Polski

Witam wszystkich serdecznie.

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

ArcadioSF Co prawda zarejestrowałem się parę dni temu ale dopiero dziś miałem czas by się oficjalnie przywitać. Od dnia rejestracji do chwili obecnej nie umiem zrozumieć jak się to mogło stać, że wcześniej nie odkryłem tego forum i tylko przypadkowym zrządzeniem losu je znalazłem (w komentarzach pod recenzją Superfrog HD na ps3site.pl).

Amigę (500) posiadałem w latach 1990 – 1994. Od roku 1991 we współpracy z monitorem Philips CM8833-II, który zakupił mój ojciec niemogący pogodzić się z zajętością telewizora przeze mnie ]:-> . Niestety w 1994 roku Amigę sprzedałem by kupić PC :mur: – do dnia dzisiejszego nie mogę sobie tego wybaczyć (sprzedaży Amigi, a nie zakupu PC) i gdybym tylko wiedział gdzie ona się znajduje odkupiłbym ją z powrotem.

Obecnie, mimo posiadania czterech komputerów PC różnych rodzajów (2 stacjonarne, 2 laptopy), gram tylko na PlayStation 3. Choć dzięki Wam chyba to się zmieni. :-D

Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy mają wiedzę i chęci by robić to co robią, by taki stary łamacz QuickShotów (ktoś je jeszcze pamięta?) jak ja, mógł bezproblemowo pograć w gry swojej młodości.
Załoga The Company - dzięki Wam za to. :ok1:

Pozdrawiam.
Arkadiusz.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/witam-wszystkich-serdecznie-t2838.html
2013-08-16T00:06:48+01:00
Co prawda zarejestrowałem się parę dni temu ale dopiero dziś miałem czas by się oficjalnie przywitać. Od dnia rejestracji do chwili obecnej nie umiem zrozumieć jak się to mogło stać, że wcześniej nie odkryłem tego forum i tylko przypadkowym zrządzeniem losu je znalazłem (w komentarzach pod recenzją Superfrog HD na ps3site.pl).

Amigę (500) posiadałem w latach 1990 – 1994. Od roku 1991 we współpracy z monitorem Philips CM8833-II, który zakupił mój ojciec niemogący pogodzić się z zajętością telewizora przeze mnie ]:-> . Niestety w 1994 roku Amigę sprzedałem by kupić PC :mur: – do dnia dzisiejszego nie mogę sobie tego wybaczyć (sprzedaży Amigi, a nie zakupu PC) i gdybym tylko wiedział gdzie ona się znajduje odkupiłbym ją z powrotem.

Obecnie, mimo posiadania czterech komputerów PC różnych rodzajów (2 stacjonarne, 2 laptopy), gram tylko na PlayStation 3. Choć dzięki Wam chyba to się zmieni. :-D

Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy mają wiedzę i chęci by robić to co robią, by taki stary łamacz QuickShotów (ktoś je jeszcze pamięta?) jak ja, mógł bezproblemowo pograć w gry swojej młodości.
Załoga The Company - dzięki Wam za to. :ok1:

Pozdrawiam.
Arkadiusz.

2013-08-16T01:10:14+01:00

Re: Witam wszystkich serdecznie.

:hola:

Dziękujemy za rozpiskę jak do nas trafiłeś!
Mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej, a co do QuickShotów - jak Pythony to znam, znam ]:->

Jeśli chodzi o przypadek - często tak jest - chciałbym, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o TC, ale to chyba do Teleexpresu musiałbym pójść. :hee:

2013-08-16T06:32:15+01:00

Witaj.

2013-08-16T06:56:50+01:00

Siemanko.

Piszesz że znalazłeś nas dzięki komentowi na PS3site. Tak się zastanawiam teraz czy nie założyć teamtu "Napisali o TC" :hee:

:welcome:

2013-08-16T10:43:14+01:00

Anthrox wrote:Mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej

Jeśli tylko czas na to pozwoli, to będę się starał bywać regularnie.

Anthrox wrote:jak Pythony to znam, znam

Miałem, miałem. :-)

Miałem również:
    Turbo II,
    Supercharger,
    Worrior,
    MegaBoard
i parę innych, których nazw już nie pamiętam.

W sumie naniszczyło się tego "trochę" ale i tak najlepszy był TopStar - sprzęt nie do zajechania.

Obecnie, specjalnie do gier amigowych, posiadam SpeedLink Competition Pro - klasyczny joystick na mikroprzełącznikach podłączany przez USB (wyjaśnienie dla tych, którzy nie wiedzą co zacz, choć jak mniemam większość ludzi na tym forum zna ten joystick), kupiony razem z płytką zawierającą WinUAE i 185 gier.

2013-08-16T10:53:08+01:00

Cześć. Tak z ciekawości - skąd skrót SF w Twoim nicku? ;>

2013-08-16T10:55:20+01:00

Zakład, że chodzi o Street Fighter? :tuptup1:

2013-08-16T11:23:44+01:00

ketyow wrote:Tak z ciekawości - skąd skrót SF w Twoim nicku? ;>

Anthrox wrote:Zakład, że chodzi o Street Fighter? :tuptup1:

Wiedziałem, że kiedyś, ktoś się o to zapyta :)

Przy zakładaniu konta mailowego do nieoficjalnego użytku (w oficjalnym mam nazwisko, a chciałem by nick był taki sam jak adres mailowy) nazwa "Arcadio" była już niedostępna więc trzeba było coś dodać. Co się robi najczęściej w tym przypadku? Najczęściej dodaje się swój rocznik (a przynajmniej tak mi się wydaje :-D), a jako że po samych cyfrach można byłoby bez problemu się domyśleć co one oznaczają, więc użyłem pierwszych liter angielskich liczebników by nie była to znów taka jawna informacja. W moim przypadku SF oznacza poprostu 74. Takie jest rzeczywiste znaczenie SF w moim nicku.

Czasami też pytającym odpowiadam, że oznacza np: SuperFrog (moja ulubiona gra amigowa), Super Facet :-E, Science-Fiction - wiele jest możliwości.

No i wydało się. Teraz się okaże, że jestem najstarszym użytkownikiem na forum. :-P

2013-08-16T11:35:16+01:00

Obawiam się, że najstarszy u nas nadal jest listeve, ale cholera teraz nie dam głowy ile - z ~48 :tuptup1:

2013-08-16T16:01:56+01:00

Witam i pozdrawiam :haha:

2013-08-16T20:55:21+01:00

:soldiers: :welcome: :soldiers:

2013-08-16T22:04:46+01:00

ArcadioSF wrote:Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy mają wiedzę i chęci by robić to co robią, by taki stary łamacz QuickShotów (ktoś je jeszcze pamięta?) jak ja, mógł bezproblemowo pograć w gry swojej młodości.

Pozdrawiam.
Arkadiusz.

Pozdrawiam serdecznie!!

złamałem chyba z 6 Apach-ów grając w SWOS-a, ale nie ma to jak samoróbstwo i wymiana gumek, do teraz mam chyba ze dwa sprawne w piwnicy lub chliwiku, tak tak :P kajś tam som, ale niy wiym kaj :D

2013-08-17T00:08:42+01:00

ArcadioSF wrote:Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy mają wiedzę i chęci by robić to co robią, by taki stary łamacz QuickShotów (ktoś je jeszcze pamięta?) jak ja, mógł bezproblemowo pograć w gry swojej młodości.

polamalem tyle quickshotow ze nie pamietam ;) az przesiadlem sie na topstary, ale mimo iz najwytrzymalsze z calej stawki to i tak nie znisly presji mortala 2 i wielu innych :D
witaj

2013-08-19T00:26:58+01:00

Witaj przybuszu. :-) :welcome:

Anthrox wrote:Jeśli chodzi o przypadek - często tak jest - chciałbym, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o TC, ale to chyba do Teleexpresu musiałbym pójść.

Albo do programu Tomasza Lisa. :haha:

Sąsiad łamał mi nagminnie TopStary i inne QuicJoye.

2013-08-19T06:52:30+01:00

tak mnie trochę zainspirowałeś ihtius, może wkleję na kilka forum, fejsa, nk itd. linka do stronki, ostatnio gadałem z gościem z pracy i był zaciekawiony :) a może by tak nagrać jakiś filmik REKLAMĘ, który potem wrzuciłoby się na youtube'a? A może już coś takiego jest? :P

2013-08-19T07:48:48+01:00

santa13 wrote:kajś tam som, ale niy wiym kaj

O... swojska godka widza. :haha:

santa13 wrote:złamałem chyba z 6 Apach-ów grając w SWOS-a
No, co za gra. Jakoś moim joystickom też ona nie służyła (do spółki z Street Fighterem), bo chyba nie jest to zasługa sześciu niewyżytych nastolatków (ja + pięciu kolegów), którzy dziennie w nią łupali. :-E

santa13 wrote:nie ma to jak samoróbstwo i wymiana gumek

Ja sobie joysticki z gumowymi stykami odpuściłem zaraz na początku mojej kariery gracza (1986 rok), po tym jak nowy joystick wytrzymał mi 1 (słownie: jeden) dzień - był to bodajże MATT ale mogę się mylić. Następnymi już było coś QuickShota lub QuickJoya i wraz z nimi nastała era walających się po całym moim pokoju sprężynek do styków, które kupowałem wręcz w hurtowych ilościach.

2013-08-19T08:04:17+01:00

Chopie sam je nas wiyncyj. I czasym keryś coś ciepnie po swojsku :D

2013-08-19T18:45:35+01:00

ArcadioSF wrote:Ja sobie joysticki z gumowymi stykami odpuściłem zaraz na początku mojej kariery gracza (1986 rok), po tym jak nowy joystick wytrzymał mi 1 (słownie: jeden) dzień - był to bodajże MATT ale mogę się mylić.

Bo te joysticki od tej firmy MATT to dziadostwo było. Nie wiem jak teraz one wyglądają jeśli chodzi o ich wytrzymałość bo firma MATT nadal je produkuje, ciekawe czy nadal są tak mało wytrzymałe czy firma jednak poszła po rozum do głowy i je mocno zmodernizowała ?

2013-08-20T12:16:49+01:00

Joy'e firmy Quickshot także posiadały gumowe styki z tego co pamiętam. Przykład Apache właśnie. Przekładałem ze zniszczonych do tych jeszcze użytecznych.

quickshot_apache.JPG

Return to Przywitaj się