Polski

Amigowcy wszystkich krajów łączcie się !!!

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

timon1974 :-) Witam wszystkich Amigowców, byłem kiedyś posiadaczem trochę nie lubianej A600 :-)
Poświęciłem jej mnóstwo czasu i pieniędzy, ale doprowadziłem ją do stanu którego większość amigowców by mnie nie zrozumiała ale do rzeczy: przełożyłem to maleństwo do towera, dołączyłem twardziela o wielkości 1Gb (szał), podłączyłem zewnętrzną klawiaturę od PC, oraz wszelki dostępne rozszerzenia jakie można było dodać (nie pamiętam jak ta karta się nazywała ale była nakładana na procesor). Żałuję że pożyczyłem ją kiedyś koledze i wyszedł mi taki dobry zwyczaj żeby nie pożyczać, po prostu ją straciłem ;-( . Nie ma co się jednak martwić ponieważ teraz mogę poszaleć dzięki exekom z The Company :tuptup1:
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/amigowcy-wszystkich-krajow-laczcie-sie-t1744.html
2012-01-16T18:55:13+01:00
:-) Witam wszystkich Amigowców, byłem kiedyś posiadaczem trochę nie lubianej A600 :-)
Poświęciłem jej mnóstwo czasu i pieniędzy, ale doprowadziłem ją do stanu którego większość amigowców by mnie nie zrozumiała ale do rzeczy: przełożyłem to maleństwo do towera, dołączyłem twardziela o wielkości 1Gb (szał), podłączyłem zewnętrzną klawiaturę od PC, oraz wszelki dostępne rozszerzenia jakie można było dodać (nie pamiętam jak ta karta się nazywała ale była nakładana na procesor). Żałuję że pożyczyłem ją kiedyś koledze i wyszedł mi taki dobry zwyczaj żeby nie pożyczać, po prostu ją straciłem ;-( . Nie ma co się jednak martwić ponieważ teraz mogę poszaleć dzięki exekom z The Company :tuptup1:

2012-01-16T19:05:41+01:00

Re: Amigowcy wszystkich krajów łączcie się !!!

Witoj!

Masakra A600 w towerce, cały bajer z nią to to że była taka mini i super-mobilna. Gdyby nie ten słaby proc i czasami brak kości AGA przeszkadza. Miałem za to rozszerzenie do 2MB Chip i najlepsza polska gra - Legion działał :)
Teraz A600 siedzi w szafie, głównie używam A1200 do której mam interfejs klawiatury PC - świetnie jest się rozpierdzielić na kanapie z klawiszami/joyem/myszką pod ręką.
Do tego twardziel 60GB i wypierdzielona stacja dysków, dyskietki na oczy nie widziałem od 2004 roku :)

PS: Cosik czujem że bydzie opierdziel od Elmka że dopiero z szóstym postem sie witosz ;)

2012-01-16T19:26:05+01:00

Może i będzie opierdziel ;) a swoją amisie chciałem doprowadzić do stanu żeby jakoś wyglądało, fakt napociłem się z tym bo wszystkie gniazda musiałem sam przelutowywać na tył obudowy, ale i tak ziomale byli w szoku jak to wszystko zrobiłem ]:->

2012-01-16T19:28:28+01:00

Widziałem projekt i zdjęcia z wykonywania tego w Magazynie Amiga albo ACS (to aby nie Twój był?), sam chciałem nawet coś takiego robić, tylko nie chciało mi się tych wszystkich złączy kupować i mi sie odechciało na szczęście. ;)

2012-01-16T19:47:04+01:00

Witaj. Zapoznaj się z tematem zlotu. :mysli: nie wiem co wymyślić, za karę...może warta na forum do upadłego zasilacza? :haha:

Ps. Shoya nie musiałeś pisać, i tak poznałem po postach, ale skoro chciałeś się podlizać. :mrgreen:
Ps.2 na zlocie i tak będziesz mnie przeklinał. :mrgreen:

2012-01-16T19:55:09+01:00

Przypominam, że do Amig można kupić emulator na karty SD jaki ma esial.
Wtedy po prostu ładujemy obraz ADF, a nawet IPF i nie musimy się martwić, że dyskietka padnie.
Genialny wynalazek, bo coraz mniej dyskietek w sklepach za rozsądną cenę...

2012-01-16T20:29:52+01:00

Nie to nie był mój pomysł w gazetce, sam sobie tak wymyśliłem :haha:

2012-01-22T18:47:29+01:00

Witaj u nas :D

:welcome:

Return to Przywitaj się