Polski

Witam Serdecznie,

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

Krasa89 Witam Serdecznie wszystkich wiernych fanów amigi ;)

Mam na imię Karol i pochodzę z Rzeszowa. Obecnie mam 33 lata i do dziś pamiętam, jak miałem zaledwie pare lat, kiedy ojciec przyniósł do domu pierwszy "komputer" tzn. amigę :) To były piękne czasy dyskietek i giełd komputerowych :)

Bardzo się ucieszyłem, kiedy dowiedziałem się, że "ktoś" (przepraszam za wyrażenie) po ponad 20 latach zdecydował się na odświeżenie tych kultowych gier na PC. Radości nie umniejszył fakt, że to właśnie nasi rodacy podjęli się tego wyzwania, za co stokrotne dzięki chłopaki. Kawał świetnej roboty, naprawdę.

Tak na marginesie, gry na amigę pokazały, że kiedyś nie trzeba było wysokiej rozdzielczości, super komputerów, pięknej grafiki, żeby się świetnie bawić. Wystarczyły monitor, klawiatura, mysz, no i oczywiście dyskietka z grą. I ten niezapomniany "niebieski ekran", który niejednokrotnie wskutek błędu wyskakiwał na monitorze.

Przyznam Wam szczerze, że jedną z moich ulubionych gier z dzieciństwa była James Pound: Robocod, i North & South, w którą jak pamiętam do dziś, prawie całą rodziną graliśmy na zmianę, z uwagi, że była to gra również na dwie osoby. No i te czasy Joysticka :)

Raz jeszcze bardzo Wam dziękuję za Wasz wkład w ten projekt, ciesze się, że Polacy się tego podjęli. Nie na darmo mówi się że Polak potrafi :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i mam nadzieję, że przynajmniej od czasu do czasu będę się tu udzielał :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/witam-serdecznie-t8157.html
2023-09-17T16:50:03+01:00
Witam Serdecznie wszystkich wiernych fanów amigi ;)

Mam na imię Karol i pochodzę z Rzeszowa. Obecnie mam 33 lata i do dziś pamiętam, jak miałem zaledwie pare lat, kiedy ojciec przyniósł do domu pierwszy "komputer" tzn. amigę :) To były piękne czasy dyskietek i giełd komputerowych :)

Bardzo się ucieszyłem, kiedy dowiedziałem się, że "ktoś" (przepraszam za wyrażenie) po ponad 20 latach zdecydował się na odświeżenie tych kultowych gier na PC. Radości nie umniejszył fakt, że to właśnie nasi rodacy podjęli się tego wyzwania, za co stokrotne dzięki chłopaki. Kawał świetnej roboty, naprawdę.

Tak na marginesie, gry na amigę pokazały, że kiedyś nie trzeba było wysokiej rozdzielczości, super komputerów, pięknej grafiki, żeby się świetnie bawić. Wystarczyły monitor, klawiatura, mysz, no i oczywiście dyskietka z grą. I ten niezapomniany "niebieski ekran", który niejednokrotnie wskutek błędu wyskakiwał na monitorze.

Przyznam Wam szczerze, że jedną z moich ulubionych gier z dzieciństwa była James Pound: Robocod, i North & South, w którą jak pamiętam do dziś, prawie całą rodziną graliśmy na zmianę, z uwagi, że była to gra również na dwie osoby. No i te czasy Joysticka :)

Raz jeszcze bardzo Wam dziękuję za Wasz wkład w ten projekt, ciesze się, że Polacy się tego podjęli. Nie na darmo mówi się że Polak potrafi :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i mam nadzieję, że przynajmniej od czasu do czasu będę się tu udzielał :)

2023-09-17T17:25:57+01:00

Re: Witam Serdecznie,

Witaj, wszystkie pliki EXE gier admigowych przygotował i dodał na stronę Anthrox - Administrator. :)

Kilka osób głosowało niedawno na dodanie na stronę gry James Pond 2 CodeName RoboCod (wraz z 1 i 3 częścią w jednym exeku).

Udało jej się zająć 1 miejsce w II Edycji konkursu EXE REQ polegającego na dodaniu 3 gier z największa liczba głosów na stronę.

Obecnie trwa 4 edycja głosowania:
wydarzenia/exe-req-czwarta-edycja-programu-dyskusja-t8108.html

Exek z grą James Pond 2 ma unikalną łatkę - ratującą z glitcha w galaretkowym levelu, nie ma takiej gdziekolwiek indziej :tak:

Co do North & South, to jedna z moich ulubionych gierek - bawiłem się ostatnio w jej ukończenie w 3 minuty:

W co jeszcze lubiłeś grać, udało Ci się ukończyć kiedyś Jamesa Ponda 2? :)

2023-09-17T19:59:10+01:00

Amiga ciągle żyje, nie tylko w naszych sercach, ale dalej produkowane są sprzęty. Może niekoniecznie wyglądająca i kompatybilne z dyskietkowymi pierwowzorami, ale jednak ;) Amigę znam od 1992 roku kiedy to brat przytargał do domu Amigę 500, od tamtej pory miłość do tego sprzętu nigdy we mnie nie umarła ;) Tylko o nią może być moja żona zazdrosna :lol2: Pozdrawiam serdecznie ;)

2023-09-18T13:30:14+01:00

Witaj na forum.

Santa to ty masz żonę? :haha: :haha:

2023-09-19T08:32:32+01:00

Cześć Karol !!! Życzymy aktywności na forum !!!

2023-09-19T11:33:53+01:00

Ptakus94 wrote:Cześć Karol !!! Życzymy aktywności na forum !!!

Właśnie z tą aktywnością to troszkę krucho ostatnio, ludzie przychodzą, opowiadają o swoich ulubionych grach, a potem jak je dostają to znikają. :hmm:

2023-09-19T12:06:36+01:00

Wybaczcie że zostałem ?

2023-09-20T20:33:52+01:00

Witam serdecznie również. :)

Return to Przywitaj się