Dune 2

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Witam. Grając w tę grę natrafiłem na błąd. Grając Atrydami zająłem pół planszy. Niestety w tym momencie wyświetla się problem - gra prosi o włożenie dysku nr 4. próbowałem atakować inny obszar niestety błąd się pojawia we wszystkich możliwościach.

Image

Przepraszam za duży format obrazu ;)
" Każdy z nas popełnia błędy, ale nie każdy potrafi je wybaczyć "
User avatar
Saykando Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 84
Joined: 16 Aug 2010, 22:07
Last Visit: 30 Jul 2012, 22:49
Online: 4d 20h 1m 5s
Location: Jaworzno
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 100
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Mi ten błąd wyskakuję po przejściu podajże 3 misji grając HARKONEN.
User avatar
biegu Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 320
Joined: 24 May 2010, 06:56
Last Visit: 11 Sep 2019, 05:32
Online: 9d 1h 31m 28s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 151
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Hmmmmmmmmm, grę przygotował olesio - jeżeli potwierdzacie błąd to mogę się mu baczniej przyjrzeć. Podejrzewam, że po prostu gra odwołuję się do volumenu który nie istnieje. Niestety nie znam aż tak dobrze tej gry, więc będzie musiała powstać wersja dla Beta-Testerów
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12717
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:44
Online: 323d 18h 13m 17s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Ja przeszedlem do 4 misji Harkonnenami i nie mialem zadnych bledow ;o no chyba ze juz gram w poprawiona wersje ^^
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Gra jest dosowa. A to duzy plus. Mozna ja nawet odpalic na DBLPAL (vga) na Amidze.
Ale do rzeczy.
Wystarczy pod Amiga uruchomic snooodos/snoopium i poczekac do momentu jak pokaze sie prosba o czwarty dyskietke.
Wtedy szybkie spojrzenie do pokazuja wyzej wymienione programy i blad znaleziony.

Taki sposob mozna zastosowac do innych dosowych gierek, nawet do tych ktore sa zainstalowane na HDD bez WHDLOAD.
Np. Gra FIFA International Soccer po przegraniu jej na HDD i uzyciu ASSIGN nie chciala dzialac
Okazalo sie (dzieki snoopdos) gra domaga sie pliku ktorego nie bylo na dyskietce, ani HDD (dziwne ze z dyskietek gra dzialala)
Plik znalazl sie na jednej z dyskietek, ale byl skasowany. Po uzyciu FixDisk plik zostal odzyskany i gra zaczela dzialac HDD.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 450
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 19:18
Online: 41d 20h 38m 24s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Moj wniosek jest taki ze miales na dyskietkach uszkodzona wersje tej fify i tyle. Gra po zainstalowaniu nie moze prosic o plik ktory nie istnieje a assigny sie robi do sciezek z obrazami dyskietek. Poza tym kolejna kwestia ze nie u kazdego pojawia sie ten blad.
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Ja przeszedlem do 4 misji Harkonnenami i nie mialem zadnych bledow ;o no chyba ze juz gram w poprawiona wersje ^^

Może sam zawiniłem bo w czasie wybierania misji na mapie zrobiłem Save state i po ponownym wgraniu gry coś się pochrzaniło? nie wiem, bo dziwne że nie wszystkim ten błąd wyskakuje.
User avatar
biegu Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 320
Joined: 24 May 2010, 06:56
Last Visit: 11 Sep 2019, 05:32
Online: 9d 1h 31m 28s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 151
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

A zrób save normalnie z samej gry a nie z pod F12.Czy reakcja będzie taka sama ?
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

roki76 wrote:A zrób save normalnie z samej gry a nie z pod F12.Czy reakcja będzie taka sama ?

Wiesz, szczerze nie zależy mi na tej grze bo nigdy nie pałałem do niej wielką sympatią, i nie chcę mi się nawet tych 2-3 misji przechodzić. Może kiedyś sprawdzę. Szkoda że wywaliłem Savestate, bym Wam przesłał i zobaczylibyście czy u Was też prosi o 4 dyskietkę.
User avatar
biegu Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 320
Joined: 24 May 2010, 06:56
Last Visit: 11 Sep 2019, 05:32
Online: 9d 1h 31m 28s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 151
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Na pewno błąd by się ujawnił bo już taki test robiłem.Szkoda że go wywaliłeś może na coś by się przydał.Akurat robie test z użyciem save właśnie z pod menu gry a nie używając F12 jestem juz w 3 misji grając Atrydami ale szczerze powiedziawszy dostaję po rzyci zamiast wygrywać ]:->
Test robię pod kątem ujawnienia sie tegoż właśnie błędu.
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Nie pałać miloscia do Dune? Grzeszysz synu :P
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Nie pałać miloscia do Dune? Grzeszysz synu :P

Nie podoba mi się w tej grze sposób zarządzania jednostkami - wybieranie pojedyncze
Nie podoba mi się sposób produkcji - trzeba wejść w każdy budynek
I nie podoba mi się ograniczenie jednostek.
Strasznie chciałem polubić tą grę w momencie gdy ja miałem Amigę a kolega na IBM pykał w Command & Conquer, bo wtedy tak strasznie spodobały mi się gry tego typu. No ale niestety Dune II nie trafiło w moje gusta właśnie przez te ich udziwnienia. Gdyby chociaż dało się zaznaczyć większą liczbę jednostek na raz, może wtedy bym się zmusił do grania. Może się da a nie wiem ? :D W każdym razie przez to strasznie słabo idzie mi granie. Mam nawet problem z rozwaleniem wrogiego budynku bo zanim moje jednostki tam dotrą, zostają rozwalone pojedynczo, i wróg inną drogą podjeżdża do mojej bazy i mi ją atakuję. Trudna gra.
User avatar
biegu Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 320
Joined: 24 May 2010, 06:56
Last Visit: 11 Sep 2019, 05:32
Online: 9d 1h 31m 28s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 151
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Gosciu jestes w moim wieku czy tam rok mlodszy i narzekasz na takie rzeczy ?? To byla pierwsza strategia RTS od ktorej wyszly C&C i inne wiec nie dziw sie ze pojedynczo sie wybiera jednostki w czasie gdy ta gra powstala nikt nie myslal o wybieraniu masowym i o wielkich mega bitwach w czasie rzeczywistym. Twoja wypowiedz jest na poziomie dziecka neo ktore obudzilo sie w 2000 roku zobaczylo PC i stwierdzilo ze old games suck. Zalosne naprawde. Nie wiem co ty tu robisz wogole. Gra za trudna ?? Dune 2 za trudne ?? Czlowieku gadasz jak dziecko neo ktore sie obudzilo w 2000 roku zobaczylo pc i dla niego old games suck bo sa za trudne nie maja super grafiki i miliona opcji. Powiem ci ze 90% gier na Amige jest trudnych wiec lepiej daj sobie z nimi siana skoro tak ci to przeszkadza a Dune 2 skonczylem za gowniaza multum razy i dalej z checia w nia gram.
Last edited by scorpeus on 01 Nov 2010, 20:20, edited 1 time in total.
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Gosciu jestes w moim wieku czy tam rok mlodszy i narzekasz na takie rzeczy ?? To byla pierwsza strategia RTS od ktorej wyszly C&C i inne wiec nie dziw sie ze pojedynczo sie wybiera jednostki w czasie gdy ta gra powstala nikt nie myslal o wybieraniu masowym i o wielkich mega bitwach w czasie rzeczywistym. Twoja wypowiedz jest na poziomie dziecka neo ktore obudzilo sie w 2000 roku zobaczylo PC i stwierdzilo ze old games suck. Zalosne naprawde. Nie wiem co ty tu robisz wogole. Gra za trudna ?? Dune 2 za trudne ?? Czlowieku gadasz jak dziecko neo ktore sie obudzilo w 2000 roku zobaczylo pc i dla niego old games suck bo sa za trudne nie maja super grafiki i miliona opcji. Powiem ci ze 90% gier na Amige jest trudnych wiec lepiej daj sobie z nimi siana skoro tak ci to przeszkadza a Dune 2 skonczylem za gowniaza multum razy i dalej z checia w nia gram.


Buahaha :D dziękuję, po raz kolejny mam ubaw po pachy. Hmm chyba że Ty tak poważnie? Ty na prawdę każdy post jaki się umieści odbierasz jako indywidualny atak na swoją osobę? Czy po prostu masz braki w osobowości i próbujesz się podbudować na forum?
Gratuluję na prawdę przejścia DUNE II zostań moim mistrzem :) Grzecznie wytłumaczyłem że nie spodobała mi się ta gra bo przecież każdy ma swoje gusta, więc jeżeli gra mi nie podchodzi to nie zarzynam jej na siłę tylko odstawiam na bok. Czyżbyś był twórcą tej gry że uraziło Cię moje stwierdzenie? Wybacz chylę czoła, jest mi niezwykle wstyd że nie potrafiłem ukończyn DUNE II ;( nie zasługuje na pobyt na tym forum i na granie w gry z Amigi ... chlip chlip ...
Tak jeszcze na marginesie, spróbuj przeczytać swoją wypowiedź a później innych użytkowników tego forum i sam dojdź do wniosku kto zachowuję się jak dziecko z przedszkola :)
User avatar
biegu Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 320
Joined: 24 May 2010, 06:56
Last Visit: 11 Sep 2019, 05:32
Online: 9d 1h 31m 28s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 151
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Oj Panowie...............
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

Dzięki norbi za przypomnienie o snoopdosie - rzeczywiście najprościej jego użyć.
V2.1 wypuszczę bo brakowało kilku plików, co namierzyłem weryfikatorem MD5.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12717
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:44
Online: 323d 18h 13m 17s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Moj wniosek jest taki ze miales na dyskietkach uszkodzona wersje tej fify i tyle. Gra po zainstalowaniu nie moze prosic o plik ktory nie istnieje a assigny sie robi do sciezek z obrazami dyskietek. Poza tym kolejna kwestia ze nie u kazdego pojawia sie ten blad.

Gdybym nie probowal instalowac gry na HDD to nawet bym nie wiedzial ze cos jest nie tak, bo gra z dyskietek dzialala.
Gra nie posiadala instalera, a ze byla dosowa wiec przegralem ja na HDD i zrobilem assign, aby "oszukac" komputer.
Calosc byla robiona na A1200.
Jesli znajde ta wersje gry to dam linka.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 450
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 19:18
Online: 41d 20h 38m 24s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

No tylko ze fakt jest taki ze masa gierek niegdys wydawana na dyskietkach posiadala bledy a mimo tego dzialaly i dalo sie w nie grac. Mimo tego piraci handlowali nimi na gieldzie i nikt nie narzekal bo wszystko bylo ok. Nikogo wtedy jakos nie ruszal temat zeby instalowac to na hd bo malo kto mial go w amidze :) Niemniej jednak teraz jak sie robi te exeki to wszystko wylazi.
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

A był i gry NDOS - i na nie pozostaje głównie WHDLoad... ;>
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12717
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:44
Online: 323d 18h 13m 17s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Dune 2

Post IP: rejestrowane!

No pamietam dobrze te ndosy :) kijowo na gieldzie szlo je kopiowac ale dawalismy rade z ojcem :D
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests