Problem z exekami na WIN 7/Problem with exec's on WIN 7

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Problem z exekami na WIN 7/Problem with exec's on WIN 7

Post IP: rejestrowane!

Jeśli exeki w wersji 2.5 nie działają na Twoim sprzęcie odinstaluj i ukryj te aktualizacje z Windows Update:

If you have a problem with not working v2.5 execs uninstall & hide this patches from Windows Update:

KB3045999
KB3068708
KB3022345


Dzięki dla/ Thanks for Ketyow, Serd, Adrianeq
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4431
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 01 Jan 2019, 15:26
Online: 133d 22h 35m 8s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Problem z exekami na WIN 7/Problem with exec's on WIN 7

Post IP: rejestrowane!

Stara treść:
Ukryta treść:


Temat wraca do łask i trafia do stosownego działu - okazuje się, że czasem warto móc odpalić starego exeka V2.5.
Opowiem Wam przykrą sytuację - Windows przy szyfrowaniu Bitlockerem część większych archiwów mi uwalił, w tym jedno cenne archiwum Feeble Files z wersją polską (płytki kupiłem na Allegro, bo miałem tylko okrojoną wersję z KŚ Extra - gdzieś to się wala), niemiecką i angielską (tę ostatnią nie jest trudno dopaść na szczęście).
Image

Sprawa przykra tym bardziej, bo robiłem kopie bezpieczeństwa - ale wszystkie kopie jakie posiadam mają to archiwum o wielkości 0 kB. Nie spodziewałem się, że Windows znienacka taki numer mi wykręci :)

Okazuje się również, że na dzień dzisiejszy koszmarnie trudno znaleźć wersję 4CD dla różnych wersji językowych - a wyszło ich trochę:
English, Polish, Deutsch, Francais, Italian, Espana...
Nawet wersje okrojone jak w przypadku wersji PL (3CD)

Mając starego exeka jestem w tym przypadku uratować pozycję.

[EDIT]
Mi niestety nie udało się systemu 7 zmusić do działania - zamiast się męczyć najlepiej zainstalować czysty obraz z Windows 7 x86 Home Premium bez łatek (czyli używanie internetu jest niewskazane) i voila.
Tak czy siak problem będzie zapomniany, jak w końcu wszystkie v2.5 zrobimy do nowej wersji.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12377
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 22:10
Online: 311d 25m 5s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z exekami na WIN 7/Problem with exec's on WIN 7

Post IP: rejestrowane!

Dlatego oprogramowanie Microsoftu najlepiej omijać szerokim łukiem (zwłaszcza programy szyfrujące, które na marginesie na pewno mają backdoory). Ja do szyfrowania używam True Crypta 7.1A i nie odczuwam potrzeby przesiadki na Vera Crypt.
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD

MSI GT62VR, i7 6700HQ, GTX 1060 6GB, 16 GB DDR4, Transcend 256 GB + HGST 1 TB
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 578
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 16 Feb 2019, 15:55
Online: 41d 23h 32m 9s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 12 (+9)
Reputation point: 423
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests