Polski

Kasztan zabójca urwie ci jujca

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

ketyow Witam wszystkich, jak to kiedyś można było przeczytać we wstępniaku zdaje się Top Secreta, nie do końca normalnych i do końca nienormalnych ;)

Z Amigą moja przygoda zaczęła się ok. '92-94, ciężko określić dokładnie, taki był ze mnie wtedy szczyl. Przedtem jeszcze zahaczyłem o małe Atari i C128D. Pokochałem stare RPGi, pokochałem przygodówki.

Pochodzę z okolic Olsztyna, gdzie często bywam, obecnie jednak mieszkam i studiuję w Gdyni. Z racji pieskiego studenckiego żywota, nie mam za bardzo możliwości jeżdżenia wszędzie z Amigą, a przeprowadzki są dość częste - na obecnej stancji to nawet nie miałbym gdzie Amigi postawić. Korzystałem więc od czasu do czasu z WinUAE i choć skopiowałem na niego hdd z Amigi to i tak nie to samo. Trafiłem tu przez mojego brata, który 3 lata temu, mając 12 lat raptem, dorwał gdzieś waszego Superfroga by The Company. No i wczoraj poirytowany wariującym kursorem w Settlersach, i brakiem dźwięku w ich dosowej wersji pomyślałem, że może Superfrog nie jest jedyną grą z Windowsowym odpalaczem. Kiedy zobaczyłem Evil's Dooma to zapomniałem o Settlersach. Mam nadzieje, że jest to całkowicie grywalna wersja? Bo nigdy nie trafiłem na taką, którą da się przejść, mieszałem nawet pliki dema i pełnej wersji, żeby zajść trochę dalej, ale nie dane było ukończyć. Muszę przyznać, że jeśli się uda, to była to najbardziej oczekiwana gra RPG w moim życiu :-D

Tak czy owak, ogromna wdzięczność! Już parę osób do was przekonałem, dla których ustawianie coś samemu w WinUAE było wystarczającym powodem, żeby sobie odpuścić. Czekam na Black Crypta, niech starzy pecetowi wyjadacze jeszcze zobaczą czego na ich grzybnej platformie nigdy nie było :mrgreen:
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/kasztan-zabojca-urwie-jujca-t1060.html
2011-04-11T08:31:03+01:00
Witam wszystkich, jak to kiedyś można było przeczytać we wstępniaku zdaje się Top Secreta, nie do końca normalnych i do końca nienormalnych ;)

Z Amigą moja przygoda zaczęła się ok. '92-94, ciężko określić dokładnie, taki był ze mnie wtedy szczyl. Przedtem jeszcze zahaczyłem o małe Atari i C128D. Pokochałem stare RPGi, pokochałem przygodówki.

Pochodzę z okolic Olsztyna, gdzie często bywam, obecnie jednak mieszkam i studiuję w Gdyni. Z racji pieskiego studenckiego żywota, nie mam za bardzo możliwości jeżdżenia wszędzie z Amigą, a przeprowadzki są dość częste - na obecnej stancji to nawet nie miałbym gdzie Amigi postawić. Korzystałem więc od czasu do czasu z WinUAE i choć skopiowałem na niego hdd z Amigi to i tak nie to samo. Trafiłem tu przez mojego brata, który 3 lata temu, mając 12 lat raptem, dorwał gdzieś waszego Superfroga by The Company. No i wczoraj poirytowany wariującym kursorem w Settlersach, i brakiem dźwięku w ich dosowej wersji pomyślałem, że może Superfrog nie jest jedyną grą z Windowsowym odpalaczem. Kiedy zobaczyłem Evil's Dooma to zapomniałem o Settlersach. Mam nadzieje, że jest to całkowicie grywalna wersja? Bo nigdy nie trafiłem na taką, którą da się przejść, mieszałem nawet pliki dema i pełnej wersji, żeby zajść trochę dalej, ale nie dane było ukończyć. Muszę przyznać, że jeśli się uda, to była to najbardziej oczekiwana gra RPG w moim życiu :-D

Tak czy owak, ogromna wdzięczność! Już parę osób do was przekonałem, dla których ustawianie coś samemu w WinUAE było wystarczającym powodem, żeby sobie odpuścić. Czekam na Black Crypta, niech starzy pecetowi wyjadacze jeszcze zobaczą czego na ich grzybnej platformie nigdy nie było :mrgreen:

2011-04-11T08:49:49+01:00

Re: Kasztan zabójca urwie ci jujca

Póki co req są zamknięte,obecne exeki są w fazie updejtu do wersji 2.5 ;)
Ale pierónisz,witej u normalnie nienormalnych :mrgreen:

:welcome:

2011-04-11T10:34:02+01:00

Celem TC jest, aby każdy exek miał grywalność conajmniej 99%.

Pisząc grywalność mam na myśli grę wolną od błędów, które uniemożliwiały jej ukończenie.
Gdybyś miał problem z evilsem - wystarczyłoby napisać, że istnieje w exeku problem uniemożliwiający ukończenie gry (koniecznie należy zrobić save "w grze") - jak to szybko sam się nauczyć, ponieważ są dwa sposoby zapisywania ;>

2011-04-11T10:48:54+01:00

O tym, że są dwa sposoby zapisywania wiem oczywiście, korzystam z nich naprzemiennie, grałem już na UAE :-) Natomiast krążące po sieci wersje Evil's Dooma są tak zabugowane, że w końcu się poddałem i przestałem szukać sprawnej, więc raczej nie zakładałem problemu z kodem execa, a samej gry która jest weń zaimplementowana. Oby było ok. Dzięki za pracę, którą w to wkładacie, świetny projekt! :ok1:

2011-04-11T10:52:22+01:00

Zostań z nami nawet jak jest przerwa na reklamy :-E

Co do wersji Evil'a - w exeku siedzi taka z najnowszymi dostępnymi patchami oraz trudno dostępnymi :hee:

2011-04-11T11:37:11+01:00

No powitać...legalnego kasztana. Ale powinno brzmieć inaczej: Kasztan madafaka urwie ci pisaka. :haha: :haha:

2011-04-11T12:10:07+01:00

witaj panie,
milo ze evil's doom jest twoim konikiem ;) sam nie bardzo wiem jak w to sie gra, a co za tym idzie ciezko mi bedzie wytykac bledy.
i w tym momencie pojawiasz sie ty, zapalony fan tytulu, ktory nie podda sie i sprobuje przejsc "naszego" evila. jesli jednak wystapi blad to zamelduj czym predzej, poprzyj odpowiednimi dowodami (savy etc, blablabla) a obecni tu cudotworcy postaraja sie to naprawic co bys uzmyslowil sobie ze jestesmy PRO ;)
peace

2011-04-11T12:15:18+01:00

Witojcie kasztanowy zabujco, schowołech se swoje jujco i bezpiczne je. Nie zrobisz mu nic, nie. :haha:

Do Antka: mam nadzieję że Evil's Doom w EXEkach to ta najostateczniej-ostateczna wersja spatchowana przez fanów, zdaje się 1.9, patrz EAB i UG: http://www.underground-gamer.com/details.php?id=51194

2011-04-11T12:27:39+01:00

Użyta wersja to 1.8 - nie wiem czy jakieś dodatkowe patche fani wkładali :-)

2011-04-11T12:30:54+01:00

Wkładali, nie mogę teraz znaleźć loga z tym co zostało dodane/zmienione ale na UG masz wersje 1.9

2011-04-11T12:36:49+01:00

Widzę, że już targasz Evilka, ale nie widzę wzmianki, że na UG jest wersja 1.9.
Chyba że w readme jest to odnotowane.

2011-04-11T12:37:59+01:00

ooo, czyli jestesmy cyferke w plecy ;) a to moze byc krok milowy w stabilnosci evila, hehe
no antek i reszta, krotka nagana cielesna :porzyci:
czas chyba zaktualizoawac go do ciezkiej cholery, szon, daj namiary na UG ;) bom leń, hehe

2011-04-11T12:40:17+01:00

Patrz post #8 :hee:

2011-04-11T12:42:20+01:00

no widzialem widzialem panie, ale nie bardzo widze gdzie jest napisane ze to jakas nowinka ;) zadnego numeru wersji ani nic. chociaz na mnie musisz brac poprawke bo brakuje mi chromosomu :D

2011-04-11T12:45:53+01:00

Autor tej wrzuty zapomniał dopisać, w poprzednim wrzucie pisało tylko wsadzili do archiwum klucz WHD i musieli reuploadować. Sam własnie szukam loga ze zmian i coś mi słabo idzie...

EDIT: jest też szansa że mi się przewidziało że to wersja 1.9, lol

2011-04-11T12:58:04+01:00

Na jakie dane? :-)

2011-04-11T12:58:48+01:00

?

2011-04-11T13:00:22+01:00

Shoonay wrote:(...)wsadzili do archiwum klucz WHD i musieli reuploadować.

Anthrox wrote:Na jakie dane?

dop. w sensie na kogo klucz zarejestrowany

2011-04-11T13:02:53+01:00

Niewim. Sam tylko odpaliłem gre i nie zaglądałem co siedzie w środku, w komentach ktoś sie burzył.

2011-04-11T13:27:38+01:00

Ja nie jestem pewien czy było coś po 1,8, nie szukałem. Założyłem już wątek dla bugów, na jakieś małe już natrafiłem, ale do ominięcia póki co. No i są to raczej błędy gdy niż samego execa.

Return to Przywitaj się