Archiwum Zakładowe

Titus the Fox

Spełnione prośby
Hauklin Kategorie:
Platformowe
Producent:
Titus
Rok wydania:
1992

Z góry wielkie dzieki za dopisanie do listy
Pozdrawiam
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/propozycje-archiwum/titus-the-fox-t555.html
2010-09-17T22:27:23+01:00
Kategorie:
Platformowe
Producent:
Titus
Rok wydania:
1992

Z góry wielkie dzieki za dopisanie do listy
Pozdrawiam

2010-09-18T14:00:42+01:00

Re: Titus the Fox

Odświeżę i podeśle Antkowi w wiadomym celu. O tym, że poczekać nalezy to wiecie :)

2010-09-18T14:49:14+01:00

No wiemy ze musimy poczekac ale nadal czekamy na spoooooooora liczbe tytulow o ktore byly RQ wieki temu a wciaz sie ich nie doczekalismy :(

2010-09-18T21:21:23+01:00

A to już nie w mojej gesti leży wydawanie exe. U nas jest podział zadan. Ja przygotowuje "podstawę"
pod exeka i ją testuje pod normalną wersją emulatora WinUAE. Później to, co przygotuje w obroty już
bierze Antek. Wiem jedno, że kilkanaście ostatnio przygotowanych hdfów móże według mnie od razu w
postaci exe wydawać, bo wszystko jest przygotowane - wedlug mnie również - jak należy, a skąd takie
poślizgi to nie wiem. Nie będę go poganiał i najlepiej jak sam się może wypowie później w tym wątku.

2010-09-18T22:02:15+01:00

Chyba już dyskutowaliśmy na ten temat.
Ostatnio był poślizg bo z e0rem uzgadnialiśmy sprawę cracktro. Logo ascii już jest. A nie chcę, żeby potem były żale, że wszystkie exeki muszą być na nowo ściągniete i że tyle ich jest.
Mamy jednak już logo w ascii wykonane przez spota, wiec cracktro dołoży się w przyszłości.
Postaram się więcej wydawać, ale pamiętaj scorpeus, że każdy z nas ma własne życie i nikt nie płaci nam za exeki - tylko prosimy jak już o wsparcie za hosting.
Wybacz mi też, ale nie zamierzam wydawać chłamu - zdarzyło się, że pół dnia spędziłem nad analizowaniem danego tytułu, który przygotował mi oleś, aby był minimalny rozmiar, szybkie uruchamianie i zeby to działało.
A Ty olesio pisałeś kiedyś w żartach, że się lenię i że mógłbym gdybym chciał wydawać 6 exeków codziennie przez cały rok a inni to podchwycili - a tak nie jest :)

Ja lubię jak to piszesz? "modzić" - jak chcecie dużo exekopodobnych gierek proponuję: http://amiga.esero.net/
Ten projekt idzie w ilość (chociaż jak patrzę na lata to śmiem wątpić)
Ja postanowiłem iść w jakość - więc prosić o szybsze wydawanie można, ale wypominanie jest przeze mnie średnio widziane - a może odbić piłeczkę i sam czegoś zażądam?

Moja lista:

- przygotować dobre cracktro scenowe zamiast splasha
- przygotować lepszego loadera na bazie WinUAE - tak o 500 kB mniej

z "cywili" zobaczcie co Pancio daje z siebie

- betatestuje exeki
- robi ikonki do nich
- robi screeny

I on jakoś nie narzeka, że nie ma tony exeków na stronie - umie docenić jakość.

Gdybym chciał wydawać exeki w stosunku do szybkosci jaka oczekujecie wygladalyby tak:

- brak Demonic Resolution (rozdzielczosc 640x480 na caly ekran)
- rozmiar - powiedzmy moj exek z 3 MB - na szybko 10 MB
- wyłączanie się exeka z powodu złego złamania gry
- długie uruchamianie - (wczytywanie z magnetofonu commodora sie chowa)
- itd. itp. - ogolnie rezygnacja ze wszystkich exekowych bajerów

Doceniam jednak olesio Twoje bazy zebys mi tu przypadkiem się nie obraził - gdyby nie Ty to byłoby krucho :hee:

2010-09-19T08:48:26+01:00

No spoko wiem ze kazdy ma wlasny lajf i nie robi tego za kase ale np dopieszczanie takiego exeka o intro w ascii jakies cracktro itp rzeczy jest moim zdaniem naprawde zbedne. Wystarczy logo splashowe i tyle. Co do beta testow to sie zglaszalem ale coz moje zgloszenie nie zostalo wysluchane a robic skriny i ikonki tez nic wielkiego. W moim powyzszym poscie chodzilo nie o poganianie was tylko np o cos takiego ze Rycerze Mroku zostali zgloszenie niedawno w sumie i zaraz potem wydaliscie exe. Nie bede juz mowil jak bardzo beznadziejna to gra zeby ja wydawac bo to oddzielny watek i kwestia gustu, ale...tytuly lepsze (mam na mysli z wyzsza nota w fachowej prasie) leza nadal odlogiem. Chaos Engine taki np. byl wydany juz wieki temu w starej kompilacji jeszcze dzialajacej tylko na win XP wiec powinien byc moim zdaniem priorytetem jak i reszta tytulow wydana juz wczesniej jako exe only XP. To co zglaszane najpozniej to najpozniej powinno byc tez wydawane takie jest moje zdanie w tym temacie.

2010-09-19T13:01:33+01:00

Coś mi chyba na GG pisałeś o Beta Testerze, ale w końcu rozeszło się po kościach i zapomniałem - bo coś mi świta że pisałeś.
A zrobić dobre ikonki (w liczbie mnogiej - bo plik ico musi mieć 16,32,48,256) nie zawsze jest prosto - ale skoro uważasz że to proste to czemu nie - ja np. robiłem ikonki do starych exeków i mi mówią, że Panciowe lepsze :-)

Chaos Engine niechętnie ruszam - wiem, że w 2 były problemy jeśli się nie odłączyło myszy - musze to jeszcze raz sprawdzić.
Widzisz - to fakt robimy mało exeków więc trzeba coś zrobić, aby jakiś tytuł trafił wyżej na listę - bo ja ZAZWYCZAJ nie zwracam uwagi kiedy dany req był złożony :-)

2010-09-19T14:53:32+01:00

No to moze wam zrobic za skrybe sekretarke czy tez kogos w tym rodzaju i uporzadkowac RQ? :D Co do Chaos Engine 2 tego bledu niestety nie da sie obejsc:/ Po prostu przy wyborze gry na spolke ze sterowanym przez kompa najemnikiem komp nie akceptuje wyboru postaci :/ No i trzeba przelaczyc na chwile porty tzn swego joya na drugi port i zaakceptowac za niego. (chyba tak to wlasnie sie robilo nie pamietam :P)

Return to Propozycje