Polski

Dark quest 1 i 2

Adeptus Gry nawiązujące do "Hero Quest", jednej z gier, które miałem na Amidze i do której mam wielki sentyment (obudziła moje zainteresowanie mroczniejszymi klimatami i RPG - choć to erpeg bardzo uproszczony, w sumie bardziej planszówka). Grałem w Dark Quest 2 (choć jedynak też była w pakiecie na gog, ale sobie odpuściłem). Całkiem fajne, bardziej rozbudowane od pierwowzoru, jest więcej profesji i wszystkie mają swoje czary/umiejętności specjalne (a nie tylko elf i mag, jak w HQ). Niestety dość krótka - bodajże w trzy dni niezbyt intensywnego grania doszedłem do przedostatniej misji... i na tym koniec, bo bug nie pozwolił mi przejść dalej.

Jeśli ktoś też ma sentyment do HQ i podobnych gier, może dać szansę, choć lepiej poczekać na kolejną promocję.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/retroindyki/dark-quest-t5600.html
2020-05-14T12:56:27+01:00
Gry nawiązujące do "Hero Quest", jednej z gier, które miałem na Amidze i do której mam wielki sentyment (obudziła moje zainteresowanie mroczniejszymi klimatami i RPG - choć to erpeg bardzo uproszczony, w sumie bardziej planszówka). Grałem w Dark Quest 2 (choć jedynak też była w pakiecie na gog, ale sobie odpuściłem). Całkiem fajne, bardziej rozbudowane od pierwowzoru, jest więcej profesji i wszystkie mają swoje czary/umiejętności specjalne (a nie tylko elf i mag, jak w HQ). Niestety dość krótka - bodajże w trzy dni niezbyt intensywnego grania doszedłem do przedostatniej misji... i na tym koniec, bo bug nie pozwolił mi przejść dalej.

Jeśli ktoś też ma sentyment do HQ i podobnych gier, może dać szansę, choć lepiej poczekać na kolejną promocję.

Return to RetroIndie