzial lepiej

2012-12-08T17:56:41+01:00

@Pancio: mam tylko taki jaki był na mojej kupionej Amidze zainstalowany. Jest to konkretnie taki: http://classicwb.abime.net/classicweb/lite.htm - tylko, że on się nadaje raczej do nie dopalonej Amigi albo takiej jak mam ja z dodatkowymi 4 MB pamięci. Jeżeli nadal jesteś nim zainteresowany to mogę uploadować i link podać tutaj. Tylko klucz do WHDLoad będziesz do L musiał sobie wrzucić. Poza tym system posiada wyłączone drivery do CD-Romu, bo takowego nie muszę posiadać, ponieważ są tam odpowiednie devices (CF0) do obsługi karty CF wraz z adapterem PCMCIA. Skonfigurowany jest tak, jak ja wolę. Ale wszystko możesz sam zmienić.

2012-12-08T19:49:24+01:00

mam tego classic lite olesio, z tego co czytam to jedynie workbenche z abime sie nadaja ;) bede musial jakos sobie spolszczyc jak da rade.

hej szon, ale do amikitu na prawdziwej ami to ja bede potrzebowal chyba jakiejs karty hd do niej :D

2012-12-08T20:32:53+01:00

Tak, potrzebowałbyś niezłej karty turbo, czy też akceleratora, jak zwał tak zwał.
Blizzik 030 50MHz mógłby sobie poradzić, ale 40-stka zalecana.
Piękny pulpit wymaga poświęceń ;)

2012-12-09T05:15:31+01:00

chcialbym taki sys, co by byl kompatybilny z whdload i wszystkimi grami. slyszalem ze przy wiekszych czestotliwosciach taktowania (np 40) sa problemy ze stabilnoscia gier na whd load. is that true ?

2012-12-09T11:24:12+01:00

Dopóki będziesz mieć sprzęt klasycznie amigowy, bez wynalazków pokroju PPC, bedziesz mógł zainstalować system kompatybilny z WHD i wszystkimi grami.
Podobnie jak dzisiaj, nie liczy się częstotliwość taktowania, bo tę najlepiej mieć jak największą, ale klasa procka, i tak: Blizzard 68030 50MHz będzie najbardziej kompatybilna z wszystkim co kiedykolwiek wyszło na klasyka, ale już z prędkością w dóómowcach, innych gierkach 3D czy masie demoscenowych produkcji może być słabo.
Apollo czy prawdziwy Blizzard 68040 taktowany 20MHz czy 40MHz będzie szybszy w tym wypadku, no ale jak sam wiesz z WHD bywa różnie. Pewno sporo gier dostało już przepisane slejwy na ten proc, ale nadal masa ludzi narzeka. Oczywiście pomijając to masz znacznie szybszy proc na którym dóómy i demka powinny śmigać.
Jest jeszcze 68060, tylko z nim jest różnie. Z jednej strony najlepszej klasy proc ale mu znowu podobno brakuje instrukcji poprzednich generacji procków więc te musi "emulować" co zjada sporo jego mocy przez co ogólnie często jest wolniejszy od 68040. Podobno pomaga łatanie wszystkiego patchami...

Return to Poszukiwacze