Chodzi od dłuższego czasu za mną chęć odszukania dwóch gier na Amigę. Postanowiłem w końcu to zrobić, ale że nie pamiętam za dużo szczegółów to chciałbym Was prosić o pomoc.
Gra nr.1) Nie wiem czemu, ale mam skojarzenie z Braćmi Dalton z komiksu Lucky Lucke. Był to zestaw mini gierek o więźniach, jedną z tych gierek była stołówka i podawanie jedzenia/piwa do stołów. Inną była ucieczka po drucie wysokiego napięcia.
Gra nr.2) Tu też mam dziwne skojarzenie, a dokładnie Motomyszy z Marsa. Była to gra z widokiem z góry, a polegała na sterowaniu "pojazdem" w kształcie kuli, których było kilka do wyboru na początku gry. Owe pojazdy można było upgredować w różne bronie.
Gra .3) Trzecia gra kojarzy mi się z firmą Agony. Zaczynało się męską postacią na bagnach. Klimat mroczny, przemieszczało się w prawo. Nazwa kojarzyła mi się z miastem zaginionych dzieci, ale przypuszczam że podobnie jak z Daltonami i Myszami powyżej jest to tylko dziecięca fantazja skojarzeń, która towarzyszyła mi za czasów posiadania Amigi.