Problem z Black Crypt

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Tak jak w temacie. Uważam się za speca jeśli chodzi o tę grę i mogę napisać, że krążyła w sieci wersja wadliwa która wieszała się w trakcie interakcji z przedmiotami (najczęściej chodziło o klucze). Być może i ta wersja jest z tym błędem. Wywiesiła mi się raz bo drugi raz od początku nie miałem czasu przechodzić. 2 etap gry po zabiciu ogra za pomocą miecza "Ogre Blade". Jest to bodajże część gry gdzie biegają stworki które wszystko kradną z ekwipunku. Tak jak wcześniej napisałem włożyłem kluczyk żeby otworzyć drzwi i nastąpiła zwiecha. Zrobiłem sgf'a i zrzut ekranu.
Ukryta treść:


black crypt fail.rar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mess with the best die like the rest!
darmowe remixy utworów
baw się z portalem chyba ty
User avatar
bigbadcompany Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 254
Joined: 31 Mar 2011, 21:12
Last Visit: 28 May 2019, 22:25
Online: 15d 8h 33m 4s
Location: localhost
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 238
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Jeżeli nawet wersja WHDLoad ma z tym problem, to trudno będzie chyba znaleźć właściwą wersję.
To tak jak z Cannon Fodder, gdzie niezależnie od wersji gdy chcemy przejść grę bez stracenia ani jednego żołnierza, to się zawiesi. :gatorshrug:
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Trudno, zatem podejmę się tej trudnej sztuki i postaram się znaleźć tę właściwą wersję.
mess with the best die like the rest!
darmowe remixy utworów
baw się z portalem chyba ty
User avatar
bigbadcompany Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 254
Joined: 31 Mar 2011, 21:12
Last Visit: 28 May 2019, 22:25
Online: 15d 8h 33m 4s
Location: localhost
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 238
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Możesz sprawdzić wersję hobringa - jeżeli ona dziala dobrze to wtedy zobaczę skąd on ją zdobył ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Właśnie skończyłem testować wersję hobringa. Przeszedłem znacznie dalej bez żadnej zwieszki. Tym bardziej czynność powtórzyłem 4 razy i nie było żadnego problemu. Wersja wykorzystana przez Hoba to |0281|Slave 2.00|INS 2.34| Taki przynajmniej opis widnieje na stronie.

Ukryta treść:


Poza tym jeśli ktoś teraz pyka w tę oldschoolową gierkę a nie może sobie dać rady z niektórymi poziomami to tutaj macie manual.
Last edited by bigbadcompany on 10 Aug 2012, 20:10, edited 3 times in total.
mess with the best die like the rest!
darmowe remixy utworów
baw się z portalem chyba ty
User avatar
bigbadcompany Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 254
Joined: 31 Mar 2011, 21:12
Last Visit: 28 May 2019, 22:25
Online: 15d 8h 33m 4s
Location: localhost
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 238
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Skoro się nie zawiesza, to obadam ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Przecie 2.0 to właśnie ostatnia/najnowsza wersja slejwa do tej gry, czyżby więc EXEk korzystał ze starszej? ;)
Amiga trwa i trwa mać!
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6447
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Sprawdziłem i exek zawiera w sobie identyczną wersję jak u hombrigówki.
Prawdopodobnie przyczyną problematycznego działania jest stary tcUAE.
Podmienię i zobaczymy, co Pan tester wytestuje :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

http://thecompany.pl/Beta/Black.Crypt.(v2.5a)(1992)(Electronic.Arts)-TheCompany.exe

Czarny ekran wisi pewien czas, jak po raz pierwszy robimy slave, ale działa.
Starego SGF oczywiście nie używaj do testów.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Dobra spróbuje zrobić mini speed run :P

Teraz działa tak jak powinno żadnej zwieszki. Dla pewności przeszedłem na nowej i na starej wersji (wiesza się w tym samym miejscu). Nowa działa pięknie. Także temat uważam za zamknięty dla zainteresowanych wystawiam swój sfg. Gra jest pchnięta ciut dalej :)

black crypt.rar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mess with the best die like the rest!
darmowe remixy utworów
baw się z portalem chyba ty
User avatar
bigbadcompany Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 254
Joined: 31 Mar 2011, 21:12
Last Visit: 28 May 2019, 22:25
Online: 15d 8h 33m 4s
Location: localhost
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 238
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Na przyszłość jak wrzuciłeś załącznik nie zapomnij nacisnąć: Umieść w treści wiadomości - inaczej inni tego załącznika nie zobaczą oprócz załogi ...
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Zgłaszam tym razem na forum problem ponieważ nic nie uległo zmianie.
Po uruchomieniu EXE i stworzeniu drużyny, przychodzi czas zapisania jej. Wtedy czarny ekran.
Permamentnie. Wiem bo zostawiłem kompa dla testu na godzinę. 2 razy ;)
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Last Ronin
 
Posts: 1638
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 00:41
Online: 94d 23h 20m 17s
Location: Netherrealm
Highscores: 6
Lamps demolished: 121 (+173)
Reputation point: 1282
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Dzięki, będziesz testował nowego exeka :tuptup1:
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Godoj kedy :tuptup1:

Jeszcze jedno małe pytanko. Która wersja ADF, jest sprawna, bez żadnych zwieszek?
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Last Ronin
 
Posts: 1638
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 00:41
Online: 94d 23h 20m 17s
Location: Netherrealm
Highscores: 6
Lamps demolished: 121 (+173)
Reputation point: 1282
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Nie pamiętam, żeby jakieś adfki miały szczególny problem ze zwieszkami.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12682
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 00:55
Online: 322d 22h 9m 1s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

Z tymi sejwami to chłop dobrze gada - ja niedawno grałem i zapisywałem tylko przez save state'y. W przypadku save'ów ingame niestety czarny ekran. Generalnie można by to i olać, ale nie działa wtedy mój trick z podmianą plików lochów (co powoduje respawn potworów i itemów) :-P Ale w trakcie gry nic mi nie zwisało, wsio szło dobrze. Nie wiem tylko czy jest to złamana wersja gry, bo doszedłem tylko do pierwszego zabezpieczenia antypirackiego i nie zabiło mnie, bo odpowiedziałem poprawnie. Natomiast te nie złamane też się daje przejść na szczęście, po prostu parę razy więcej się na zagadkę odpowiada ;)
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD

MSI GT62VR, i7 6700HQ, GTX 1060 6GB, 16 GB DDR4, Transcend 256 GB + HGST 1 TB
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 580
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 19 Aug 2019, 17:37
Online: 42d 10m 15s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 12 (+9)
Reputation point: 423
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Problem z Black Crypt

Post IP: rejestrowane!

problem w wersji 2.6 został rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość do mnie, innych moderatorów lub administratorów, a znów zostanie otwarty
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3511
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: Yesterday, 15:26
Online: 51d 7h 9m 11s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests