czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

witam , czy moglibyście dodac rownież exeki w wersjach 2.5 , do wyboru ?
Ponieważ na moim systemie te 2.6 (oprocz Alpha) nie działają:(
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Z tego co widzę korzystasz z XP. Niech się wypowiedzą ludzie używający tegoż systemu czy też mają problemy.
User avatar
santa13 Poland (pl) None specified
User level 12
 
Posts: 2809
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: 11 Sep 2019, 01:33
Online: 139d 3h 13m 7s
Location: Silesia
Lamps demolished: 15193 (+11417)
Reputation point: 1031
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Tak, też mamy problemy :D Dlatego sam nie gram w nic powyżej 2.5. Ale o tym Antyk wie od dawna.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Last Ronin
 
Posts: 1638
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Yesterday, 18:26
Online: 95d 1h 51m 52s
Location: Netherrealm
Highscores: 6
Lamps demolished: 121 (+173)
Reputation point: 1282
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

jfs3 - co się dokładnie dzieje? Masz czarny ekran?
Przypominam, że v2.5 nie działają na Windows 8.

Na dzień dzisiejszy nie planujemy dalszego rozwoju v2.5 - jedyny rozwój to podniesienie na v2.6. Prowadzenie dwóch oddzielnych linii (v2.5 i v2.6) jest zbyt kosztowne - i czasowo i testowo - pamiętaj, @jfs3, że ktoś takie pozycje musi sprawdzić - a coraz mniej takich osób.
Niemniej v2.6 nadal jest kompatybilne z XP.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

witam ponownie, no jeżeli dałoby się tak ustawić exeki 2.6 , zeby działały
to 2.5 by nie byly potrzebne :tak:

Ja w sumie optowałem nie tyle za rozwijaniem 2.5, ale za dodaniem ich po prostu w starej wersji zanim zostały podmienione w linkach na 2.6
Tzn zeby dodać tylko dodadkowy przycisk , link z obecnym exekiem w wersji 2.6 , oraz drugi z starymi 2.5

Takze obojętnie czy będzie projekt 2.6 rozwijany
moznaby zastosować takie rozwiązanie tymczasowe (o ile posiadacie stare exeki gdzies w bazie danych :-) )

jfs3 - co się dokładnie dzieje? Masz czarny ekran?

tak mam czarny ekran :dry:
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Ja mogę dodać że działam na XP i osobiście odpalałem wszystkie exeki 2.6 pod tym systemem i wszystko chodzi. Kilka tytułów w fazie testów rzeczywiście miało błędy ale Antek wszystko naprawił. Ewentualnych problemów raczej bym szukał u Ciebie w systemie (masz ServicePack3?)
User avatar
exolon Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 193
Joined: 25 May 2010, 06:11
Last Visit: 20 Sep 2019, 11:53
Online: 24d 5h 42m 14s
Location: Głogów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 277
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

@jfs3 - w takim przypadku widzę takie rozwiązania:

1) Zainstaluj to:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 6652CD92A3
2) Sprawdź, czy w katalogu "Moje Dokumenty" istnieje katalog "Amiga Files" - jeżeli tak skasuj go (chociaż po poprawkach jakie wprowadziłem nie powinno być problemów)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

1)Niestety , ale nie chce sie zainstalować Directx, ponieważ na komputerze wykryto nowszą wersję
2) Nie ma takiego katalogu

Sprawdziłem pierwszy z wierzchu exek 2.6 (Agony ) niestety nadal nie działa
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Podstawowe pytanie: jaki antywirus?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

ESET 3.0.699.0
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Z ESETem i naszymi exekami ne miałem nigdy problemu. Ale czy przypadkiem wersja 3 nie jest za stara?
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

a tego nie wiem :huh:

a z jakimi antywirami jest problem?
czy jeśli wyłączę antywira z procesów tymczasowo to pomoże? ;>
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Jeśli się da, to wyłącz tymczasowo ochronę. Lub dodaj exeki do wyjątków. Nie wiem jak to zrobić pod wersją, którą używasz. Gdyż sam korzystam z Eset Smart Security 7.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

1. Korzystasz z settings.cfg? Zrób mu lustrację.
2. Usuń folder z problematycznego exeka z "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\TheCompany\"
User avatar
adiq22 Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 287
Joined: 03 Jun 2012, 13:31
Last Visit: 20 Sep 2019, 19:15
Online: 15d 14h 57m 18s
Lamps demolished: 1048 (+1491)
Reputation point: 260
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

olesio
To nie wina antywirusa chyba, ponieważ wyłączyłem go całkiem z procesów i nadal jest czarny ekran ..

adiq22
1. nie zmieniałem tam nic
2. usunąłem , niestety nie pomogło , nadal zamiast gry jest 'czerńwidzę' :mur:
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

To odpal exeka w trybie awaryjnym. Jeśli Ci pójdzie to znaczy że jednak coś Ci siedzi w systemie. A co do AV wyłączenie go z procesów nie gwarantuje że wszystko będzie działać, wszystko zależy od integracji z systemem. :)
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

To odpal exeka w trybie awaryjnym.

Niestety, w trybie awaryjnym nawet czarny ekran się nie pojawia , brak aktywnosci :hmm:


Jeśli Ci pójdzie to znaczy że jednak coś Ci siedzi w systemie


To musiałoby siedzieć od bardzo dawna, bo juz dawno nie korzystam z exekow 2.6
Antywirus nie wykrywa żadnych syfów.
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Całkowicie czarny ekran jest - bez muzyki?
Hmmmmmmm, musiałbym na TeamViewer zobaczyć, chociaż znając życie reinstall systemu by Ci pomógł - a mógłbyś sobie zainstalować jakiego Windowsa by NiKKA
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

bez muzyki?

bez , tylko czarny ekran , w którym jedyne co moge zrobić to właczyć menu z pod F12

Windowsa nowego i formaty to juz ostateczność, wolałbym to załatwić na pokładzie swojego :P

Jak nie to trudno bede grał na 2.5
Część jescze została choc szkoda bo naprawde fajne gierki są 2.6
np lotus, prince of persia, mortal kombatt i cała masa innych

ps. Paczka z Alien Breed tez mi nie działa pomimo, ze to exek 2.5 :hmm: na dole tylko trupik na pasku
czyli ikonka emulatora


W sumie tu wam zapodam nową mysl , być moze to emutalor jest nieskonfigurowany, czy ktoś moglby mi polecić, co by tam mozna skutecznie podłubać , zeby ruszyło ;) ?
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 29 Jul 2019, 22:03
Online: 1d 22h 14m 37s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

We plan to continue upradging v2.5. :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests