Błędy w The Settlers

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Podczas gry wciśnij F12->zakładka Save Game tam dokonasz sejwa ;)
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

i co naprawiliście już the settlers?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Hmm SpamBot niczego nie wypluł... w SB... Nękaj Antka. :mrgreen:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2990
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:21
Online: 27d 23h 30m 24s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1197 (+938)
Reputation point: 846
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

@zdechlak - przypominasz mi Robocopa.
Image

"Buga" 300 FPS nie będziemy w tej chwili ruszać i w najbliższej przyszłości też nie.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

a czy naprawiliście, w The Settlers klawiaturę ? by można było wpisać passive, cyferki przy generowaniu map?

-- 08 Mar 2012, 20:00 --

http://www.whdload.de/games/TheSettlers.html < wie ktoś co to ?

ps: gdzie znajdę coś o edycji ADFów, żeby łamać kod gry?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Kolega Olesio zrobił trainer do Settlers na wszystko. Co z cyferkami.. nie wiem sprawdzę.

Ps. Nie działa nic. Niestety. ;-(

ALe mogę dać ci linka z wersji PC wraz z trainerem.
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2990
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:21
Online: 27d 23h 30m 24s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1197 (+938)
Reputation point: 846
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

zdechlak wrote:http://www.whdload.de/games/TheSettlers.html < wie ktoś co to ?

Nie mam pojęcia, ale to na pewno coś związanego z komputerem osobistym i piratami.

zdechlak wrote:ps: gdzie znajdę coś o edycji ADFów, żeby łamać kod gry?

:google:

Powiedz mi - co Ty chcesz łamać, jak 99% dostępnych adf jest złamane?
Jeśli chcesz łamać zabezpieczenia, przyjdź z zabezpieczonymi obrazami do nas.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

bardzo proszę o linka z trainerem
i wyjaśnieniem co owy trainer robi, czy np, przyśpiesza grę? zwiększa ilość fpsów, ect : ) ?
nie wiem czemu od razu nie dałeś tego linka
to ja grzecznie teraz o niego poproszę :P

ps: wersja settlersów na amidze jest jednak mimo wszystko co jak co to chyba lepsza od Dosowej :P
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Code: Select all
http://olesio.eu/settlers_trainer.exe
oraz
http://stare.e-gry.net/dodatki/the-settlers
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 15:26
Online: 51d 7h 9m 11s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

mi wyskakuje że trainer ma wirusa, w ogóle to ja chcę the settlers online na amidze, i raczej w tą stronę będę wiercił i jeszcze jedno kochani :P chciałbym by to konkretnie miało działającą klawiaturę, a temat the settlers online gdzieś sie przez forum przewiał, ale linki wygasły do owej gry : P
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

trainer jest czysty, sam sprawdzałem go na dwóch antywirusach, pewnie Elmek i Olesio też to zrobili :)
zazwyczaj avast i norton mają bzika na punkcie plików exe, więc jeżeli używasz jednego z nich to się nie dziw ;)
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 15:26
Online: 51d 7h 9m 11s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Tauri masz rację, trainer czysty jak dupa niemowlaka. :haha:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2990
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:21
Online: 27d 23h 30m 24s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1197 (+938)
Reputation point: 846
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

ja mam antywirusa na płycie głównej, zintegrowanego z biosem :P może go wyłączę po prostu
dajcie linka do settlersów online na amidze proszę proszę

ps: i co z błędem klawiatury, kiedy pojawi się wersja the settlers z działającą klawiaturą, sam mam przekopywać google i łaskawie wam pliki ADF znaleźć?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

1. to faktycznie wyłącz tego antywira
2. settlers online na amidze ?? :huh: :huh: - nigdy nie słyszałem, jedyny online jaki znam to ten http://www.thesettlersonline.pl/pl/strona-g%C5%82%C3%B3wna
3. nad błędami też już pewnie ktoś pracuje
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 15:26
Online: 51d 7h 9m 11s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

@Zdechlak: Za takie ponaglanie mogę Ci zapłacić ostrzeżeniem. Anthrox przyjął do wiadomości że błąd istnieje. Więc teraz musisz wykazać się cierpliwością.
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Dokładnie, olesio przygotowuje alternatywną wersję. Co jakiś czas można się przypomnieć, ale bez przesady - raz na miesiąc starczy :-)
I tylko głównie wtedy jak obiecałem zająć się problemem. Bo np. 300 FPS palcem nie tknę - to już Ty musisz zrobić trainera na 300 FPS.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

@zdechlak: mam się obrazić?! Myślisz, że ja Elmkowi i innym potencjalnnie zainteresowanym bym wciskał malware?! Od pisania malware i to w Delphi są dzieci neo. Ja piszę raczej przydatny soft, a nie jakieś syfy. Także Trainer jest czysty, sprawdź na virus total. Spakowany jest UPX'em aby zjamowal mniej miejsca i do tego jak wspominałem działa na zasadzie wstrzykiwania biblioteki dll w proces dosbox.exe. Źródła póki co nie planuje udostępnić. Ale polecam wywalić tego antywirusa. Bo jeżeli KAV 2010 się nic mi nie pluje to inne porządne antywirusy też nie powinny. A co do braku możłiwości wpisywania cyferek przy generacji mapy w wersji amigowej, jak i nazwach save'ów to potwierdzam, że problem dotyczy wersji wHDLoad użytej w exeku, a JOTD - autor slave'a do WHDLoad mimo zgłoszenia mu tego faktu dość dawno przez kilka osób olał to. Także pozostaje DosBOX + trainer albo poczekać na wersję w exe bez Trainera póki co, ale z prawidłowo działającą klawiaturą. Takową już przygotowałem w wersji 2 in 1 (ENG + PL i wysłałem ją Antkowi do zexeczenia. A linki o które pytałeś zdechlak masz posłane na e-maila.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

że tak wtrącę : co to za settlers online na amidze o którym wspomniał zdechlak ?
istnieje taki ??
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 15:26
Online: 51d 7h 9m 11s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Pewno chodzi mu o granie na podzielonym ekranie w trybie dla dwóch graczy przez kaillere.
Amiga trwa i trwa mać!
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6447
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

oj zacnie się grało w ten sposób na amisi :) ubaw po pachy, aż łezka mi się zakręciła
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 15:26
Online: 51d 7h 9m 11s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests