Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

Flashback nie obsługuje prawidłowo gamepada Logitech Cordless Rumblepad 2 w Windows 7 Ultimate 64-bit (możliwe też, że innych również; nie sprawdzałem, bo mam tylko tego pada).

Objawy:
1. brak jakiejkolwiek reakcji na wychylenia gałki joysticka (ewentualnie na naciskanie przycisków D-Pad'a);
2. Fire1 powoduje wyciąganie i chowanie broni na przemian, zamiast strzelania;
3. Fire2 nie działa w ogóle, a to on właśnie powinien być od wyciągania i chowania pistoletu (przy ustawieniu w opcjach gry obsługi joysticka z 2-ma przyciskami oczywiście).

W Windows Vista Home Premium 32-bit wszystko jest w porządku.

W Windows XP nie wiem, bo nie posiadam.

P.S. Można oczywiście w oprogramowaniu pada stworzyć profil pod Flashbacka, włącznie z naciskaniem obsługiwanych w grze klawiszy (F1, ENTER, SPACE, ESC itd.), ale wolę, żeby działał bez tego.
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

Sam tego pada (mój ulubiony zresztą) więc jak nikt się nie zgłosi, sam sprawdzę, bo nie ustawiałem fire2.
Podejrzewam, że jednak nie jest potrzebny, bo ludzie flashbacka przechodzili bez zbędnych kombinacji :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12628
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:57
Online: 321d 11h 53m 29s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

Nie, w sumie to jest git. Gram na Windows Vista i działa bez zarzutu. Tylko w moim Windows 7 64-bit jest problem, ale może być wiele przyczyn, niekoniecznie bug'i w EXE'ku. PeCet PeCetowi nie równy - hardware i sterowniki się różnią (chociaż Wasze EXE'ki działają na WinUAE, ale niezbadane są ścieżki płyt głównych). Ogólnie mi to nie przeszkadza tak bardzo.

-- 04 Jun 2011, 13:49 --

Problem rozwiązany. Właściwie to go nie było. Nie wiedzieć czemu miałem ustawione "Configuration #1" w zakładce "input" przy opcjach gamepad'a. Zmieniłem na "Compability mode" i jest już w porządku. EXE'k na piedestał, temat do lamusa.
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

osobiscie lubie sobie sam skonfigurowac pada (oczywiscie milo ze jest wykrywany automatycznie itd ;) ). we flashbacku trza operowac o ile dobrze pamietam w sumie 4 przyciskami. tak wiec podpinam sobie moje psp jako pada (analog z 12 przyciskami) ustawiam configuration 1 i ustawiam sobie wszystko co potrezebuje do gry jak rowniez duperele typu przelaczanie widoku okno/fullscreen, pauza (ta z winuae), glosniej/ciszej no i klawisz ESC (czasem sie przydaje).
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1531
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: 05 Jul 2019, 12:30
Online: 1503d 18h 11m 6s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

To minus pancio jak ustawiales fire button 2 (drugi fire) i nie dałeś znać żeby na klawiature go przypisać domyślnie w exeku.

Ja niestety nie znam tylu gier na Amigę, a nie chce mi się jej parę godzin testować.
Od tego mam Was...
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12628
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:57
Online: 321d 11h 53m 29s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

Dopiero teraz doszedłem do tego, że w WinUAE (i Waszych EXE) można w zakładce "input" dowolnie konfigurować gamepada, przypisywać klawisze itd. Profiler od Logitech'a odchodzi do lamusa w przypadku WinUAE :-)

BTW. Przez te Wasze EXE'ki odstawiłem wieczory z Fallout New Vegas na prawie tydzień. Nie ma to jak odmóżdżyć się przy Galaga czy Blues Brothers :-E
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 137
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3503
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 14 Jul 2019, 12:34
Online: 51d 4h 49m 43s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Flashback - obsługa pada Logitech Cordless Rumblepad 2

Post IP: rejestrowane!

Od siebie dodam, że nowe exeki v2.6 o wiele łatwiej pozwalają ustawić pada ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12628
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:57
Online: 321d 11h 53m 29s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests