Polski

Witam wszystkich :)

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

nightrunner Cześć, swego czasy byłem zapalonym amigowcem. Zaczęło się od A500+, przez "gołą" A1200, do której dokupiłem hdd, cd-rom, procesor 30MHz i z tego co pamiętam 8 MB RAM. Niestety sprzęt już zaginął w akcji, ale po znalezieniu tej stronki odzyskałem nadzieję w odnowienie swoich miłych wspomnień związanych z grami na ten szacowny sprzęt.

Nigdy nie zapomnę wieczorów z Cannon Fodder, czy Eye of the Beholder :) W związku z tym drugim mam pytanie czy komuś jeszcze nie udało się odpalić tej gry w związku z jakimiś konfliktem z programem antywirusowym? Czy ten exec faktycznie jest niebezpieczny czy to wina programu antywirusowego?

Pozdrawiam!
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/witam-wszystkich-t3531.html
2014-05-25T12:28:50+01:00
Cześć, swego czasy byłem zapalonym amigowcem. Zaczęło się od A500+, przez "gołą" A1200, do której dokupiłem hdd, cd-rom, procesor 30MHz i z tego co pamiętam 8 MB RAM. Niestety sprzęt już zaginął w akcji, ale po znalezieniu tej stronki odzyskałem nadzieję w odnowienie swoich miłych wspomnień związanych z grami na ten szacowny sprzęt.

Nigdy nie zapomnę wieczorów z Cannon Fodder, czy Eye of the Beholder :) W związku z tym drugim mam pytanie czy komuś jeszcze nie udało się odpalić tej gry w związku z jakimiś konfliktem z programem antywirusowym? Czy ten exec faktycznie jest niebezpieczny czy to wina programu antywirusowego?

Pozdrawiam!

2014-05-25T12:56:56+01:00

Re: Witam wszystkich :)

Witamy na forum :)

Exeki pobrane z naszej strony są w 100% bezpieczne. Informacje o wirusach są fałszywe i pochodzą od badziewnych programów av, ktorych autorzy mają w poważaniu nasze zgłoszenia. O tym, że ich produkty wprowadzają w błąd użytkowników. Polecam dodać exek do wykluczeń lub zmienić może program av na choćby ESET. Z nim nie ma problemów. Osobiście mogę go szczerze Tobie polecić :)

2014-05-25T12:59:37+01:00

Witaj na forum. Ja również muszę dodawać pliki do wyjątków gdyż Norton nachalnie je kasuje. I to z powodu zagrożenia WS.Reputation.1 czyli niskiego poziomu zaufania do plików. Tak jak Olesio pisze exeki są bezpieczne.

2014-05-25T13:55:48+01:00

Witaj :)

2014-05-25T17:34:08+01:00

Witaj, miło cię gościć na forum.

2014-05-26T16:18:01+01:00

Witaj. :)
Też jestem za dodawaniem exeków do wyjątków. Programy AV niestety są nieczułe na wdzięki exeków. ;)

:welcome:

2014-05-26T18:41:27+01:00

Przypominam, że exeki w wersji v2.5 (łatwo poznać po nazwie) są źle akceptowane przez antywirusy.
EXE'ki w wersji v2.6 nie mają już tego problemu z większością znanych antywirusów.

Return to Przywitaj się