Re: Anthrox`s (and...?) PC
Właściwie to zmieniłem 80% mojego zestawu komputerowego, najpierw mnie kumpel namówił żebym wreszcie przeszedł na elcedeka bo mój stary dobry wysłużony crt Eizo Flexscan już coś strzelać zaczynał i raz na dwa-trzy dni migał obrazem co kilka godzin, a potem jeszcze pomyślałem że jak już kupuję to też nowy większy hadek wartało by sobie sprawić... i tak zeszło ~2300zł na updejt 6-letniego sprzętu.ihtius wrote:Shoonay, podobno zmieniałeś niedawno kompa, co tam w nim zmieniłeś, z tego co pisałeś na czacie to procek i kartę graficzną, dotarły już do ciebie, jak się sprawują ?
Monitor: Acer G246HLAbd (24", podświetlenie ledowe i tylko 20W żre) --- ~550zł
Grafika: Gigabajtowy GTX 550 Ti (gigantyczny i cichy wentylator, wszystkie bajery jakie najnowsze dżiforsy mają, kontrola prądożerności w zależności od używania, 1GB pamięci) --- ~460zł
Mobo: Asus P8B75V (3 x PCI, USB/PCIe/SATA 3.0 i wszystko to co współczesne płyty powinny mieć) --- ~340zł
Procek: i3 3220 (3GHz, 2 rdzenie, 4 wątki, hyper threading, wirtualizacja, kontrola prądożerności w zależności od używania, wbudowana grafa) --- ~480zł
HD: Seagate Barracuda 7200.11 ST31500341AS (1.5TB, 32mb cache, 4 talerze, 8 głowic, AHCI, NCQ, super cichy i mało żre) --- ~250zł
Chłodzenie proca: SilentiumPC Spartan HE912 LT (cichy, tani, wydajny, polski produkt) --- ~50zł
Pamięci: KINGSTON HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 (markowe, szybkie, mają grzejniki) --- ~150zł
Jak się sprawują? Działają. Śmigają.

Trudno nie być zadowolonym po przejściu z 6-letniego piecyka