Polski

Stary nowy

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

it-290 Dzień dobry,

Mam niejasne wrażenie, że już to kiedyś robiłem, bo byłem święcie przekonany, że miałem tutaj konto. No, ale założyłem nowe, bo może coś mi się ubzdurało :-).

Amiga 500 była w domu od 1991 roku przez kilka lat, dopóki nie przesiadłem się na peceta, ale stara miłość nie rdzewieje. Lata spędzone na graniu na Amidze to absolutnie najlepsze moje lata z grami komputerowymi. Nic później nie dawało już takiej radości. Na fali nostalgii nabyłem sobie A500 mini, ostatnio znalazłem w szafie moją starą Amigę 500 (choć myślałem, że ją dawno sprzedałem). Oprócz tego jest TheCompany, emulatory etc.

Ulubione gry ze starych czasów to Kick-Off 2, Lotusy i dziesiątki rpg i strategii, bo to był mój ulubiony gatunek.

pozdrawiam,
Michał
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/stary-nowy-t8252.html
2023-11-05T17:25:41+01:00
Dzień dobry,

Mam niejasne wrażenie, że już to kiedyś robiłem, bo byłem święcie przekonany, że miałem tutaj konto. No, ale założyłem nowe, bo może coś mi się ubzdurało :-).

Amiga 500 była w domu od 1991 roku przez kilka lat, dopóki nie przesiadłem się na peceta, ale stara miłość nie rdzewieje. Lata spędzone na graniu na Amidze to absolutnie najlepsze moje lata z grami komputerowymi. Nic później nie dawało już takiej radości. Na fali nostalgii nabyłem sobie A500 mini, ostatnio znalazłem w szafie moją starą Amigę 500 (choć myślałem, że ją dawno sprzedałem). Oprócz tego jest TheCompany, emulatory etc.

Ulubione gry ze starych czasów to Kick-Off 2, Lotusy i dziesiątki rpg i strategii, bo to był mój ulubiony gatunek.

pozdrawiam,
Michał

2023-11-05T17:33:33+01:00

Re: Stary nowy

it-290 wrote:Mam niejasne wrażenie, że już to kiedyś robiłem

Skleroza nie boli. :haha: Ale jeśli tak było to pewnie mało się udzielałeś na forum i konto zostało skasowane. Witaj ponownie stary/nowy użytkowniku.

2023-11-05T17:34:56+01:00

A to prawie na pewno, bo mało piszę z reguły na forach :-)

2023-11-05T18:28:05+01:00

Jest jakaś informacja przy zakładaniu konta o tym, że np. po roku nieaktywności konto zostaje zablokowane?
Witamy ponownie i miłego grania ;)

2023-11-05T18:46:20+01:00

santa13 wrote:Jest jakaś informacja przy zakładaniu konta o tym, że np. po roku nieaktywności konto zostaje zablokowane?
Witamy ponownie i miłego grania ;)

Nie zwróciłem uwagi :(

2023-11-05T21:54:45+01:00

it-290 wrote:Mam niejasne wrażenie, że już to kiedyś robiłem, bo byłem święcie przekonany, że miałem tutaj konto. No, ale założyłem nowe, bo może coś mi się ubzdurało .

rzadowe-dyrektywy/koszenie-december-2022-t7491.html

it-290.png

System oznaczył Twoje stare konto do usunięcia z powodu zbyt niskiej aktywności.
Prawdopodobnie przez bardzo długi czas nie logowałeś się na konto / nie zareagowałeś na kilkukrotną prośbę o zalogowanie się na konto, jeżeli nadal chciałeś je zachować. Po około 90 dniach konto zostało usunięte.

Postaraj się wykazywać większą aktywnością i reagować na wiadomości systemowe od Firmy :)

2023-11-06T02:19:48+01:00

x:hi

2023-11-18T23:59:58+01:00

it-290 wrote:Ulubione gry ze starych czasów to Kick-Off 2, Lotusy i dziesiątki rpg i strategii, bo to był mój ulubiony gatunek.

Witam Cię Michale :) gratuluję ulubionego i najlepszego gatunku gier :haha: które strategie i rpg najbardziej zapadły Ci w pamięć? a może masz tytuły w które pogrywasz do dziś? albo grę którą chciałbyś aktualnie rozpracować? :)

2023-11-19T09:04:04+01:00

Hubert wrote:Witam Cię Michale :) gratuluję ulubionego i najlepszego gatunku gier :haha: które strategie i rpg najbardziej zapadły Ci w pamięć? a może masz tytuły w które pogrywasz do dziś? albo grę którą chciałbyś aktualnie rozpracować? :)

Jak to mówią 'too many to mention' :-). A tak na szybko pamięci to kilkanaście razy skończone wszystkie rpg z GoldBox'a, Civilization I i setki godzin, takie perełki jak Fate: Gates of Dawn (nigdy nie skończone i to jest gra, którą mam zamiar sobie pogrywać regularnie), Perihelion, Celtic Legends, Mega lo Mania i Dune 2 (jedyne 2 rtsy w życiu, w które grałem, bo gatunku nie cierpię, ale te dwie gry były wtedy świeże i doskonałe), Populos i wiele innych :-)

2023-11-19T16:12:12+01:00

A wiesz, że u nas Mega Lo Mania ma trainer na ludziki... :mysli: Nie ubywa ich...

2023-11-19T16:25:09+01:00

Elmek13 wrote:A wiesz, że u nas Mega Lo Mania ma trainer na ludziki... :mysli: Nie ubywa ich...

no, ale tak to się nie powinno grać; jakoś jak grałem kiedyś w jakąś grę z cheatami, to mi się szybko nudziła :-)

2023-11-19T17:44:26+01:00

Też staram się grać bez trainerów bo psują zabawę z rozgrywki, ostatnio SWIV, Silkworm, Deluxe Galaga Warblade bez trainera się bawiłem i naprawdę można się tym nieźle nacieszyć. :)

2023-11-19T19:59:16+01:00

Dzień dobry 🤪

Jak raz na miesiąc zagladniesz to może Spambot. Bedzie hojny, ale wolelibyśmy więcej ludzików aktywnych 🤪

2023-11-20T19:17:50+01:00

it-290 wrote:Jak to mówią 'too many to mention' . A tak na szybko pamięci to kilkanaście razy skończone wszystkie rpg z GoldBox'a, Civilization I i setki godzin, takie perełki jak Fate: Gates of Dawn (nigdy nie skończone i to jest gra, którą mam zamiar sobie pogrywać regularnie), Perihelion, Celtic Legends, Mega lo Mania i Dune 2 (jedyne 2 rtsy w życiu, w które grałem, bo gatunku nie cierpię, ale te dwie gry były wtedy świeże i doskonałe), Populos i wiele innych

Piękna lista :) Twoja perełka Fate: Gates of Dawn jakoś kompletnie mnie ominęła, więc powoli nadrabiam tytuł :haha:
Począwszy od review na yt :)

2023-11-21T08:30:55+01:00

Hubert wrote:Piękna lista :) Twoja perełka Fate: Gates of Dawn jakoś kompletnie mnie ominęła, więc powoli nadrabiam tytuł :haha:
Począwszy od review na yt :)

Przygotuj się na kilka(naście) miesięcy intensywnej gry lub kilka lat na spokojnie. Nie wiem w jaki sposób udało się to umieścić inicjalnie na 2 dyskietkach (oryginał; ja miałem kopię na 3 dyskach) - świat jest ogromny jak na możliwości Amigi :-).

Początek jest dość trudny, bo jedną postacią trzeba przetrwać po pierwsze znalezienie ekwipunku w okolicy, gdzie gra się zaczyna, po drugie dojście do najbliższego miasta.

2023-11-21T09:07:03+01:00

W Twoim spisie gier wymieniłeś moją ulubioną amigową strategię - Celtic Legends. :)
Porobiłem sobie savy do wszystkich map z tej gry i czasem odpalam co ciekawsze z nich.

2023-11-24T11:30:51+01:00

it-290 wrote:Przygotuj się na kilka(naście) miesięcy intensywnej gry lub kilka lat na spokojnie. Nie wiem w jaki sposób udało się to umieścić inicjalnie na 2 dyskietkach (oryginał; ja miałem kopię na 3 dyskach) - świat jest ogromny jak na możliwości Amigi .

Początek jest dość trudny, bo jedną postacią trzeba przetrwać po pierwsze znalezienie ekwipunku w okolicy, gdzie gra się zaczyna, po drugie dojście do najbliższego miasta.

dzieki wielkie za tipsy :)

@Sethurial to moze jakis poradnik do Celtic Legends? ;> :tak: albo calak jakby dalo rade? ;]

2023-11-24T12:12:21+01:00

Hubert wrote:@Sethurial to moze jakis poradnik do Celtic Legends?

Już napisany: :)

post90590.html?hilit=poradnik#p90590

2023-11-24T13:53:45+01:00

faktycznie, ja juz gdzies to widzialem :haha: no to teraz gameplay :) :tak:

Return to Przywitaj się