[ROZWIĄZANY]Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

[ROZWIĄZANY]Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Witam. Mam trochę nietypowy problem z exekami w wersji innej niż 2.6. Gdy tylko próbuję uruchomić któryś z owych exeków (pos systemem Win7 64 Bit) to exek nie uruchamia mi się tylko wyświetla mi się komunikat: " The app was unable to load a required virtual machine component. Pleace contact the publisher of this app for more information." Co ciekawe, dzieje się tak od ok. 2 tygodni kiedy to Windows Update ściągnął mi automatycznie kilka aktualizacji do systemu (wcześniej, WSZYSTKIE exeki, NIEZALEŻNIE OD SWOJEJ WERSJI, DZIAŁAŁY BEZ PROBLEMU).
Oczywiście, mógłbym skorzystać z funkcji przywracania systemu i cofnąć te aktualizacje, tyle że nie ma to sensu, gdyż obawiam się że system od razu z powrotem mi je zainstaluje. Myślę więc że nie tędy droga. Dlatego tym bardziej proszę Was o pomoc.

Poniżej podaję jeszcze listę posiadanych przeze mnie niedziałających mi exeków innych niż 2.6 (wszystkie ściągnięte z The Company):

Arabian Nights 2.5
Body Blows 3in1 2.5
Brian the Lion 2.5a ;-(
Cannon Fodder 7in1 2.5c
Capital Punishment 2.5a
Capitan Dynamo 2.5
Chuck Rock 2in1 2.5 ;-(
Colin Curlys Games 2in1 2.5
Cool Spot 2.5
Cybergames 2.5
Dimos Quest 2.5
Discer 2.5
Dizzy 11in1 2.5b
Fire and ice 2in1 2.5
Galaga 4in1 2.5 ;-(
Globdule 2.5
Gloom 4in1 2.5
James Pond 4in1 2.5 ;-(
Lemmings 10in1 2.5 ;-(
Magic Pockets 2.5
Mean Arenas 2.5
Mega Lo Mania 2.5
Miecze Valdgira 2 2.5a
Pinballs 19in1 2.5a ;-(
Prince Of Persia 2.5b ;-(
Project-1 2.5
Project-X 2in1 2.5
Rodland 2.5
Sensible Soccer 5in1 2.5 ;-(
Shadow Of The Beast 2.5a
SufflePuck Cafe 2.5 ;-(
Speedball 2in1 2.5
Street Fighter 4in1 2.5 ;-(
Testament 2in1 2.5 ;-(

;-( - za nimi tęsknię najbardziej :-(
User avatar
Serd Male
User level 0
 
Posts: 10
Joined: 04 Jan 2012, 16:54
Last Visit: 13 Aug 2019, 13:35
Online: 17h 53m 2s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 100
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Exeki w wersji innej niż 2.6 nie działają poprawnie na win7

p.s - zapraszam do działu powitań
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Today, 07:41
Online: 51d 6h 25m 37s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

niestety potwierdzam. mam to samo :mad:

czy wiadomo która to aktualizacja? można ją odinstalować, a potem pominąć.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 433
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 02 Aug 2019, 14:49
Online: 13d 11h 24m 3s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

podpisuje się niestety pod tematem :-(
User avatar
nixe_84 Poland (pl) Female
User level 2
 
Posts: 149
Joined: 05 Apr 2015, 07:07
Last Visit: 24 Jul 2019, 21:04
Online: 6d 17h 6m 5s
Location: Siemianowice Śl.
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 200
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

U mnie też nie działają ;-(
User avatar
Adrianeq Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 205
Joined: 21 Dec 2014, 08:07
Last Visit: 01 Jan 2019, 15:23
Online: 4d 20h 49m 41s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 200
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Pojawia ci się ten sam błąd ?

Image

Dodatkowo exek praktycznie nie reaguje, nie pojawia się nawet logo TC. od razu wywala ten błąd.
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Ktoś wie, która to aktualizacja udupiła? Jedną zawsze można wywalić i zablokować. Swoją drogą, dobrze że mam jeszcze XP jako drugi system. Mam nadzieję, że tam wszystko działa :-)

-- 23 Kwi 2015, 09:30 --

Ok, dziękuję wszystkim za uznanie :hee:

Wystarczy odinstalować aktualizację KB3045999
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD

MSI GT62VR, i7 6700HQ, GTX 1060 6GB, 16 GB DDR4, Transcend 256 GB + HGST 1 TB
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 580
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 06 Jun 2019, 20:45
Online: 42d 9m 50s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 12 (+9)
Reputation point: 423
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

No i brawo. Niech pozostali sprawdzą i potwierdzą.
Amiga: 500/500+/1200 i wiele innych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 12
 
Posts: 2802
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Yesterday, 12:15
Online: 138d 18h 23m 37s
Location: Silesia
Lamps demolished: 15193 (+11417)
Reputation point: 1031
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Potwierdzam. Robiłem test na Wolfchildzie. Po odinstalowaniu poprawki o podanym powyżej numerze i restarcie systemu. Gra ruszyła. Niestety należy również, nawet jeśli mamy ESS, dodać exek do wykluczeń lub tymczasowo wyłaczyć ochronę. Mogę popytać chłopaków z Krakowa, dlaczego wykrywa to jako wirus. Jednak podejrzewam, że musiały na sieci krążyć też malware przygotowane przy użyciu tego pakietu portable. I nasze exeki się mogły niestety załapać. Dlatego teraz pole do popisu dla Antka. Siąść i odświeżyć co się da do 2.6. Przy okazji też dać szansę ludziom na granie w niewydane tytuły. Bo trochę się tego wszystkiego niestety w zaległościach nazbierało.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Niestety u mnie nie pomogło... Exeki inne niż 2.6 wciąż mi nie działają, pomimo usunięcia rzeczonej aktualizacji i dodania folderu z exekami do wykluczeń w moim antywirusie (Arcabit Internet Security 2015)... :-( Gdy tylko prubuje uruchomić jakiś exek, ten uruchomi mi się(wyświetli się napis THE COMPANY, po nim menu z tytułem gry i możliwoścą jej uruchomienia lub przeczytania informacji o grze), i gdy chcę uruchomić grę z owego menu to ekran kilka razy mignie mi na czarno po czym wywali mnie z powrotem do systemu na pulpit, i tak w koło Maćku... :mur:

-- 23 Kwi 2015, 13:12 --

Do Olesia: Co to jest to ESS :huh:?
Last edited by Serd on 23 Apr 2015, 12:13, edited 3 times in total.
User avatar
Serd Male
User level 0
 
Posts: 10
Joined: 04 Jan 2012, 16:54
Last Visit: 13 Aug 2019, 13:35
Online: 17h 53m 2s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 100
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

orhom wrote:niestety potwierdzam. mam to samo :mad:

czy wiadomo która to aktualizacja? można ją odinstalować, a potem pominąć.
nixe_84 wrote:podpisuje się niestety pod tematem :-(


olesio wrote:Potwierdzam. Robiłem test na Wolfchildzie. Po odinstalowaniu poprawki o podanym powyżej numerze i restarcie systemu. Gra ruszyła. Niestety należy również, nawet jeśli mamy ESS, dodać exek do wykluczeń lub tymczasowo wyłaczyć ochronę. Mogę popytać chłopaków z Krakowa, dlaczego wykrywa to jako wirus. Jednak podejrzewam, że musiały na sieci krążyć też malware przygotowane przy użyciu tego pakietu portable. I nasze exeki się mogły niestety załapać. Dlatego teraz pole do popisu dla Antka. Siąść i odświeżyć co się da do 2.6. Przy okazji też dać szansę ludziom na granie w niewydane tytuły. Bo trochę się tego wszystkiego niestety w zaległościach nazbierało.


u mnie w wersji 2.5 na win7 x64 działają bez problemu

@Olesiu sprawdziłem tego Wolfchilda -- bez problemu się odpala i działa
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Today, 07:41
Online: 51d 6h 25m 37s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

A tak właściwie to co ta łatka wprowadza że Exeki v2.5 nie działają ?
User avatar
Adrianeq Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 205
Joined: 21 Dec 2014, 08:07
Last Visit: 01 Jan 2019, 15:23
Online: 4d 20h 49m 41s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 200
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

potwierdzam, że po usunięciu tej aktualizacji exeki NIE w v2.6 działają :haha: - xp-ki poleciały dla ketyow-a.


Serd wrote:Niestety u mnie nie pomogło... Exeki inne niż 2.6 wciąż mi nie działają, pomimo usunięcia rzeczonej aktualizacji i dodania folderu z exekami do wykluczeń w moim antywirusie (Arcabit Internet Security 2015)... :-( Gdy tylko prubuje uruchomić jakiś exek, ten uruchomi mi się(wyświetli się napis THE COMPANY, po nim menu z tytułem gry i możliwoścą jej uruchomienia lub przeczytania informacji o grze), i gdy chcę uruchomić grę z owego menu to ekran kilka razy mignie mi na czarno po czym wywali mnie z powrotem do systemu na pulpit, i tak w koło Maćku... :mur:


coś się chyba jednak zmieniło?

p.s.
standartowo exeki v2.5 uruchamiają się na pełnym ekranie, może gdyby wymusić okno i wyłączyć filtry :?:
ścieżka do pliku Demonik - należy uruchomić w notatniku i tam pozmieniać np. fullscreen z true na false.
C:\Users\orhom\AppData\Local\TheCompany\Great Giana Sisters\2.5.0.3\MODIFIED\@SYSDRIVE@\Game\Configurations - oczywiście w miejce orhom będziesz miał coś innego i tu dotyczy gry giana sisters.
Last edited by orhom on 23 Apr 2015, 15:09, edited 2 times in total.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 433
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 02 Aug 2019, 14:49
Online: 13d 11h 24m 3s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

To spróbuj usunąć jeszcze foldery z konfigami:

AppData>Local>TheCompany
oraz AppData>Local>Temp>TheCompany

i odpal exeki na nowo, czasem to pomaga ;)
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

no tak mogłeś przecież pozmieniać w cofiguracji już coś - w takim przypadku może wystarczy zrobić co @roki76 napisał. niemniej jednak to co napisałem wcześniej pozwala na zmianę cofigu bez odpalania exeka. ;)
Last edited by orhom on 23 Apr 2015, 19:33, edited 1 time in total.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 433
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 02 Aug 2019, 14:49
Online: 13d 11h 24m 3s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

No ja tauri5 przecież napisałem, że mi działa. Ale dopiero po odinstalowaniu tej poprawki. A skrót ESS to Eset Smart Security.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Serd wrote:Niestety u mnie nie pomogło...


Pomogło, bo normalnie nie zobaczyłbyś nic, tylko wspomniany komunikat. Po prostu masz jeszcze jakiś inny problem w systemie. Jeżeli wyłączyłeś antywirusa, to wtedy pobierz exeka na nowo, możliwe że antywir już go wykończył.

-- 23 Kwi 2015, 18:04 --

orhom wrote:xp-ki poleciały dla ketyow-a.


Dziękuję, polecam się na przyszłość :hee:
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD

MSI GT62VR, i7 6700HQ, GTX 1060 6GB, 16 GB DDR4, Transcend 256 GB + HGST 1 TB
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 580
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 06 Jun 2019, 20:45
Online: 42d 9m 50s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 12 (+9)
Reputation point: 423
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

Ja nie bede wywalal latki bo sie boje o bezpieczenstwo Komputera a nie wiem co ta łatka wprowadza
User avatar
Adrianeq Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 205
Joined: 21 Dec 2014, 08:07
Last Visit: 01 Jan 2019, 15:23
Online: 4d 20h 49m 41s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 200
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

olesio wrote:No ja tauri5 przecież napisałem, że mi działa. Ale dopiero po odinstalowaniu tej poprawki. A skrót ESS to Eset Smart Security.


Wiem Olesiu, ale mi bez wywalania łatki wszystko śmiga, chociaż owej łatki u siebie nie widzę - to tak swoją drogą.
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Today, 07:41
Online: 51d 6h 25m 37s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Exeki inne niż 2.6 a win 7 64 bit.

Post IP: rejestrowane!

"
orhom wrote:standartowo exeki v2.5 uruchamiają się na pełnym ekranie, może gdyby wymusić okno i wyłączyć filtry :?:
ścieżka do pliku Demonik - należy uruchomić w notatniku i tam pozmieniać np. fullscreen z true na false.
C:\Users\orhom\AppData\Local\TheCompany\Great Giana Sisters\2.5.0.3\MODIFIED\@SYSDRIVE@\Game\Configurations - oczywiście w miejce orhom będziesz miał coś innego i tu dotyczy gry giana sisters.


roki76 wrote:To spróbuj usunąć jeszcze foldery z konfigami:

AppData>Local>TheCompany
oraz AppData>Local>Temp>TheCompany

i odpal exeki na nowo, czasem to pomaga ;)


ketyow wrote:Wystarczy odinstalować aktualizację KB3045999


Pomogło! :tuptup1: Wielkie dzięki dla Was wszystkich za pomoc! A zwłaszcza dla Was, Ketyow,Roki i Orhom! Macie u mnie duuuuże pół litra :-D
Last edited by Serd on 23 Apr 2015, 20:22, edited 3 times in total.
User avatar
Serd Male
User level 0
 
Posts: 10
Joined: 04 Jan 2012, 16:54
Last Visit: 13 Aug 2019, 13:35
Online: 17h 53m 2s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 100
Doradca postowyDoradca postowy

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests