Polski

Witam!

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

kuki200 :-)
Na samym początku tego postu chciałbym przywitać wszystkich.

Jestem starym Fanem Amigi (rocznik 1980) i pamiętam czasy kiedy na osiedlu była walka PC vs AMIGA. Pamiętam równierz jak chłopaczki w podobnym do mojego wieku, biegali z pudełkami dyskietek :-) lub joystickami pod pachą... to były piękne czasy. Pamiętam pierwszy numer "Gamblera" i niezapomniane " Secret Service" lub "Top Secret" ;-(
Szkoda że te czasy odeszły tak szybko, ale niestety mamy szanse żyć w czasach największego rozwoju technologicznego i dobrze się czuje pamiętając czasy Commodore c-64 i kaset ;) później moją amige 600 z dokupionym 1 mb ramu :-) no i w końcu amige 1200 która długo mi służyła:) Gry które były na tych fantastycznych spzętach biły i co poniektóre (np: Flashback) biją do dziś wielkie produkcje za miliony $. Gry te miały dusze, to coś o czym już dawno zapomniano w branży gier. Nie wspomnę już o scenie amigowej(obrazki Lazura), demkach (przyjaciele stefana B) i modułach... ;-( Dzięki the Company wspomnienia wróciły. Dzięki wielkie że jesteście, a jako że jestem graczem muszę się przyznać że w dniu kiedy dowiedziałem się o waszej stronie, i wpadłem w zachwyt to w tym samym dniu moja konsola Ps3 umarła na YLOD, czy to zbieg okoliczności czy jakiś sabotaż nie wiem :-) Coś czuje ze maczaliście w tym wasze macki ;)
Witam wszystkich i pozdrawiam KUKI200
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/witam-t775.html
2010-12-07T16:07:23+01:00

witam !!!

:-)
Na samym początku tego postu chciałbym przywitać wszystkich.

Jestem starym Fanem Amigi (rocznik 1980) i pamiętam czasy kiedy na osiedlu była walka PC vs AMIGA. Pamiętam równierz jak chłopaczki w podobnym do mojego wieku, biegali z pudełkami dyskietek :-) lub joystickami pod pachą... to były piękne czasy. Pamiętam pierwszy numer "Gamblera" i niezapomniane " Secret Service" lub "Top Secret" ;-(
Szkoda że te czasy odeszły tak szybko, ale niestety mamy szanse żyć w czasach największego rozwoju technologicznego i dobrze się czuje pamiętając czasy Commodore c-64 i kaset ;) później moją amige 600 z dokupionym 1 mb ramu :-) no i w końcu amige 1200 która długo mi służyła:) Gry które były na tych fantastycznych spzętach biły i co poniektóre (np: Flashback) biją do dziś wielkie produkcje za miliony $. Gry te miały dusze, to coś o czym już dawno zapomniano w branży gier. Nie wspomnę już o scenie amigowej(obrazki Lazura), demkach (przyjaciele stefana B) i modułach... ;-( Dzięki the Company wspomnienia wróciły. Dzięki wielkie że jesteście, a jako że jestem graczem muszę się przyznać że w dniu kiedy dowiedziałem się o waszej stronie, i wpadłem w zachwyt to w tym samym dniu moja konsola Ps3 umarła na YLOD, czy to zbieg okoliczności czy jakiś sabotaż nie wiem :-) Coś czuje ze maczaliście w tym wasze macki ;)
Witam wszystkich i pozdrawiam KUKI200

2010-12-07T18:13:06+01:00

Re: witam !!!

Witaj na pokładzie, :D

:welcome:

2010-12-07T18:35:41+01:00

kuki200 wrote:Na samym początku tego postu chciałbym przywitać wszystkich.
Cześć, witoj u nos! :)

kuki200 wrote:Pamiętam pierwszy numer "Gamblera" i niezapomniane " Secret Service" lub "Top Secret" ;-(
Wpadnij na retroreaders.makii.pl jeśli sobie je chcesz jeszcze raz poczytać ;)

kuki200 wrote:w tym samym dniu moja konsola Ps3 umarła na YLOD, czy to zbieg okoliczności czy jakiś sabotaż nie wiem :-) Coś czuje ze maczaliście w tym wasze macki ;)
Ten EMP blast poszedł w świat przypadkiem, ja tylko hackowałem mój multiplayer adapter lutując mu przejściówkę do Atari, ale nie mów nikomu... :niepowiem:

2010-12-07T19:33:37+01:00

Dobry,witej u nos.Rozgość się,lampki potrzaskej u góry (terozki fajnie je słychać :-E ) ,pokryklej co nieco (Dział humor rulz :haha: ).

A co do YLOD to chyba nie Ty Shoonay tylko pewnikiym nosz gość za mocno zaszrojbowoł w magnecie od c64 i ps3 sie popsuła bo sie wystrachała... :mrgreen:

:welcome:

2010-12-08T08:32:48+01:00

Witaj Ciepło. Gambler, Top Secret oraz inne do tej pory "leżakują" u mnie na półce. Fajnie, że do nas wpadłeś na dłużej. Nie możesz już żebrać o gry (EXE) Antek zablokował REQ. ;-(

Ps. A Świat Gier Komputerowych pamiętasz :mysli:

2010-12-08T15:08:26+01:00

Oj pamiętam pamiętam "ŚGK" "Commodore & Amiga" i oczywiście "Amiga" w której był swego czasu opisany ZIN którego z kumplami składaliśmy:-) Był to malutki artykuł ale byliśmy dumni :amen: widzę że tu moi sąsiedzi z regionu bo piszą po naszymu czyli po śląsku :-) pozdrawiam

2010-12-08T15:13:38+01:00

Jeeee Ślónzok,czamuś nic nie napisoł po ślónsku ? :-E

2010-12-08T15:16:12+01:00

kuki200 wrote:"Amiga" w której był swego czasu opisany ZIN którego z kumplami składaliśmy:-)
Jaki? Bo jesli coś unikatowego i niema tego jeszcze na http://www.fatmagnus.ppa.pl/ mógłbyś pomóc w znalezienieniu chłopakom, robią fajną stronkę poświęconą magom dyskowym.
kuki200 wrote:widzę że tu moi sąsiedzi z regionu bo piszą po naszymu czyli po śląsku :-)
He, wiadómo, ślónskie amigowce rzóndzóm! :-D
http://www.paubase.ppa.pl/mapa.php

2010-12-08T15:25:55+01:00

A skónd do nos przibywosz jak by sie szło dowiedzieć ? ;)

2010-12-08T16:16:19+01:00

chopy jo jest z okolic Tychow a moje łokno bije prosto na gruba dokladnie na PIASTA. Taki nosz mały manhatan... Co do tego ZiN-a to był to "Sopel"
ech jo wom godom czuja sie tu prawie jak w doma :haha:
Musza pitac bo mi bajtel beczy :-)
Pozdrawiom wszystkich :-D

2010-12-08T16:30:29+01:00

kuki200 wrote: moje łokno bije prosto na gruba dokladnie na PIASTA.
Nu, teraz to pewno raczyj bije jyno w mlycznóm otchłań nicości :-E
http://www.cieszyn.pl/_kamera/

Masz może na HD czy dyskietkach ten mag i dałbyś rade go wrzucić? Bo na tej stronie nie widze tego a można by dodać ;)

2010-12-08T17:35:54+01:00

Poszukam w czeluściach mych wielkich lochów w których do dziś jęczy niejaki krzysio kubeczko :-) no będę musiał pogrzebać może się uda :-)

2010-12-08T17:39:31+01:00

To u Ciebie w lochu zamknięty z Atari kompletnie ześwirował na jego punkcie? ;)
No ładnie, a całe dzieciństwo tysiące czytelników Top Secret się głowiło skąd on się wziął i czy on tak na serio... ale jaja były na 102! :haha:

2010-12-08T17:41:53+01:00

Witóm swojaka kuki200 :-E rosnymy w siła,widza :D
A co do KK, to biedak już nie ma jak jęczeć ;-(

2010-12-08T19:53:18+01:00

Czyli wiadomo już że pierwszy oficjalny zlot TC musi być tam gdzie jest najliczniejsza grupa amigowych wymiataczy. :mrgreen:

2010-12-08T20:08:02+01:00

Pytanie tylko kiedy i gdzie i ew u kogo !
Ja jestem za ;)

2010-12-08T21:15:12+01:00

W Łodzi. :mysli: ]:-> :roll: ;> :mrgreen: :tuptup1:

2010-12-08T21:18:14+01:00

Możemy, słyszałem że w barze "W Łodzi" w Katowicach robią świetne filety z makreli.

2010-12-09T15:16:43+01:00

Re: Witam!

w Łodzi nie za bardzo bo możemy popłynąć :haha: no oczywiście jeśli też będę zaproszony, bo nie wiem czy to jakieś zaproszenie trzeba dostać, czy może jakiś znak na niebie że dostałem upoważnienie do spotkania z grupą The Company :haha: :haha: powiedzcie jakie trza spełniać warunki by móc być na takim zlocie??

2010-12-09T15:21:05+01:00

Re: Witam!

Czypendziesiąt wpisowego, wórszt i łognistóm wode bieresz sóm z chałupy. :mrgreen:

Return to Przywitaj się