Polski

Heil Amiga !

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

DziadekUK Witam, Banany... ehem... Kasztany.

Znalazłem się tu całkiem przypadkiem. Szukałem sobie ADF'ów na moją AMIGĘ z czterordzeniowym prockiem i grafą obsługującą full HD (bez tego ani rusz, AMIGA jest wymagająca) i znalazłem też przy okazji jednego z Waszych EXE'ków. Z ciekawości uruchomiłem go z dystansu 2 metrów w rękawiczkach gumowych z lateksu (z talkiem). Okazało się, że nie gryzie... Myślałem kiedyś o czymś, co w działaniu byłoby podobne, ale tylko myślałem, bo nigdy nie miałem czasu zagłębiać się w kod źródłowy WinUAE. Nie zrobiłem nawet żadnego batch'a do WinUAE, żeby uruchamiało mi giery od razu, bez konieczności "ręcznego" montowania ADF'ków czy uruchamiania z HD'ka. A tu proszę, jeden pliczek, dwa kliknięcia, F12 (żeby ustawić normalne proporcje obrazu na 16:9 i obsługę PAD'a), potem SAVE tych ustawień i to wszystko. Bardzo dobry pomysł, Banany.

Keep up a good work, alleluja i do przodu, jak powiedział ksiądz do Ferdynanda Kiepskiego w odcinku p.t. "Kiepscy dają czasu".
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/heil-amiga-t1217.html
2011-06-04T08:47:23+01:00
Witam, Banany... ehem... Kasztany.

Znalazłem się tu całkiem przypadkiem. Szukałem sobie ADF'ów na moją AMIGĘ z czterordzeniowym prockiem i grafą obsługującą full HD (bez tego ani rusz, AMIGA jest wymagająca) i znalazłem też przy okazji jednego z Waszych EXE'ków. Z ciekawości uruchomiłem go z dystansu 2 metrów w rękawiczkach gumowych z lateksu (z talkiem). Okazało się, że nie gryzie... Myślałem kiedyś o czymś, co w działaniu byłoby podobne, ale tylko myślałem, bo nigdy nie miałem czasu zagłębiać się w kod źródłowy WinUAE. Nie zrobiłem nawet żadnego batch'a do WinUAE, żeby uruchamiało mi giery od razu, bez konieczności "ręcznego" montowania ADF'ków czy uruchamiania z HD'ka. A tu proszę, jeden pliczek, dwa kliknięcia, F12 (żeby ustawić normalne proporcje obrazu na 16:9 i obsługę PAD'a), potem SAVE tych ustawień i to wszystko. Bardzo dobry pomysł, Banany.

Keep up a good work, alleluja i do przodu, jak powiedział ksiądz do Ferdynanda Kiepskiego w odcinku p.t. "Kiepscy dają czasu".

2011-06-04T08:54:59+01:00

Re: Heil Amiga !

Amiga, Amiga, Uber Alles...

Witoj u nos i wiedz że coś się dzieje, jak mówił xiondz Natanek, wielki miłośnik gry Djabolo. :haha:

2011-06-04T11:45:44+01:00

Witamy,

btw

Pad jest automatycznie wykrywany jak go podczepisz i wcisniesz fire.

2011-06-04T12:04:56+01:00

Wiem, że jest automatycznie wykrywany, ale i tak ustawiam go ręcznie, żeby klawisze kursora, Ctrl'e i Alt'y na klawiaturze były wolne (w razie JAKBY CO). Do Gunship2000 na pewno się przyda "niezbindowany" Alt od autopilota.

2011-06-04T12:11:16+01:00

To chyba wiesz również, że jezeli gra korzysta z "niezbindowanych" klawiszy, to exek ma je domyślnie właśnie tak przygotowane.
W Gunshipie np. klawisze są "niezbindowane" jakbyś nie zwrócił uwagi :-D

Więc jak trafisz na taki "problem" - nie wahaj się zaraportować.

2011-06-04T12:32:41+01:00

Jeszcze nie grałem w Gunshipa2000. Ale widzę, że myślicie o wszystkim. Szacun.

2011-06-04T14:30:24+01:00

Witej Bananie !

Amiga rządzi, Amiga radzi, Amiga nigdy Cię nie zdradzi !

:welcome:

2011-06-04T18:04:16+01:00

Się ma UK.

Return to Przywitaj się