Polski

Elmek też mi kazał :)

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

Splavinho Jako, że dowódca nakazuje, to postanowiłem się przywitać :)

Urodziłem się w 1978 r., Amiga była moim trzecim komputerem (po Atari 65XE i C64), ale zdecydowanie najważniejszym :) Do dzisiaj pamiętam, jak rodzice przywieźli mi ją razem z Apidya i Sensible Soccer ;) Używałem jej na początku głównie do grania, potem zainteresowała mnie scena. Nigdy nie byłem aktywnym członkiem, ale sporo fajnych modułów w Protrackerze udało mi się zrobić ;)

Jak tylko kupiłem Peceta to zacząłem szukać emulatorów i padło na WinUAE i WinFellow, potem kupiłem Amiga Forever 2006 i trafiłem jakoś przypadkiem na stronę Amikit, który zainstalowałem i bardzo sobie chwalę ;) Na stronę thecompany trafiłem dość przypadkowo - szukając różnych materiałów o amidze na chomiku ;) Zobaczyłem, że jest taka inicjatywa, którą uznałem za bardzo fajną i przystępną. Jako studenci zagrywaliśmy się w Deluxe Galaga, więc jak zobaczyłem ją w pliku exe to już wiedziałem, że to jest to ;)

Zawodowo zajmuje się badaniami rynku i opinii (kieruje całkiem sporym działem w dużej firmie :)

Prywatnie, żonaty + 16 miesięczny synek
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/elmek-tez-mi-kazal-t1900.html
2012-03-20T16:26:40+01:00
Jako, że dowódca nakazuje, to postanowiłem się przywitać :)

Urodziłem się w 1978 r., Amiga była moim trzecim komputerem (po Atari 65XE i C64), ale zdecydowanie najważniejszym :) Do dzisiaj pamiętam, jak rodzice przywieźli mi ją razem z Apidya i Sensible Soccer ;) Używałem jej na początku głównie do grania, potem zainteresowała mnie scena. Nigdy nie byłem aktywnym członkiem, ale sporo fajnych modułów w Protrackerze udało mi się zrobić ;)

Jak tylko kupiłem Peceta to zacząłem szukać emulatorów i padło na WinUAE i WinFellow, potem kupiłem Amiga Forever 2006 i trafiłem jakoś przypadkiem na stronę Amikit, który zainstalowałem i bardzo sobie chwalę ;) Na stronę thecompany trafiłem dość przypadkowo - szukając różnych materiałów o amidze na chomiku ;) Zobaczyłem, że jest taka inicjatywa, którą uznałem za bardzo fajną i przystępną. Jako studenci zagrywaliśmy się w Deluxe Galaga, więc jak zobaczyłem ją w pliku exe to już wiedziałem, że to jest to ;)

Zawodowo zajmuje się badaniami rynku i opinii (kieruje całkiem sporym działem w dużej firmie :)

Prywatnie, żonaty + 16 miesięczny synek

2012-03-20T16:50:20+01:00

Re: Elmek też mi kazał :)

Witoj na TC i Amiguj z nami.

Splavinho wrote:[...] sporo fajnych modułów w Protrackerze udało mi się zrobić ;)
Dałbyś posłuchać ;)

2012-03-20T17:00:54+01:00

Bry, dej posłuchać. :D

:welcome:

2012-03-20T17:14:37+01:00

Dałbym, gdybym miał :) Jak kupiłem peceta nie zdążyłem przetransferować swoich zasobów, a stare dyskietki zdechły niestety.... Ale mam plan w wolnej chwili zrobić coś nowego ;)

2012-03-20T17:45:00+01:00

Grzeczny Kasztanek. :haha: :haha:

2012-03-21T00:21:14+01:00

Witamy :-D i zapraszamy na zlot (tego nicpoń Elmek zapomniał już zrobić... ;> ).

2012-03-21T05:41:18+01:00

niebawem zacznę się tu czuć jak w domu spokojnej starości :-E :-E :-E :-E :-E

cześć :hee:

2012-03-21T08:30:07+01:00

Nie biorę tego personalnie, całkiem nieźle się trzymam :)

Cześć

2012-03-21T10:06:31+01:00

Splavinho wrote:Dałbym, gdybym miał :) Jak kupiłem peceta nie zdążyłem przetransferować swoich zasobów, a stare dyskietki zdechły niestety...
I nic nie przetrwało w żadnym demku czy składance modkowej? Pod jakim nickiem muzykowałeś? Szukałem Splavinho na AMP i modules.pl ale nic nima :(

2012-03-21T10:36:09+01:00

Muzykowałem generalnie dla siebie, do żadnych składanek i demek nic nie dawałem. Wiec sadze, że poza kregiem znajomych nikt tego nie slyszal. Przejrzalem jeszcze raz wczoraj stare archiwa i jeden modul z 1997 roku przetrwał - sredniawy, zbudowany na samplach z mojej starej Yamahy i wyciętych z modułów XTD. Dzisiaj wieczorem wrzucę, ale proszę się nie śmiać ;)

2012-03-21T13:49:10+01:00

Pchaj nikt się nie będzie śmiał, nie śmią, się śmiać.

2012-03-21T20:27:13+01:00

Ejże no, całkiem zacne!

Początek mimo linii basu brzmi trochę pustawo jakby tam czegoś brakowało, potem wchodzi perkusja która jakoś mi nie pasuje do "tej bajki", ale kiedy powraca główny motym po którym zaczynasz jechać jest już lepiej i do końca brzmi jak (cytując klasyka) kawał solidnego utworu.

Ocena: 3/5

Poproszę o więcej.

2012-03-21T21:35:02+01:00

Dzięki :)

Co do perkusji, to niepotrzebnie się zafiksowałem na własnych samplach, a mogłem wykorzystać z innych mod-ów.

Jak znajdę coś jeszcze to oczywiście wrzucę ;)

2012-03-23T00:03:21+01:00

hmmmm mógłbym przysiąc że już się witałem z Tobą w tym poście, ale nie widzę swojego powitanie :|
btw. Witaj :D :welcome:

2012-03-23T22:23:44+01:00

Witam :)

Return to Przywitaj się