Polski

Wtam serdecznie!

Jesteś biszkoptem...? Przywitaj się, napisz parę słów o sobie, a może Kasztany Cię oszczędzą.
Tematy po 7 dniach będą zamykane.

Moderator: Elmek13

AmigaGT Witam wszystkich serdecznie :-E Trafiłem do was przypadkiem przez jakieś zagraniczne forum, gdzie ktoś chwalił wasze exe'ki. Moja przygoda rozpoczęła się w latach 80tych od zbierania Bajtka, grania na C64 i pisania prostych programów w Basic'u. A później była wymarzona Amiga 500 i nic nigdy nie było już takie same :lol2: Czas płynął mi beztrosko na graniu na A500, dłubaniu w Delux Paint/Pro Tracker oraz w wolnych chwilach przygotowaniach do matury ;> Moja A500 dorobiła się w między czasie rozszerzenia ram do 1MB, niestety plany przesiadki na A1200 pozostały na zawsze w sferze marzeń ze względu na możliwości finansowe. Dziś chodzi mi po głowie zakup A1200, jednak ceny niejednokrotnie na poziomie ceny nowego netbooka mnie póki co powstrzymują :hmm:
A dziś? Dziś jedyne co mi pozostało to odpalić WinUAE i przenieść się w czasy beztroskiego dzieciństwa :-P
Natomiast pochwalę się, że mój 3,5 letni synek uwielbia grać z tatą w Super Frog, Furry of the Furries, Dizzy i inne tego typu bajecznie kolorowe platformówki, których niestety dziś dla takich maluchów jest jak na lekarstwo.
I tutaj wasze exe'eki są nieocenione! Maluch widząc ikonę z postacią z ulubionej gry po prostu chce, żeby tam kliknąć i od razu grać, a nie czekać na zabawę z emulatorem, zmianą dyskietek i dograniem danych.
Dzięki wam za to co robicie i oby tak dalej ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/przywitaj-sie/wtam-serdecznie-t1763.html
2012-01-24T17:47:44+01:00
Witam wszystkich serdecznie :-E Trafiłem do was przypadkiem przez jakieś zagraniczne forum, gdzie ktoś chwalił wasze exe'ki. Moja przygoda rozpoczęła się w latach 80tych od zbierania Bajtka, grania na C64 i pisania prostych programów w Basic'u. A później była wymarzona Amiga 500 i nic nigdy nie było już takie same :lol2: Czas płynął mi beztrosko na graniu na A500, dłubaniu w Delux Paint/Pro Tracker oraz w wolnych chwilach przygotowaniach do matury ;> Moja A500 dorobiła się w między czasie rozszerzenia ram do 1MB, niestety plany przesiadki na A1200 pozostały na zawsze w sferze marzeń ze względu na możliwości finansowe. Dziś chodzi mi po głowie zakup A1200, jednak ceny niejednokrotnie na poziomie ceny nowego netbooka mnie póki co powstrzymują :hmm:
A dziś? Dziś jedyne co mi pozostało to odpalić WinUAE i przenieść się w czasy beztroskiego dzieciństwa :-P
Natomiast pochwalę się, że mój 3,5 letni synek uwielbia grać z tatą w Super Frog, Furry of the Furries, Dizzy i inne tego typu bajecznie kolorowe platformówki, których niestety dziś dla takich maluchów jest jak na lekarstwo.
I tutaj wasze exe'eki są nieocenione! Maluch widząc ikonę z postacią z ulubionej gry po prostu chce, żeby tam kliknąć i od razu grać, a nie czekać na zabawę z emulatorem, zmianą dyskietek i dograniem danych.
Dzięki wam za to co robicie i oby tak dalej ;)

2012-01-24T18:02:49+01:00

Re: Wtam serdecznie!

witamy wśród kasztanowej braci :D

2012-01-24T18:03:48+01:00

AmigaGT wrote:Trafiłem do was przypadkiem przez jakieś zagraniczne forum, gdzie ktoś chwalił wasze exe'ki.

Zagraniczne forum? Niesamowite - EAB o nas napisało :gatorlove:

2012-01-24T18:06:19+01:00

Witoj u nos!

AmigaGT wrote:Dziś chodzi mi po głowie zakup A1200, jednak ceny niejednokrotnie na poziomie ceny nowego netbooka mnie póki co powstrzymują :hmm:
Na Allegro są własnie licytacje od ~150zł i jedna Kup Teraz za ~450zł. Porozglądaj się też po giełdzie PPA.
Za nostalgie się płaci, jak nie wyceniasz na tyle luksus pomacania prawdziwej Amigi zawsze są EXEki ;)

2012-01-24T18:49:14+01:00

Anthrox wrote:Zagraniczne forum? Niesamowite - EAB o nas napisało :gatorlove:

Nie na EAB :-P Jakiś przypadkowy link z google, niestety nie pamiętam dokładnie.

Shoonay wrote:Na Allegro są własnie licytacje od ~150zł i jedna Kup Teraz za ~450zł. Porozglądaj się też po giełdzie PPA.
Za nostalgie się płaci, jak nie wyceniasz na tyle luksus pomacania prawdziwej Amigi zawsze są EXEki ;)

Wiem, wiem :-) Z allegro raczej bym nie brał, chyba że by się udało osobiście. Bardziej liczę na jakąś okazje na giełdzie PPA. Póki co korzystamy z wygody jaką dają EXE'eki :hee:

2012-01-24T23:02:16+01:00

Witaj, zapoznaj się z tematem zlotu. :mrgreen:

2012-01-25T02:25:16+01:00

Rzeczywiście za luksus "pomacania" swojej prawdziwej przyjaciółki słono teraz się płaci a ja głupi kiedy kupowałem sobie peceta w 2003 roku myslałem, że będzie można łatwo kupić sobie kiedyś odpicowywaną amigę, oj ja głupi byłem i jestem :haha: Nie wiedziałem, ze ten komputer będzie osiągał takie ceny do dziś i dlatego nadal nie sprzedałem A600 bo jak mi się znudzi ( nie liczcie na to :nie: ) to może kiedyś za niezłą sumkę opchnę komuś, ale to jest narazie w sferze marzeń i wiecznych spekulacji pozostaje. Oczywiście witam na forum i zapraszam serdecznie do udzielania się na nim. :welcome:

2012-01-25T09:12:41+01:00

I ja również zapraszam. Witaj :D

:welcome:

2012-01-25T18:24:12+01:00

Elmek13 wrote:Witaj, zapoznaj się z tematem zlotu. :mrgreen:

Widziałem, niestety do Łodzi mi trochę nie po drodze. No chyba, że ktoś z Trójmiasta by się wybierał to może, może... :-)

ihtius wrote:Nie wiedziałem, ze ten komputer będzie osiągał takie ceny do dziś i dlatego nadal nie sprzedałem A600 bo jak mi się znudzi ( nie liczcie na to :nie: ) to może kiedyś za niezłą sumkę opchnę komuś, ale to jest narazie w sferze marzeń i wiecznych spekulacji pozostaje.

Dziś też zapewne bym nie sprzedał, ale kiedyś niestety przesiadka na nowszy sprzęt przeważnie równała się ze sprzedażą starszego aby pozyskać środki na ten nowszy. Tak miałem z C64 po sprzedaży którego dołożyłem i kupiłem A500, którą po latach sprzedałem, dołożyłem i kupiłem PSX.

W ogóle dziękuję wszystkim za tak miłe przyjęcie co bardzo rzadko się dziś zdarza na forach. :mrgreen:

2012-01-26T10:13:55+01:00

Nie daj się zwieść - po prostu panda chce się na Ciebie swoim miękkim ciałkiem się zwalić :hee:

[Antek to że masz moda, nie znaczy, że nie mogę ci zrobić edycji posta. :lol2:] - Dowódca

! Jakbym nie miał humoru to bym Ci nie pozwolił go edytować //Antyk

Bijcie sie! - Master of Puppets. :-E

Return to Przywitaj się