Napalm

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

pobrałem exeka i niestety u mnie dalej nie działa
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Upewnij się jeszcze, że suma md5 pobranego exeka się zgadza:
Code: Select all
b02c1d85789061f438f2bbf1751ef565


Może Ci go ucięło przy pobraniu i dlatego nie działa?
Inna możliwość to tym razem stawiałbym na Commodo albo inny wynalazek - może spróbuj odpalić exeka w trybie awaryjnym, aby wykluczyć, że coś innego go blokuje?
W tym momencie trochę nierealne mi się wydaje, aby Napalm u Ciebie nie szedł.
Poproszę jeszcze chrumcia o wypowiedź.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

O_o no to będę miał spóźniony prezent pod choinkę :)
Zabieram się za ściąganie już.
Edit:gra śmiga aż miło :D
Wielkie dzięki :)
Poradniki - Nowa odsłona!
WinUAE

Image
User avatar
chrumcio Poland (pl) Male
Chrumcio
 
Posts: 1355
Joined: 19 Aug 2011, 16:33
Last Visit: Today, 15:11
Online: 100d 19h 26m 10s
Highscores: 1
Lamps demolished: 144 (+259)
Reputation point: 885
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

tauri5 wrote:pobrałem exeka i niestety u mnie dalej nie działa
Ale co nie działa? Nie uruchamia się wcale? Nie ładuje? Nie można wejść do menu exeka pod F12? Nie można rozpocząć gry?

Jak mówił Antek, upewnij się że plik dobrze Ci się ściągnął, jak użyłeś przeglądarki jest duża szansa że mogło przerwać w trakcie.
Prawoklik na plik i właściwości, ma mieć dokładnie 78 854 939 bajtów.
Amiga trwa i trwa mać!
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6447
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

suma i rozmiar pliku się zgadzają, a nie działa sama gra, tzn. nie odpala się :|
jutro wezmę od siostry laptopa i jeszcze na nim sprawdzę
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Klikasz na exe i nic ? czy coś się może pojawia ?
Poradniki - Nowa odsłona!
WinUAE

Image
User avatar
chrumcio Poland (pl) Male
Chrumcio
 
Posts: 1355
Joined: 19 Aug 2011, 16:33
Last Visit: Today, 15:11
Online: 100d 19h 26m 10s
Highscores: 1
Lamps demolished: 144 (+259)
Reputation point: 885
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

pojawia się tylko logo TC, i tyle, jak już mówiłem grę sprawdzę wieczorkiem i napisze, ew. spróbuję pobrać przez IE zamiast GCh
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

W takim razie wykonaj ostatni test - spróbuj odpalić exeka w trybie awaryjnym.
W tym momencie trudno mi coś więcej doradzić, bo "nie ma bata" i exek powinien ruszać.
Może jeszcze spróbuj skasować w %localappdata%/thecompany/Napalm(lub_cos_podobnego) i jeszcze raz odpal exe.
Możemy się jeszcze umówić i przez join.me / teamviewer pod Twoim okiem zobacze Twój pulpit i we dwóch pomieszany
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Może jeszcze spróbuj skasować w %localappdata%/thecompany/Napalm(lub_cos_podobnego) i jeszcze raz odpal exe.
-- a gdzie to znaleźć ??

Próbowałem instalować na 3 komputerach, mój z XP SP3, laptop siostry z WIN7 HE, oraz laptop drugiej siostry z WIN7 PROF. i niestety we wszystkich przypadkach jest ta sama sytuacja, gra startuje pojawia się logo z TC i koniec, logo znika i nic się nie dzieje.

Jeżeli faktycznie nic nie wymyślimy to po 1 stycznia możemy się dogadać na tego TeamViver;a :)
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Sprawdziłeś w awaryjnym?

tauri5 wrote:-- a gdzie to znaleźć ??
Naciśnij klawisz Lewy Windows + R i wpisz %LOCALAPPDATA%
Prawdopodobnie będziesz musieć mieć włączony widok plików ukrytych/systemowych.
Amiga trwa i trwa mać!
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6447
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Jeżeli testował "na czystych" lapkach, to to mu nic nie da kasowanie w %localappdata%.
Nie napisałeś tauri jak powiodła się próba odpalenia exeka w trybie awaryjnym ?
Bo tego testu na teamviewer nie wykonam.
Jak wejdziesz bezpośrednio przez zmienną nie ma potrzeby "odkrywania" folderów systemowych.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

niestety uruchomienie w trybie awaryjnym nic nie pomogło, również uruchamiałem grę w różnych trybach zgodności oraz w rożnych ustawieniach ekranu, bez rezultatu, z jednym wyjątkiem -- uruchomienie z tymi parametrami

Image

spowodowało uruchomienie okna z wyborem filtra graficznego i jednorazowo uruchomiło grę


P.S wybacz Antek za opóźnienia w odpisywaniu, ale z powodu zbliżającego się sylwka mam troszkę więcej roboty
Last edited by tauri5 on 29 Dec 2011, 17:04, edited 1 time in total.
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Nie przeszkadza mi to, moge się cichcem obijać :hee:
To teraz odznacz 640x480 i to okno znowu się pojawi.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

tak :) ale nadal gra się nie uruchamia, pojawia się logo z TC i !! czarny ekran !!, ale po chwili znowu widać pulpit, tak sobie myślę może to wina grafy ?? We wszystkich komputerach mam ATI, może ktoś by na GeForce sprawdził, jeżeli nikt nie ma takiej grafiki,to może mi się uda za parę dni wujka z kompem ściągnąć
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Może spróbuj wejść pod F12 do zakładki filters, zmień scalex2 na none.
Potem w zakładce Configuration daj save.
Jeżeli jest czarny ekran, uruchom ponownie exeka.
Możesz też spróbować zagrać w oknie, ale to w ostateczności.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

chyba Antek to wina kart ATI, napadłem parę minut temu szwagra, ma ACER'a z GeForce 9700M GT, napalm śmiga bez problemu, ale napadnę jeszcze kilka osób z GeForcami by się upewnić :-E
{pamiętam że kiedyś (z 10 lat temu) mieliśmy z kumplem zajmującym się emulacją problem z emulatorem do PSX, tylko sytuacja była odwrotna - działało na ATI a na GeForce nie} stąd mój pomysł by sprawdzić exe na komputerach z inną grafiką
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Jeżeli tak, to chętnie się pobawię na TV i sam sprobuje przy Tobie inne opcje ustawić.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

ok, to w któryś dzień się dogadamy odnośnie tego TV
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3513
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 11:08
Online: 51d 7h 31m 9s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Napalm

Post IP: rejestrowane!

Witam, nie będe zakładał specjalnie nowego tematu wiec napisze tutaj po zniszczeniu wszystkich jednostek i budynków robotami w misji 14 powinno pisać mission completed natomiast mi się nic nie wyświetla posiadam wersje exeka 2.5b może to wina braku patcha 1.4?
User avatar
amcio Male
User level 0
 
Posts: 15
Joined: 23 Feb 2011, 21:53
Last Visit: Today, 11:12
Online: 18h 58m 50s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 70
Agent Bezteki

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests