Chciałbym serdecznie przywitać się na tym wspaniałym forum poświęconym graniu i grom retro. Mam na imię Wojtek i mam 34 lata. W moim życiu wiele rzeczy się zmieniło od czasów, kiedy byłem dzieckiem, ale jedna rzecz pozostała niezmieniona - moja miłość do gier retro.
Kiedy byłem mały, moją największą skarbicą była Amiga 500. To dzięki niej poznałem świat gier w sposób, który zapadł mi w pamięć na zawsze. Pamiętam te długie wieczory spędzone przed monitorem, razem z tatą, próbując zdobyć kolejny poziom w ulubionych grach, zaczynając kolejną potycznę w POLE WALKI czy SCORCHED TANKS. Amiga była dla mnie nie tylko konsolą do gier, ale także oknem do niesamowitych światów pełnych przygód i emocji.
Niestety, w pewnym momencie musiałem pożegnać się z moją ukochaną Amigą, bo dostałem nowocześniejszy komputer. Z dobrego serca oddałem ją koledze, ale teraz, kiedy patrzę wstecz, łezka w oku się kręci od wspomnień. Były to niezapomniane czasy, kiedy razem z tatą odkrywaliśmy nowe gry i wspólnie spędzaliśmy czas.
Powoli rodzi się we mnie chęć zdobycia znowu amigi 500, ale na razie zanim przekonam żonę, że jest to mój must have, staram się grać na pc przez emulatory.
To właśnie tata wprowadził mnie w świat gier, a ta pasja towarzyszy mi do dziś. Wspomnienia z tamtych lat są dla mnie niezwykle cenne, i teraz, kiedy wracam do gier retro, czuję się jakbyśmy razem z tatą przenieśli się z powrotem w czasie.
Jestem bardzo podekscytowany możliwością dzielenia się tu moimi wspomnieniami, doświadczeniami i miłością do gier retro. Mam nadzieję, że poznam tutaj wielu podobnie zakręconych pasjonatów i będziemy mogli razem czerpać radość z powrotu do korzeni w świecie gier.
Dziękuję za przyjęcie mnie w waszym gronie i nie mogę się doczekać rozmów o naszych ulubionych klasykach. Do zobaczenia na forum!
Pozdrawiam,
Wojtek