Archiwum Zakładowe

Nowe wersje starych gier

Anthrox
Rekkimaru wrote:Tak już polacy mają. Wieczne narzekania ;) Mamy ledwie parę obrazków, gra dalej jest w produkcji a tu lamentowanie

Image

adiq22 wrote:Akurat brzmiał i na obrazkach wyglądał identycznie, czar pryska kiedy złapiesz za klawiaturę i spróbujesz zagrać. Wyjątkowo badziewna konwersja, która sprawia wrażenie innej gry napisanej od zera tylko z wykorzystaniem grafik i dźwięków z oryginału. Przeciwnikom brakuje niektórych animacji, mają inne ścieżki ruchu, spaprana detekcja kolizji, zniknęła bezwładność w biegu i w ogóle brak jakiejkolwiek fizyki w grze. Zielony glut też nie jest osobnym swobodnie latającym obiektem tylko zwykłą animacją przyklejoną do ropucha. Jeden wielki pic na wodę fotomontaż. Konwersja na blaszaka fajnie wygląda, ale tylko na screenach.

Marzy mi się temat na TC, który porównywałby różnice między wersją Amigową a konwersją PC'tową. Ale kto by takie dokładne opisy stworzył jak Ty zrobiłeś z Superfrogiem. :gatorlove:
Page 12 of 14 14 https://forum.thecompany.pl/pozostale-archiwum/dune-t2390.html
2013-05-26T05:22:58+01:00

Re: Nowe wersje starych gier

Rekkimaru wrote:Tak już polacy mają. Wieczne narzekania ;) Mamy ledwie parę obrazków, gra dalej jest w produkcji a tu lamentowanie

Image

adiq22 wrote:Akurat brzmiał i na obrazkach wyglądał identycznie, czar pryska kiedy złapiesz za klawiaturę i spróbujesz zagrać. Wyjątkowo badziewna konwersja, która sprawia wrażenie innej gry napisanej od zera tylko z wykorzystaniem grafik i dźwięków z oryginału. Przeciwnikom brakuje niektórych animacji, mają inne ścieżki ruchu, spaprana detekcja kolizji, zniknęła bezwładność w biegu i w ogóle brak jakiejkolwiek fizyki w grze. Zielony glut też nie jest osobnym swobodnie latającym obiektem tylko zwykłą animacją przyklejoną do ropucha. Jeden wielki pic na wodę fotomontaż. Konwersja na blaszaka fajnie wygląda, ale tylko na screenach.

Marzy mi się temat na TC, który porównywałby różnice między wersją Amigową a konwersją PC'tową. Ale kto by takie dokładne opisy stworzył jak Ty zrobiłeś z Superfrogiem. :gatorlove:

2013-05-26T09:02:10+01:00

adiq22 wrote:Oj tam pierdzielisz ;)
adiq22 wrote:Nie przypominam sobie [...]

Nie ma to jak solidne argumenty, nie myślałeś o karierze politycznej? :roll:

2013-05-26T10:17:51+01:00

Przecież nie od dziś wiadomo jakie na TC niektórzy "argumenty" mają :-E

adiq22 wrote:Oj tam pierdzielisz ;)

Proszę bez takich w temacie. Na razie grzecznie upominam.

Anthrox wrote:Marzy mi się temat na TC, który porównywałby różnice między wersją Amigową a konwersją PC'tową.

Ale to jest temat "Nowe wersje starych" gier więc tego się trzymajmy.

I jeszcze do adiq22 . To, że sobie nie przypominasz, czy nie kojarzysz bądź sam uważasz, że inne gry nie przetrwały próby czasu, nie znaczy, że tak faktycznie jest ;)

2013-05-26T10:28:27+01:00

Rekkimaru wrote:To, że sobie nie przypominasz, czy nie kojarzysz bądź sam uważasz, że inne gry nie przetrwały próby czasu, nie znaczy, że tak faktycznie jest ;)
Otóż to. To się nazywa osobista opinia.

2013-05-26T12:08:42+01:00

No dobra, dla mnie nie przetrwały próby czasu ;)
Po prostu kiedyś zagrywałem się we wszystkie 3, a dzisiaj Turricana i Ruff'n'Tumble mam dość po 2 poziomach, za to Superfroga nawet niedawno przeszedłem w całości z przyjemnością. Może to przez oldschoolowy poziom trudności pierwszych dwóch.

2013-05-26T22:05:52+01:00

tauri5 wrote:@ihtius - jak dla mnie tak :)
@adiq22 - gratuluje oka :)

@orhom - b.t.w, nie uważasz że z ust kogoś kto interesuje się emulacją i starymi grami, które jak wiemy ustępują na polu efektów dzisiejszym produkcją, czepianie się grafiki, nawet jeżeli faktycznie wygląda na fleszówkę, brzmi jak hipokryzja :P

Przyjrzałem się screenom staremu superfrogowi i nowemu i twierdze że oryginalny jest lepszy, poza tym uważam, że lepiej niech developerzy zabiorą się za nowe inne gry z nowymi pomysłami (jak np. "Jaro" :) ),nie próbują iść fuu retrogamingiem, a zwłaszcza feee remejkiem.
Patrz limbo, trine, itd.

P.s. nie mam mekintosza tylko androida 4.1, a przeglądarka to chyba faktycznie safari...

2013-05-30T02:11:01+01:00

http://www.wykop.pl/ramka/1535471/powst ... neverhood/

(jeżeli nadaje się do innego tematu - dajcie znać...)

2013-05-30T20:06:51+01:00

jak najbardziej sie nadaje ;) zaskoczyles mnie zupelnie tym tytulem. pamietam neverhooda (do tej pory mam japonca na psx ;) )zajebista gra, zajebiste puzzle, zajebisty żart i wogole jenda z najlepszych przygodowek nie na ami (dla takich gier warto miec pc), sequel skullmonkeys nie bardzo przypadl mi do gustu ale najnowsze wydanie zapowiada sie na hit. ci sami ludzie, ten sam muzyk, ta sama plastelina ;) zapowiada sie wypas

2013-05-31T06:39:28+01:00

orhom wrote:
tauri5 wrote:@ihtius - jak dla mnie tak :)
@adiq22 - gratuluje oka :)

@orhom - b.t.w, nie uważasz że z ust kogoś kto interesuje się emulacją i starymi grami, które jak wiemy ustępują na polu efektów dzisiejszym produkcją, czepianie się grafiki, nawet jeżeli faktycznie wygląda na fleszówkę, brzmi jak hipokryzja :P

Przyjrzałem się screenom staremu superfrogowi i nowemu i twierdze że oryginalny jest lepszy, poza tym uważam, że lepiej niech developerzy zabiorą się za nowe inne gry z nowymi pomysłami (jak np. "Jaro" :) ),nie próbują iść fuu retrogamingiem, a zwłaszcza feee remejkiem.
Patrz limbo, trine, itd.

P.s. nie mam mekintosza tylko androida 4.1, a przeglądarka to chyba faktycznie safari...

chociaż po namyśle, wyspaniu się, wypiciu mocnej-dobrej-gorącej-kawy zmieniam zdanie (trochę). Czasami coś naprawdę wychodzi dobrego z tego retro-remejku, (wing of fury, teenage queen (chociaż to bardziej wygląda na port) na androida są OK. Chętnie też zagram w kontynuację Neverhooda (przeszedłem 2x (PC,ebootPSX na PSP)).
Ale mierzi mnie Alien Breed i Worms po 15 zeta na google play - to chyba jakieś jaja SĄ :mad: i ogólnie całe to wyciąganie kasy ze staroci mnie wk***ia.

2013-05-31T07:09:08+01:00

orhom wrote:Ale mierzi mnie Alien Breed i Worms po 15 zeta na google play - to chyba jakieś jaja SĄ :mad: i ogólnie całe to wyciąganie kasy ze staroci mnie wk***ia.

Znak czasów Panie. Nowego, przełomowego, niepowtarzalnego, innowacyjnego nic na obecnym etapie rozwoju homo sapiensa nie wymyslimy. Nastepny level to loty wycieczkowe po drodze mlecznej.

2013-05-31T07:16:39+01:00

To jest nabijanie kasy na Retro graczach ;-(
I tak jak napisał xittam - brak pomysłów = odświeżanie starych tytułów.

2013-06-01T15:05:29+01:00

Thunder Wolves (2013) - niezły klimat w stylu niesmiertelnego Desert/Jungle/Urban Strike.

2013-06-18T18:33:23+01:00

Franko 2
musicie wybaczyć wstawkę z gola.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=77935

2013-06-18T18:58:19+01:00

2013-06-18T19:38:25+01:00

Gry online zawsze sto lat za murzynami :hee:

2013-06-22T14:19:40+01:00

Image

2013-06-22T14:35:51+01:00

2013-06-22T14:47:14+01:00

No, widziałem na steamie, w dodatku są achiwki i łatwy multik bez całego pierdzielenia się z emulatorami i innymi bucami co go skonfigurowac nie mogą, chociaż jak na ten czas te 14 ojro / 50 złociszy za takie dwie gierki to "trochę" za dużo. Ale pogierczyłbym w coopie, przynajmniej nie bydzie psycho-graczy co przegrywać nie umio. :hee:

EDIT: O, i nawet zacne demko jest.

2013-06-22T15:37:43+01:00

no co tu dużo mówić - sam czekam na jakąś obniżkę :)

2013-06-22T18:41:40+01:00

Ech.. znowu odcinanie kuponów?
Najlepiej zagrać na emulatorze CPS2 na PSP za darmo. (fakt nie wiem czy jest tam możliwość zgrania w multi, ale jak pisałem jest za darmo). Jakoś nie widzę remasterowania na filmiku - jeśli ma to polegać na skalowaniu do rozdzielczości i jakieś filtry, to akurat robią to pc-towe emulatory bez problemu. Lepiej kasę wydać na inne coś (piwo, panienki, czy co tam Wam się zamarzy :-)).

A najlepiej pograć na automacie, ale czy jeszcze taki istnieje :?:

Return to Pozostałe