Archiwum Zakładowe

Nowe wersje starych gier

raxor5566 Super frog(PlayStation 3 and PS Vita!)

Image

i

Image
Page 11 of 14 14 https://forum.thecompany.pl/pozostale-archiwum/dune-t2390.html
2013-05-20T21:02:52+01:00

Re: Nowe wersje starych gier

Super frog(PlayStation 3 and PS Vita!)

Image

i

Image

2013-05-24T18:05:36+01:00

http://www.gog.com/gamecard/raiden_legacy

Niedawno się ukazało na gog i na androidzie.
A czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z Raiden II na MAME ? Ruszyło się coś z emulacją ?

2013-05-24T19:37:14+01:00

hmmm - aż dziw że tyle trzeba było czekać na przeniesienie super ropucha na inną platformę :D
nie mniej wygląda fajnie :)

2013-05-25T13:23:10+01:00

tauri5 wrote:hmmm - aż dziw że tyle trzeba było czekać na przeniesienie super ropucha na inną platformę
nie mniej wygląda fajnie

daleko ma do oryginału (wygląda jak kiepska flashufka), a poza tym superfrog był tez na pc

2013-05-25T13:59:37+01:00

Ten remake SuperFroga wygląda jak narazie beznadziejne. Nie podoba mi się to, że sprite żaby zupełnie się różni od reszty grafik, które wyglądają jakby przeskalowane z oryginału. Powinni ustalić jeden styl graficzny (bazowany na oryginalnych spritach lub na podstawie cutscenek) i jego się trzymać.

A ten remake Putty Squad wygląda jak kiepska gra shareware z lat 90-tych, nie mogę uwierzyć że chcą ją wydać w wersji pudełkowej.

2013-05-25T14:43:07+01:00

tauri5 wrote:hmmm - aż dziw że tyle trzeba było czekać na przeniesienie super ropucha na inną platformę :D
nie mniej wygląda fajnie :)
orhom wrote:
tauri5 wrote:hmmm - aż dziw że tyle trzeba było czekać na przeniesienie super ropucha na inną platformę
nie mniej wygląda fajnie

daleko ma do oryginału (wygląda jak kiepska flashufka), a poza tym superfrog był tez na pc

Zgadzam się w pełni. Też mam skojarzenia z grami fleszowymi. Flashback też nie wygląda za ciekawie. Prawdopodobnie spier...ą te dwie gry. Jakby to robił jakiś amator i byłyby za free to można by go pochwalić, ale te dwie gry będą sprzedawane więc pewnie robią je jakieś większe zespoły ludzi więc trzeba od nich wymagać lepszego poziomu. Obawiam się, że gry nie będą trzymać klimatu. W sumie chciałbym się mylić.

2013-05-25T14:55:06+01:00

orhom wrote:
nie mniej wygląda fajnie

wiem że był na piecu, ale uznaję tylko jedną wersję na jedną słuszną platformę :P

2013-05-25T14:58:23+01:00

tauri5 wrote:
orhom wrote:
nie mniej wygląda fajnie

wiem że był na piecu, ale uznaję tylko jedną wersję na jedną słuszną platformę :P

Na Pc chyba SuperFrog gorzej brzmiał i wyglądał ?

2013-05-25T15:07:03+01:00

Naprawdę nie rozumiem tego hejtingu na nowego Super Frog. Wygląda całkiem przyzwoicie.

2013-05-25T15:48:52+01:00

dam ciala za jakis trailer lub (jeszcze lepiej) gameplay video ;) bo az sie przerazilem jak zobaczylem screeny :/
chce sie dowiedziec jak tam animacja i wogole moze cos nawet a'la "klimat" :D

2013-05-25T16:05:40+01:00

ihtius wrote:Na Pc chyba SuperFrog gorzej brzmiał i wyglądał ?

Akurat brzmiał i na obrazkach wyglądał identycznie, czar pryska kiedy złapiesz za klawiaturę i spróbujesz zagrać. Wyjątkowo badziewna konwersja, która sprawia wrażenie innej gry napisanej od zera tylko z wykorzystaniem grafik i dźwięków z oryginału. Przeciwnikom brakuje niektórych animacji, mają inne ścieżki ruchu, spaprana detekcja kolizji, zniknęła bezwładność w biegu i w ogóle brak jakiejkolwiek fizyki w grze. Zielony glut też nie jest osobnym swobodnie latającym obiektem tylko zwykłą animacją przyklejoną do ropucha. Jeden wielki pic na wodę fotomontaż. Konwersja na blaszaka fajnie wygląda, ale tylko na screenach.

A nowa wersja mi się podoba, przynajmniej na obrazkach, tylko nie potrafię sobie wyobrazić tak wyglądającego ropucha w grze. Przecież jemu nawet nogi wtapiają się w ziemię. Choć i tak największą wadą wersji HD jest to, że nie będzie wersji na blaszaka.

2013-05-25T16:27:31+01:00

Rekkimaru wrote:Naprawdę nie rozumiem tego hejtingu na nowego Super Frog. Wygląda całkiem przyzwoicie.

Raczej jak milion innych tego typu przeglądarkowych gierek. Boje się, że zatraci swój urok w nowej oprawie. Powinni zostawić w spokoju te gierki. Bo popsują je zupełnie.

2013-05-25T16:29:03+01:00

@ihtius - jak dla mnie tak :)
@adiq22 - gratuluje oka :)

@orhom - b.t.w, nie uważasz że z ust kogoś kto interesuje się emulacją i starymi grami, które jak wiemy ustępują na polu efektów dzisiejszym produkcją, czepianie się grafiki, nawet jeżeli faktycznie wygląda na fleszówkę, brzmi jak hipokryzja :P

2013-05-25T17:39:23+01:00

Kiedyś tyle czasu zmarnowałem na tą grę, że ciężko mi teraz nie zauważyć takich różnic, tym bardziej, że co jakiś czas ją sobie odświeżam :-) Moim nieskromnym zdaniem najfajniejszy platformer jaki wyszedł, głównie za sprawą świetnie zaprojektowanych map i estetycznej grafiki która w sumie po 20 latach nawet się nie postarzała za bardzo.
Jakim cudem nie doczekała się dwójki, nie mam pojęcia, a to że remake będzie exclusivem dla PS to już jest chamstwo i bezczelność :dry: Chociaż może to będzie taka kaszanka, że nie ma czego żałować? Wrzuciliby jakiś filmik pokazujący grę w ruchu bo na razie to wygląda dziwnie.

2013-05-25T17:50:13+01:00

Tak już polacy mają. Wieczne narzekania ;) Mamy ledwie parę obrazków, gra dalej jest w produkcji a tu lamentowanie, że mogliby pokazać ;) Pokażą w swoim czasie gdy gra będzie gotowa. Ma wyjść w tym roku więc spokojnie. Narzekać można dopiero jak się grę zobaczy w akcji i zagra. A nie po paru screenach. Grafika jest odnowiona i to chyba logiczne. Frog wygląda dokładnie tak jak z intra. Jest estetycznie i kolorowo.
Problem w tym, że ciężko dogodzić hardkorowym fanom. I choćby producenci się zesrali to i tak zawsze coś będzie nie tak z grafiką. Bo każdy by chciał żeby remake był taki sam, ale inny. A to niewykonalne raczej :-E
A dlaczego niby grafika wygląda jak z flasha? Bo jest rysowana i w HD? No chyba w remake'u pixelozy nie przywrócą prawda? :hee:

adiq22 wrote:A nowa wersja mi się podoba, przynajmniej na obrazkach

adiq22 wrote:Wrzuciliby jakiś filmik pokazujący grę w ruchu bo na razie to wygląda dziwnie.

No to jak w końcu? :-E

2013-05-25T18:14:41+01:00

Rekkimaru wrote:Problem w tym, że ciężko dogodzić hardkorowym fanom.

Właśnie, dobrze powiedziane. ;) Twórcy powinni swoje tłuste i brudne łapska trzymać z daleka od tego świętego tytułu. :haha:
Poważnie to myślę, że po ten tytuł raczej sięgnie dzieciarnia i mala garstka fanów. Remake dzieciarnie na długo nie wciągnie bo magia tych czasów kiedy wyszedł SuperFrog do nich nie przemówi.

-- 25 Maj 2013, 19:10 --

Rekkimaru wrote:No chyba w remake'u pixelozy nie przywrócą prawda? :hee:

Powinni w opcjach dać możliwość włączenia pixselozy. :-)

-- 25 Maj 2013, 19:13 --

Albo filtrów na wzór winuae.

-- 25 Maj 2013, 19:14 --

Chociaż wracając do ... :haha: :haha:

2013-05-25T18:33:45+01:00

ihtius wrote:Powinni w opcjach dać możliwość włączenia pixselozy.

To już nieśmieszny żart :-E

2013-05-25T19:43:56+01:00

Ech te gracze-nostalgiki, sentymenty im mówią że "stara" wersja to było najgenialniejsze cudo na świecie bo grali w to za dzieciaka, a tu wychodzi nowa gra która już nie celuje w dziadków po trzydziestce i nagle się okazuje że to jednak nie jest już taka fajna rzecz w nowych szatach. ;)

2013-05-25T22:58:03+01:00

Rekkimaru wrote:No to jak w końcu? :-E

Ogólnie podoba mi się styl w jaki poszli, czyli zostali przy 2D tylko pozbyli się pikseli. Za to mam wątpliwości co do postaci ropucha bo nie komponuje mi się z tłem, wygląda jakby był doklejony, może to tylko moje wrażenie. Ale że i tak nie wyjdzie na PC to będę hejtować i ch*j :-P

No i czemu opcja włączenia pikseli to głupi pomysł? W remake Monkey Island jakoś się sprawdziła.
Shoonay wrote:Ech te gracze-nostalgiki, sentymenty im mówią że "stara" wersja to było najgenialniejsze cudo na świecie bo grali w to za dzieciaka, a tu wychodzi nowa gra która już nie celuje w dziadków po trzydziestce i nagle się okazuje że to jednak nie jest już taka fajna rzecz w nowych szatach. ;)

Oj tam pierdzielisz ;) Nie przypominam sobie drugiego takiego platformera z takimi fajnymi mapami. Ani Turricany, ani Ruff'n'Tumble nie przetrwały próby czasu, a w Superfroga fajnie mi się gra do dzisiaj właśnie przez te labirynty z pierdyliardem ukrytych przejść, gdzie w dodatku 1/2 mapy jest opcjonalna bo monety można pozbierać gdzie indziej ;]

2013-05-26T00:34:32+01:00

A po czym wnioskujesz że Turricany i Ruff n Tumble nie przetrwały próby czasu?

Return to Pozostałe