Polski

Ucieczka z więzienia, przygodówka

Nie możesz przypomnieć swojego ulubionego tytułu, ale kojarzysz jego znaki szczególne?
Napisz temat, pomożemy Ci odnaleźć tę grę.
senseitbk Witajcie, szukam gry która polegała na wydostaniu się z więzienia.
Przygodówka, główny bohater często wpadał w kłopoty (co wymyślił coś nowego, to wchodził strażnik i wpadał w pułapki, albo przyłapywał na próbie ucieczki - podkop w ogródku który miał być miejscem do posadzenia cebuli ;) ) i trafiał za to do izolatki, gdzie rzucał piłką od tenisa o ścianę (raz trafiając się w oko, raz w krocze chyba nawet). W jednej z cel siedział zapalony amigowiec i pobijał rekordy w jakiejś grze.
Nie mogę znaleźć przypomnieć sobie tytułu, na pewno nie było to escape from colditz, ani prison.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/poszukiwane-gry/ucieczka-wiezienia-przygodowka-t1361.html
2011-08-12T02:01:48+01:00
Witajcie, szukam gry która polegała na wydostaniu się z więzienia.
Przygodówka, główny bohater często wpadał w kłopoty (co wymyślił coś nowego, to wchodził strażnik i wpadał w pułapki, albo przyłapywał na próbie ucieczki - podkop w ogródku który miał być miejscem do posadzenia cebuli ;) ) i trafiał za to do izolatki, gdzie rzucał piłką od tenisa o ścianę (raz trafiając się w oko, raz w krocze chyba nawet). W jednej z cel siedział zapalony amigowiec i pobijał rekordy w jakiejś grze.
Nie mogę znaleźć przypomnieć sobie tytułu, na pewno nie było to escape from colditz, ani prison.

2011-08-12T15:45:07+01:00

Re: Ucieczka z więzienia, przygodówka

Oczywiście była po angielsku ?

2011-08-12T16:08:52+01:00

Curse of enchantia? :-E
Jedyna przygodówka która mi się skojarzyła z ucieczką z więzienia i strażnikiem (pamiętam jeszcze też jedną z bodajże minotaurem :hmm: czy coś takiego, szybko trzeba było coś wykonać bo nas zabijał na samym początku gry)

2011-08-12T16:28:27+01:00

W Misji Harolda też była zdaje się jakaś akcja z więzieniem.

2011-08-12T16:33:26+01:00

arczibeatbox wrote:(pamiętam jeszcze też jedną z bodajże minotaurem :hmm: czy coś takiego, szybko trzeba było coś wykonać bo nas zabijał na samym początku gry)

Lure Of The Temptress

2011-08-12T18:04:30+01:00

Niestety żadna z tych pozycji. Chodziło się po więzieniu (dwa piętra), dotarłem jeszcze do ogródka.

2011-08-12T18:29:06+01:00

Shoonay wrote:W Misji Harolda też była zdaje się jakaś akcja z więzieniem.

W pierwszej kolejności też pomyślałem o tej grze, ale nie pasowała mi do opisu.
W Teenagent też musimy wydostać się z więzienia, ale oczywiście nie o nią chodzi autorowi.
Założyciel tematu nie odpisał, czy szukamy gry po angielsku czy po POLSKU ?

2011-08-12T18:33:03+01:00

Przepraszam, myślałem o tym, ale zapomniałem. Gra po angielsku, niestety producenta nie pamiętam. Będę jeszcze próbował szperać po płytach (a mam tego trochę, nie tylko z adf'ami ;) )

2011-08-12T18:59:13+01:00

Może Innocent Until Caught?
Tutaj znowu zgadzał by się generalny motyw z częstymi wpadkami głównego bohatera, jak i lokacja więzienie i ogródek, ale to rzucanie piłką tenisową ani amigowiec mi nie pasuje (albo nie pamiętam że coś takiego tam było)

2011-08-12T20:55:05+01:00

Też nie. Biorę się za kopanie w płytach

Panie i Panowie - znalazłem.
Gra nazywa się, uwaga uwaga, "Escape". Znajduje się ona na Płycie dołączanej do miesięcznika Amiga, Numer 14 (marzec 2000). Mam ją, ale nie mam jak zbootować (dopiero pociągnę AmiKit'a jak poszperam za płytą z OS 3.5 lub 3.9). Jeśli ktoś chętny, to mogę wysłać (1.5MB) ;)

2011-08-13T00:50:20+01:00

Escape? Pierwsze słyszę.

2011-08-13T08:05:28+01:00

Sprawdziłem MACD#14, nawet, nawet... ;)

< Download >

Image

Kolejna Amosowa produkcja, ale jak są takie akcje jak opisywałeś to może być ciekawie.

2011-08-13T12:06:07+01:00

O to to to!! Nadszedł czas by znowu grać w prawdziwe przygodówki. Six Sense Investigations i Big Red Adventure - Nadchodzę ;)

Return to Poszukiwacze