Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Witam.

Po wyjściu z wioski i wejściu do lasu gra się zawiesza. Próbowałem parę razy na różnych komputerach z różnymi systemami. Efekt zawsze ten sam.

Tutaj jest SaveState, żeby ktoś, kto będzie sprawdzał nie musiał przechodzić wszystkiego od początku do tego momentu. Wystarczy iść w prawo parę kroków, żeby zobaczyć o co mi chodzi:

http://hotfile.com/dl/128933748/3927272/Doman.sgf.html
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Osobiście przeszedłem parę razy Domana i nie miałem żadnych problemów, aby skończyć grę (na aktualnym exeku).
Jak testowałeś na innych komputerach?
Wczytywałeś zapisany SGF ?

Całkiem możliwe, że ten błąd mógł występować na starszym exeku (na pewno miał problem z SGF)
Na obecnym jak komuś "nie chce się" przechodzić od nowa - sugeruję użyć cheata na nieśmiertelność i sprawdzić.

Póki co niech ktoś jeszcze potwierdzi ten błąd (ale nie wczytując SGF - bo u mnie też się zawiesza exek na nim)

cyt.:

v2.5a
naprawiono: Doman -> czarny ekran na końcu poziomu.
Dzięki @Mongol20 za informację

Tak dla formalności tylko przypomnę, że wczytanie SGF ze starego exeka na nowym w 90% przypadków na pewno wywoła błąd, nawet jeśli został naprawiony.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

No. Wczytałem zapisany SGF. Zaraz spróbuję od zera bez wczytywania.
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

No cóż - jak nadal będzie występował to i ja ponownie spróbuję.
Jak zadziała to udostępnię sprawny SGF do testów dalszych :hee:

Póki co jednak bardziej nastawiam się na tytuły co zgłosiłeś wcześniej.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Zrobiło się niestety to samo, co poprzednio na innym kompie, czyli ten czarny ekran na końcu poziomu. :dobani:
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Dzięki za sumienne sprawdzenie drugi raz - w takim razie EXE'ka dopisuję do osobistego sprawdzenia - po uporaniu się z tytułami, które wymieniłem w innym temacie - osobiście zasiądę w konfesjonale i wysłucham grzechów Ardana :hee:

btw - gdyby ktoś jednak dał radę przejść ten moment lub nie - niech również skomentuje.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Nie trzeba. Właśnie sprawdziłem trzeci raz, ale tym razem ściągnąłem jeszcze raz EXE z TC. Wszystko jest w porządku. Nie wiedziałem, że ten błąd był już przez kogoś wcześniej zgłaszany i że jest już poprawiony. No i nie do końca zatrybiłem Twojego poprzedniego posta o czarnym ekranie na końcu poziomu i nowej wersji. Miałem EXE Domana sprzed dwóch miesięcy (też już v2.5). Sorry za zawracanie dupy. Moje niedopatrzenie, pal. :-E

BTW. To przemawia za tym, że na nowej stronie TC powinny jednak znaleść się w tabeli EXE'ków pozycje daty dodania + dodatkowo daty modyfikacji EXE'ka, no i może w info jakaś historia update'ów, żeby uniknąć zakładania takich bezsensownych tematów, jak właśnie ten mój tutaj... :hammer:

KIEDY PŁACZESZ ON TO WIDZI
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

W nowej wersji strony coś takiego będzie.
Na chwilę obecną na plandece staram się pisać co zmieniłem, chyba że to mało znaczący pierdół.

Na tę chwilę najlepiej jak będziesz korzystał z przybudówki - dla przypomnienia:

1) Pobieramy EXE'ka będąc zalogowanym
2) co jakiś czas sprawdzamy czy mamy 0 tutaj:

Image
Jeśli nie - po prostu klikamy na liczbę i sprawdzamy, co się zmieniło
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Ok. Ściągnę sobie jeszcze raz wszystkie EXE, które mnie interesują i tym razem będę zalogowany. O ile dobrze rozumiem, to jak nie ma tam zera, znaczy to, że pojawił się jakiś update. Tego nie wiedziałem...
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

Zgadza się.
Jak klikniesz na zero będziesz tam miał spis wszystkich pobranych przez Ciebie exeków.
Gdy pojawi się np. liczba "1" oznaczać to będzie, że jeden exek masz w starej wersji.
Po kliknięciu na liście taka pozycja zostanie zamalowana na czerwono.
Pozycji nie można kasować, jednak jeśli nie interesuje Cię jakiś exek, możesz go "ignorować" - wtedy taka pozycja będzie na szaro.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Doman Grzechy Ardana - zawiesza się

Post IP: rejestrowane!

skoro temat stoi od 2 lat uznaję że problem rozwiązany, temat zamykam w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3514
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 20 Sep 2019, 15:10
Online: 51d 7h 35m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests