Polski

Witam

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

bigbadcompany Witam Wszystkich,

troszkę późno bo dopiero dziś wszedłem na stronkę the company. Jestem naprawdę miło zaskoczony. Wszystko zaczęło się od dzisiejszych (raczej wczorajszych spoglądając na zegarek) poszukiwań stardusta z racji tego, że nie posiadam PS3 żeby pograć sobie w jakąś kontynuację postanowiłem znaleźć coś na winuae ale wykonywanie configów pod gry które mnie interesują już mnie tak nie bawi jak kiedyś dlatego szybko mi się znudziło. W tym czasie wpadłem na stronkę na której widzę exeki i na piecyku mogłem sobie pograć wreszcie w stardusta :)

Jeśli jest jakaś sposobność by pomóc w testach lub jeśli macie zamiar napisać jakąś nową grę to mogę pomóc z miłą chęcią. Deklarowałem się w kilku projektach na ppa ale programistów przerosła kwestia i w rezultacie (bez możliwości podglądu tego co zostało już zrobione) ludzie zrezygnowali. Bawiłem się pixel artem.

Na dzień dzisiejszy nie mam już Amigi. Jeśli mogę pomóc robiąc coś na piececie to dajcie znać! :)

P.s. Pamiętajcie motto paradoxa "mess with the best die like the rest" :)
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/witam-t1029.html
2011-03-31T23:52:45+01:00
Witam Wszystkich,

troszkę późno bo dopiero dziś wszedłem na stronkę the company. Jestem naprawdę miło zaskoczony. Wszystko zaczęło się od dzisiejszych (raczej wczorajszych spoglądając na zegarek) poszukiwań stardusta z racji tego, że nie posiadam PS3 żeby pograć sobie w jakąś kontynuację postanowiłem znaleźć coś na winuae ale wykonywanie configów pod gry które mnie interesują już mnie tak nie bawi jak kiedyś dlatego szybko mi się znudziło. W tym czasie wpadłem na stronkę na której widzę exeki i na piecyku mogłem sobie pograć wreszcie w stardusta :)

Jeśli jest jakaś sposobność by pomóc w testach lub jeśli macie zamiar napisać jakąś nową grę to mogę pomóc z miłą chęcią. Deklarowałem się w kilku projektach na ppa ale programistów przerosła kwestia i w rezultacie (bez możliwości podglądu tego co zostało już zrobione) ludzie zrezygnowali. Bawiłem się pixel artem.

Na dzień dzisiejszy nie mam już Amigi. Jeśli mogę pomóc robiąc coś na piececie to dajcie znać! :)

P.s. Pamiętajcie motto paradoxa "mess with the best die like the rest" :)

2011-04-01T00:16:16+01:00

Re: Witam

W sumie musiałbyś mieć dobre wtyki scenowe, aby TC bez proszenia dostało własne cracktro. RSE poprosiłem i już trwa to 2-3 miesiące jak "zrobimy, zrobimy" ;>
W inny sposób również możesz pomóc zostając beta-testerem i wytykając błędy/sugerując jakieś poprawki :)
Trzecia to pisanie slave, co pewnie nie potrafisz ]:->

2011-04-01T00:37:50+01:00

Hmmm, szczerze to jestem otwarty na wszelkie sugestie związanymi z jakąkolwiek działalnością w tym kierunku chcę po prostu mieć wkład w scenę która towarzyszyła mi przez lata a teraz gdy jest już u schyłku pamiętać o niej i próbować podnieść ją z gruzów. Tyle lat spędzonych przy amidze odbiło się na tyle w mojej psychice, że chciałbym po prostu pomóc. Jeśli moje pytanie nie będzie zbyt śmieszne to odpowiedz mi na nie proszę. Czy do pisania slave są jakieś tutki jakiś materiał który mógłby mi w tym pomóc ? Bo szczerze z tym zagadnieniem spotykałem się już kilka razy ale nikt nie potrafił mi pomóc w tym temacie. Jakaś wiedza związana z Amosem czy co ? :)

2011-04-01T00:41:06+01:00

Assembler - zerknij na WHDLoad.de - niektóre slave mają w paczce source :)
Jest kilka Polaków aktywnie działających ( :hee: ) jak np. Asman

2011-04-01T00:45:25+01:00

Poza tym jestem właścicielem domeny amiga base na której chciałem umieścić swoje amigowe zbiory (rozumiem, że jesteś ważniejszą osobą na tym forum) zatem jeśli chciałbyś nawiązać współpracę na bazie wymiany reklamy (to później jak zrobię serwis) bądź zamieszczenia backupu plików na moim koncie możemy się spokojnie dogadać. :)

Rozumiem, że tam znajdę namiary na "naszych" i co jak co ale najlepiej kontaktować się z Asmanem :)
Przyjąłem do wiadomości. :-E

2011-04-01T00:47:13+01:00

Mogę Ci hosting zaoferować :-E
Asmana odradzam - "nie ma czasu" :hee:

Jak umiesz angielski/francuski - napisz do Psygore

2011-04-01T00:52:07+01:00

Hehe nie hosting mam i sobie sam opłacam ale dzięki :)
No angielski of course ale mój francuski zamyka się w kilku słowach typu "woda", "chleb", "spać" nie sądzę żebym za ich pomocą się z nim dogadał ]:->

A jako tester to do kogo się zgłosić komuś z Was komunikować czy też z nimi bezpośrednio ?

2011-04-01T00:54:33+01:00

My jesteśmy od WHDLoad na razie odcięci - nie próbowaliśmy nawiązać bezpośredniej współpracy.
Zainteresowani wiedzą dlaczego.

Do naszych BetaTestów - napisz do Pancia albo Rokiego.

2011-04-01T00:59:00+01:00

Bardzo szybko się domyśliłem czemu :)
Ok to odezwę się za jakiś czas w godzinach mniej nocnych :)

Dzięki za powitanie i wyjaśnienie kilku spraw. Do zobaczenia w innych tematach :)

2011-04-01T01:03:38+01:00

Jeżeli byłbyś chętny,i miałbyś ochote testować KAŻDĄ grę,i byłbys w miarę dyspozycyjny - czemu nie ?
Tym bardziej że przydała by się dodatkowa para rąk i oczu ;)
BTW,witej u nos :D

:welcome:

2011-04-01T01:17:17+01:00

Jak najbardziej się piszę. Tylko mnie poinstruuj co mam zrobić skoro już przedstawiciela grupy testerów spotkałem w tym temacie. Widzę, że na forum jest dział dla testerów. Nadacie uprawnienia dla mnie i tam znajdę odpowiedzi na moje pytania, tak ?

2011-04-01T01:21:08+01:00

Owszem,jest napisane pewne kompendium wiedzy dla testerów,tam znajdziesz odpowiedzi oraz sposoby informowania o błędach ;) Także jeśli reflektujesz,jestem za tym abyś się dostał na próbę jako BeTa :)

2011-04-01T01:24:20+01:00

Twój wniosek zostanie na pewno pozytywnie rozpatrzony, ale jednak ledwo co się pojawiłeś - chociaż pospamuj sobie, a jak chęci i morale Ci nie spadną - dodać na test można.
Już paru Beta niestety musieliśmy usunąć, bo nawet jednego exeka im się nie chciało testować "bo to nie ich ulubiony".

2011-04-01T01:35:32+01:00

Jestem za. Lepiej na początku być królikiem doświadczalnym niż później miałoby się okazać, że nie podołam kwestii. Także let it be i czyńcie swoją powinność. Bo teraz to chyba pozostaje mi tylko czekać na dalsze instrukcje :)

No zacząłem właśnie działać jako spamiarka :D
Tak poza tym oto jedna z moich prac

Image

Kolorystyka troszkę wyuzdana niczym pończoszki teściowej w dni świąteczne ale taką wersję (można by rzec wersję beta) wzięli na ppa jak tylko zobaczyli :)

Jakby były jeszcze jakieś inne zadania to średnio zaawansowany programista php i sql się kłania :)
Czemu nie napiszę, że zaawansowany albo ociekającym zajebistością ? Bo po prostu tak nie jest :)
Tatuś powtarzał zawsze mierz siły na zamiary.

2011-04-01T01:46:08+01:00

Bóg Amigowców istnieje *.*
Anthrox przyciąga esiala do siebie: patrz cycu!

2011-04-01T01:54:40+01:00

Mam nadzieję, że troszkę zaplusowałem hehe :)

2011-04-01T01:57:11+01:00

roki76 być pod dużym wrażeniem :-|

Na przyszłość jak chcesz dodawać obrazki używaj znacznika [img] ;)

2011-04-01T02:07:05+01:00

Okie dokie po prostu nie wiedziałem, że w layu forum ładnie ucina obrazek (tudzież chowa go) bez rozjeżdżania tabeli. Dlatego podałem link. Teraz będę wiedział żeby imgować :)

2011-04-01T03:02:36+01:00

TC nie znosi fuszerek :tak:

2011-04-01T03:28:35+01:00

Lookam sobie na exeki rzuciłem się na takie z którymi miałem już wcześniej kontakt na amisi. Napalm i Evil's Doom z tego co widzę to Napalm w ogóle się nie uruchamia (można rip postawić po cracktro) a Evil's Doom ma jakieś problemy z wyświetlaniem dalszych grafik jakby ten hi-res zarzynał się (obraz non-stop skacze jak szalony) szczerze to nawet nie widziałem kursora myszy w postaci łapki. Moje odczucie jest takie jakby nastąpiła kompletna zwieszka mimo grającej w tle muzyki. Nie wiem czy to miejsce na takie uwagi bo i tak za kilka dni temat stąd wyparuje.

P.s. A Wy to w ogóle spać nie chodzicie ? :D

Return to Przywitaj się