chrumcio wrote:Kolejny wpada bez flachy

Już się poprawiam

Jak was odnalazłem? Szukałem sposobu na przyjemne granie na PC w tytuły z amigi. Gdy dowiedziałem się o thecompany jako projekcie 1 exek = mega radocha z opdalania gier to zdecydowałem się sprawdzić jak to się ma. I tutaj bardzo dużo radości sprawiły mi pierwsze exeki, które w porównaniu z odpalaniem w emulatorze, okazały się praktycznie bezobsługowe. Ściągałem na potęgę gry w które miałem okazji grać na mojej Amidze 500 z rozszerzeniem do 1mb. Przypomniały mi się czasy gdy z kolegą kłóciłem się, że jego PC ssie, bo Amigowy Mortal Kombat 2 jest lepszy.

No coś cudownego. Poźniej miałem przerwę i moje konto zostało skasowane? W międzyczasie okzało się, że przesiadka na Windows 8.1 64 bit jest bolesna, bo wiele exeków przestało mi się odpalać. Wcześniej grałem na XP. Postanowiłem, że założę konto powtórnie i poza ściąganiem fenomentalnych gier, przywitam się jak człowiek i może wsiąknę w forum. Szczerze? Brakuje mi klimatu dawnych lat. Gdzie to odpalanie gier na Amidze, C64, PC czy jakimkolwiek innym sprzęcie było przyżyciem na mierę podróży w kosmos.

Nadal jestem graczem i gram w nowe tytuły już na PC. Niemniej nie gardzę starociami, które znałem lub poznaję ze starych maszyn. Amiga była w moim przekonaniu sprzętem wyjątkowym i miała wyjątkowych ludzi wokół siebie. Jestem przekonany, że na tym forum jest wielu wspaniałych ludzi i cieszę się, że założenie powtórne konta przyczyniło się do tego, że mogę do was zagadać. Pozdrawiam
![;] ;]](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/krzywy.gif)