Polski

Witam Szanownych!

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

naczelny1 Cowabunga!

Na forum trafiłem po odkryciu na Chomikuju.pl exekowych konwersji amisiowych gier. Nie wiedziałem, że istnieją takowe. :) Dotąd męczyłem się emulatorami, ale za dużo z tym babrania.

Byłem posiadaczem A500, A500+, A600 oraz A1200. Do tej ostatniej ojciec mój dokupił twardy dysk wraz ze sterownikiem sprzętowym, za pieniądze ze sprzedaży samochodu. :) 40MB. Szaleństwo. :)
Z tych sprzętów nic się nie ostało, jako że były one sukcesywnie wymieniane za dopłatą, czego finalnym punktem była wymiana na komputer klasy PC, zwany "ajbijemem". :)
Peryferia (joysticki, joypady, pierdoły) poszły w którymś momencie wraz z pudłem dyskietek do śmietnika.
Bardzo tego żałuję, na swoją obronę mam tylko to, że wtedy nie odczuwałem w ogóle "wagi" tych przedmiotów, i traktowałem je jako rupiecie, a nie antyki. :(

Przed amigą spędziłem dzieciństwo. Z racji, że gry były wtedy trudne, a szczytowym osiągnięciem w dziedzinie śledzenia postępów gracza były kody do leveli, przy jednej gierce spędzało się tygodnie. Z tego powodu do dziś jestem w stanie zanucić sporo muzyczek z tamtejszych gier, czego nie mogę zadną miarą powiedzieć o współczesnych produkcjach, niezależnie od platformy. :)

Tak, czy inaczej - ogromne podziękowania dla The Company. Przez najbliższych pare dni codziennie będę miał dzięki Wam urodziny. :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/witam-szanownych-t2563.html
2013-03-24T21:22:50+01:00
Cowabunga!

Na forum trafiłem po odkryciu na Chomikuju.pl exekowych konwersji amisiowych gier. Nie wiedziałem, że istnieją takowe. :) Dotąd męczyłem się emulatorami, ale za dużo z tym babrania.

Byłem posiadaczem A500, A500+, A600 oraz A1200. Do tej ostatniej ojciec mój dokupił twardy dysk wraz ze sterownikiem sprzętowym, za pieniądze ze sprzedaży samochodu. :) 40MB. Szaleństwo. :)
Z tych sprzętów nic się nie ostało, jako że były one sukcesywnie wymieniane za dopłatą, czego finalnym punktem była wymiana na komputer klasy PC, zwany "ajbijemem". :)
Peryferia (joysticki, joypady, pierdoły) poszły w którymś momencie wraz z pudłem dyskietek do śmietnika.
Bardzo tego żałuję, na swoją obronę mam tylko to, że wtedy nie odczuwałem w ogóle "wagi" tych przedmiotów, i traktowałem je jako rupiecie, a nie antyki. :(

Przed amigą spędziłem dzieciństwo. Z racji, że gry były wtedy trudne, a szczytowym osiągnięciem w dziedzinie śledzenia postępów gracza były kody do leveli, przy jednej gierce spędzało się tygodnie. Z tego powodu do dziś jestem w stanie zanucić sporo muzyczek z tamtejszych gier, czego nie mogę zadną miarą powiedzieć o współczesnych produkcjach, niezależnie od platformy. :)

Tak, czy inaczej - ogromne podziękowania dla The Company. Przez najbliższych pare dni codziennie będę miał dzięki Wam urodziny. :)

2013-03-24T22:40:35+01:00

Re: Witam Szanownych!

Historia bardzo ciekawa, miło mi Cię powitać jako pierwszy :tuptup1:

2013-03-25T09:40:00+01:00

Witaj na forum. Antek wita cię jako pierwszy, ale moje zdanie w tym dziale jest zawsze pierwsze mimo tego, że piszę drugi. Skoro będziesz miał urodziny to wypij zdrowie całego forum i twojego dowódcy (czyli mnie). :mrgreen:

2013-03-25T12:30:47+01:00

Wypite. :)

Przez Was mam przejechane w domu, narzeczona wróciła wczoraj wieczorem z pracy i wydzierała sie na mnie, że nic nie zrobione, pranie nie wyjęte, naczynia brudne w zlewie, kuweta zasrana, podłoga się lepi, a ja siedzę i gram, i jeszcze każę jej patrzeć jakie superanckie gierki mam. :roll:

Jak dzisiaj wróci, to coś czuję, że będzie podobnie, bo właśnie znalazłem Heimdall2 i Chuck Rock. :mrgreen:

[OT] Tak jeszcze na dzień dobry, proszę, żeby załoga przysięgła na coś istotnego, że wszystkie alarmy, jakie wznieca mi avast! to false-positives.

[Elmek] Nie przejmuj się po tygodniu się przyzwyczai... :-P

2013-03-25T14:19:01+01:00

naczelny1 wrote:[OT] Tak jeszcze na dzień dobry, proszę, żeby załoga przysięgła na coś istotnego, że wszystkie alarmy, jakie wznieca mi avast! to false-positives.

techniczne/wirusy-adware-exe-kach-oficjalne-wyt-umaczenie-t2350.html
Przysięgamy z naciskiem, że dotyczy to exeków z naszej strony albo tych, których suma MD5 się zgadza z tą podaną na "plandece".
Obiecujemy poprawę - od września ub.r. pracujemy nad tym, aby zminimalizować false-positive oraz inne udogodnienia jak porównywanie sum md5 (oczywiście bez problemu można z tego zrezygnować)

2013-03-25T19:54:09+01:00

witaj :)
:welcome:

2013-03-25T20:45:50+01:00

naczelny1 wrote:Wypite. :)

Przez Was mam przejechane w domu, narzeczona wróciła wczoraj wieczorem z pracy i wydzierała sie na mnie, że nic nie zrobione, pranie nie wyjęte, naczynia brudne w zlewie, kuweta zasrana, podłoga się lepi, a ja siedzę i gram, i jeszcze każę jej patrzeć jakie superanckie gierki mam. :roll:

Jak dzisiaj wróci, to coś czuję, że będzie podobnie, bo właśnie znalazłem Heimdall2 i Chuck Rock. :mrgreen:

He he he. Przypomina mi się wyprawa na forum Super Expressu (Albo faktu - nie pamiętam już ) :-E

Mimo wszystko witaj na forum. :D

:welcome:

2013-03-28T15:18:25+01:00

Zapóźnione bry. :mrgreen:

Return to Przywitaj się