Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Po 20 misji w Cannon Fodder, gra się crashuje i nic więcej nie można zrobić. :huh:
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Code: Select all
You need a mouse for this cheat.  Click the `Load' icon then hold
down both mouse buttons for a few seconds and release.  A screen
will appear with hard-man option and level select.


Ty i pozostali niech wykonają tę instrukcję - możecie wtedy lvl wybrać od którego chcecie zaczynać grę.
Jak problem ZAWSZE występuje - trzeba zgłosić slave do poprawki Bertowi ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Zauważyłem kiedys dawno ze jeśli gra się z trainerem nieśmiertelności to liczba rekrutów nie może przekroczyć 255 gdyż wtedy gra zawsze się wysypuje. Możliwe ze to tez przyczyna tego, choć zawsze można wcześniej gdzieś kilku knypków zrzucić w przepaść ;]
May Gala protect You on Your travels and may Bala never meet You before Your time
User avatar
ZB28 Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 145
Joined: 22 Jun 2010, 13:55
Last Visit: 18 Jul 2019, 20:54
Online: 7d 3h 43m 50s
Location: Tarnobrzeg
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

To byłoby możliwe - 255 to maksymalna liczba w jednym bajcie, czyli FF. Być może autorzy nie przewidzieli, że ktoś takim mocnym graczem będzie.
Aczkolwiek była masa zgłoszeń z levelami 20-21 CF - rzekomo wadliwa wersja. A ta w exeku to CD32, wiec problem nie powinien istnieć ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Miałem tez to samo rozumowanie z bajtem, a wersja która się bodajże wysypywała ale to po przejściu 19 misji to ta od crystal, z fairlight było wszystko w porządku.
May Gala protect You on Your travels and may Bala never meet You before Your time
User avatar
ZB28 Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 145
Joined: 22 Jun 2010, 13:55
Last Visit: 18 Jul 2019, 20:54
Online: 7d 3h 43m 50s
Location: Tarnobrzeg
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Sęk w tym, że w EXE'ku siedzi CD32 jak wyżej podkreśliłem, więc dziwna sprawa :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Jest ktoś chętny do przetestowania CF z nielimitowanymi ludzikami jak wydam poprawioną wersję? ;)
Oczywiście SGF odpada...

Ew powiedzcie mi, czy to nie jest wina tego, że liczba zolnierzy przekracza 255 - wtedy łatwo to zapatchuję.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

To byłoby możliwe - 255 to maksymalna liczba w jednym bajcie, czyli FF. Być może autorzy nie przewidzieli, że ktoś takim mocnym graczem będzie.


Nie używam kodów, ja potrafię nawet Joolsa utrzymać do 20. :roll:

A tak w ogóle to z CF2 jest tak samo, tyle, że po misji 22. I tutaj już nie ma takiej opcji jak w CF1, aby kliknąć dwoma na "load" i sobie wybrać.
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Hm, to by raczej trzeba zaraportować Bertowi i Galahadowi :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Jedynie co jest dziwne, to to, że czasem się udaje, tylko zależy kto zginie. Przed chwilą sprawdziłem z zabiciem kilku żołnierzy w tym Joolsa i poszło dalej. A jak go zatrzymam to się crashuje.
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Upewnij się, że tak jest w miarę powtarzalnie i występuje również w CF2.
Myślę, że da się to naprawić :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

W CF2 rzeczywiście wystarczy uśmiercić Joolsa w misji 22 i idzie dalej, ale w 23 też trzeba kogoś zabić, bo inaczej przed 24 znowu się wykrzacza.

W CF1 nie sprawdzałem jeszcze.
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

czekaj czekaj, czy akurat wtedy liczba ludzików przekracza 255 do "wykorzystania" ?

Bo skoro w kazdym lvl trzeba kogoś zabić, to rzeczywiście proste do zapatchowania - panowie raportujący do WHD zgłaszać się :hee:
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

To raczej nie od tego bo zabiłem Joolsa, a ludzików było ponad 300 i się nie sypnęło. Po 23 wystarzyło zabić z 3 i dało się grać w 24, a wciąż było ich ponad 300.
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Mam prośbę - przetestuj nową wersję exeka i sprawdź czy CF1 się wysypuje (użyłem tym razem wersji Galahada, w prezencie ciut lepszy trainer)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

W zaktualizowanym exeku nadal błąd po 20 misji. Jakby co to korzystałem z trainera, bo robienie wszystkiego od nowa po raz n-ty mnie nie satysfakcjonuje.
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Trainer nic tu do rzeczy nie ma.
Niestety błędny jest w takim razie slave i naprawa leży już w zakresie Galahada/Wepla (najlepiej byłoby to zgłosić u nich na mantisie dołączając save - oczywiście nie SGF, a plik, który zapisuje gra w %localappdata%/thecompany)

Jak nie wiesz o jaki plik chodzi - szkoda, że nie zrobiłeś SGF tak misję przed, abym po jej zaliczeniu został przeniesiony do mapki, gdzie moglbym zrobic save, i wtedy spokojnie przyjrzeć się misji, która tnie się.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Zrobiłem kilka save state. Tak się składa, że mam taki, jak się kończy misja 19.
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

Super, wrzuć go gdzieś, a reszta to pojdzie z górki
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12644
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 15:20
Online: 321d 19h 37m 10s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Cannon Fodder - błąd po 20 misji.

Post IP: rejestrowane!

http://www.przeklej.pl/plik/19-koniec-s ... p2778u82j6 - końcówka misji 19.
http://www.przeklej.pl/plik/20-koniec-s ... p2b08u82j6 - końcówka misji 20.

Grałem na trainerze, dlatego nikt nie zginął.

http://www.przeklej.pl/plik/20-koniec2- ... p2ep8u82j6 - końcówka misji 20. (zabiłem pierwszą 15, do zabicia został jeden wrogi żołnierz).
User avatar
Damien Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 13
Joined: 29 Apr 2011, 20:18
Last Visit: 09 May 2016, 15:25
Online: 12h 34m 33s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests