Wszystko co włączam nie działa

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Witam, każda gra którą chce uruchomić u mnie nie działa / wyskakuje taki błąd:
"Can not load unicows.dll. Press cancel to terminate application."

System Win7 64bit - reszta sprzetu nie ważna bo poradzi sobie na bank:)
User avatar
Ksieciunio Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 07 Aug 2010, 12:01
Last Visit: 02 Sep 2010, 17:31
Online: 3h 19m 42s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Jakiego masz antywira ? Czasem może blokować ja tak miałem przy CIS

Ewentualnie wciśnij caps przed uruchomieniem
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Nie posiadam antywirusa w ogóle.
User avatar
Ksieciunio Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 07 Aug 2010, 12:01
Last Visit: 02 Sep 2010, 17:31
Online: 3h 19m 42s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

http://gryok.net/forum/pomoc-techniczna ... -t967.html

Wyżej podsunąłem temat z normalną PCtową grą. To nie wina exeków.
Acz pierwszy raz słyszę o tej bibliotece - sam mam Win 7 x64
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12717
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 01:42
Online: 323d 18h 13m 17s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Nie no nie będę formatował kompa bo ładnie działa, wszystko inne co jest na pieca normalnie działa.
User avatar
Ksieciunio Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 07 Aug 2010, 12:01
Last Visit: 02 Sep 2010, 17:31
Online: 3h 19m 42s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

A jaką masz rozdzielczość monitora ?
Spróbuj tak ustaw w trybie zgodności 'uruchom w 640*480"
to może być ważne
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

1280x1024 - niestety powyższe nie działa. hmmmm
User avatar
Ksieciunio Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 07 Aug 2010, 12:01
Last Visit: 02 Sep 2010, 17:31
Online: 3h 19m 42s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

coś musi być u ciebie nie tak ja testowałem juz na Win7 64bit i 32 bit na około 30 kompach i zawsze działa
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 780
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: 19 Sep 2019, 21:04
Online: 45d 23h 9m 1s
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1015
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

No tylko co ?
User avatar
Ksieciunio Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 07 Aug 2010, 12:01
Last Visit: 02 Sep 2010, 17:31
Online: 3h 19m 42s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Wyszukałem ten plik i wykrywa mi go w team viewer i w javie może doinstaluj javę
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Ksieciunio jżeli masz unicows.dll w systemie to być może masz kilka różnych wersji tej biblioteki?
User avatar
Demonic Poland (pl) Female
Administrator
 
Posts: 146
Joined: 22 May 2010, 21:38
Last Visit: 21 Mar 2016, 14:30
Online: 21d 21h 3m 38s
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 616
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Wg solucji :

Code: Select all
|EDiT // znalazlem rozwiazanie. Dla tych co by mieli podobny problem > Wchodzicie na http://www.dll-files.com/dllindex/pop.php?unicows sciagacie ten plik. Potem Windows/System i wklejacie plik ( oczywiscie wczesniej go wypakowywujac


Wrzuć unicows czy tam unicous do system albo system32
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12717
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 01:42
Online: 323d 18h 13m 17s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Rozwiązanie to zainstalowanie nowego DirectX powinno pomóc w 99%

pobierz tego

http://www.dobreprogramy.pl/DirectX,Pro ... 12667.html
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 780
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: 19 Sep 2019, 21:04
Online: 45d 23h 9m 1s
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1015
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Czy można dodać przed tematem tagi [SORTED] [ROZWIĄZANY] dla jasności czytających i SEO?
User avatar
Shakalek United Kingdom (uk) Male
User level 0
 
Posts: 17
Joined: 06 Aug 2010, 19:31
Last Visit: 11 Aug 2010, 19:46
Online: 11h 40m 32s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Teraz jest poprawa / co dziwne ciągle ten komunikat wyskakuje ale cisne kilka razy OK i w koncu działa gra, Mowa o directX
User avatar
Ksieciunio Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 07 Aug 2010, 12:01
Last Visit: 02 Sep 2010, 17:31
Online: 3h 19m 42s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Hmm.. Właśnie wróciłem do domku, odpalam pieceta, chciałem sprawdzić Pinbal19in1,
nie działa (zero objawów, blędów). No to może coś innego = nic nie działa :mur:
Żaden błąd, kompletnie nic się nie dzieje, no może kursor zmienia się na ułamek sekundy w zajęty i klops...
Trzeba będzie na to jutro popatrzeć, podejrzewał Windows (przecież nic nie robiłem=zawsze tak jest :hee: )
User avatar
Shakalek United Kingdom (uk) Male
User level 0
 
Posts: 17
Joined: 06 Aug 2010, 19:31
Last Visit: 11 Aug 2010, 19:46
Online: 11h 40m 32s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

@Shakalek - problem dostanie taga rozwiązany o ile rzeczywiście będzie rozwiązany :-P

@Ksieciulo

Problem pojawia się nawet jak spróbujesz odpalić exeka z zapalonym CAPS LOCK ?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12717
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 01:42
Online: 323d 18h 13m 17s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

zrestartuj kompa i sprobuj, moze zostal w procesach
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: 14 Sep 2019, 12:15
Online: 1542d 5h 35m 44s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

WITAM!!!
Mam win7 64 gierki dzialaly elegancko wszystko bylo ok
zainstalowalem ten sam system od nowa i teraz wszzystko nie dziala klikam zeby odpalic gre i nic sie nie dzieje a wczesniej wszystko dzialalo!
powiedzcie jak cos wiecie na ten temat
POZDRO!
User avatar
wysekxxx Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 7
Joined: 25 May 2010, 08:15
Last Visit: 28 Mar 2018, 12:21
Online: 20h 19m 9s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Wszystko co włączam nie działa

Post IP: rejestrowane!

Kompletnie Ci się nie uruchamiają exeki ?
Nie meldują o jakichś błędach ?
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests